Cum se vede pandemia din Austria? Dan Găldean: ”În zona unde locuiesc, nu au existat cazuri. Restricțiile nu au fost atât de dure ca în România”. Fostul mijlocaș de la ”U” Cluj și Apulum Alba Iulia, despre situația din țara lui Mozart

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 18:05 Diverse
Cum se vede pandemia din Austria? Dan Găldean: ”În zona unde locuiesc, nu au existat cazuri. Restricțiile nu au fost atât de dure ca în România”. Fostul mijlocaș de la ”U” Cluj și Apulum Alba Iulia, despre situația din țara lui Mozart

Fostul fotbalist Dan Găldean (45 de ani) trăiește acum în Austria, unde s-a mutat cu toată familia. Mijlocașul care a evoluat la echipe precum Jiul Petroșani, Universitatea Cluj sau Apulum Alba Iulia a oferit un interviu în cadrul căruia a vorbit despre cum se vede pandemia din afara României.

Regulile în Austria nu sunt atât de stricte ca la noi. Oamenii au voie să iasă din casă, fără declarație pe proprie răspundere, dar trebuie să repecte regulile impuse de Ministerul Sănătății. Dan Găldean locuiește în orașul Braunau am Inn și încă mai joacă fotbal în ciuda vârstei, dar în ligile inferioare, la Ranshofen. Clubul i-a oferit și un post de antrenor la o grupă de copii și juniori.

Restricțiile nu sunt foarte aspre în Austria

Noi putem ieși din casă fără probleme, dar trebuie să fim înțelepți și să ne ferim. În zona unde locuiesc, nu au existat cazuri. Restricțiile nu au fost atât de dure ca în România, puteam merge pe stradă fără bilete prin care să justifici unde te deplasezi. Acasă, probabil au încercat să evite alte complicații, prin strictețe, știindu-se starea sistemului sanitar.

Aici nu au fost probleme, oamenii sunt înțelegători și educați spre disciplină. Nu e o problemă să poarte măști, să accepte regulile, se gândesc în primul rând la ce pot pierde dacă nu se conformează, ce riscă. Îmi doresc ca lucrurile să revină cât de repede la normal, atât în Austria cât și la noi în țară”, a declarat Dan Găldean pentru Ziarul Unirea.

Dan Găldean: ”Nu mă gândeam că o să ajungem să trăim asemenea timpuri”

Lumea s-a oprit în loc, după instaurarea pandemiei de coronavirus. Fostului mijlocaș nu îi vine să creadă cu ce se confruntă omenirea în acest moment, dar speră ca situația să se remedieze cât mai repede. E nevoie ca toți să respecte regulile impuse de autorități, pentru ca pericolul să dispară în viitorul apropiat, iar lumea să se întoarcă la viața normală.

Nu mă gândeam că o să ajungem să trăim asemenea timpuri, să stăm izolați atât timp. Epidemia se răspândește repede, dar a sta în casă este în folosul omenirii. Este o încercare dificilă, pur și simplu epidemia a egalizat umanitatea, nu te poți feri indiferent din ce pătură socială faci parte. O boală venită parcă de nicăieri ne aduce aminte că avem un Dumnezeu care ne poartă de grijă, să avem încredere în forța divină. 2020 este un an trist pentru noi toți”, a mai precizat Găldean.

Dan Găldean a jucat pentru echipe de tradiție din fotbalul românesc. A prins meciuri pentru Minaur Zlatna, Gaz Metan Mediaș, Apulum Alba Iulia, Politehnica Timișoara, Universitatea Cluj, Jiul Petroșani, ACU Arad și Național Sebiș. A avut și câteva experiențe în afara granițelor, la Dnipro și Kryvbas Kryvyi Rih, ambele din Ucraina.

Foto: gazisti.ro

https://liga2.prosport.ro/special/special-glasul-fotbalului-de-altadata-anii-au-trecut-minut-cu-minut-tur-de-orizont-cu-ghitulescu-secosan-teoharie-coca-cosma-ilie-dobre-si-mateescu-19131350

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-zagrean-marturii-din-calvarul-care-a-invaluit-sua-parca-s-a-rupt-filmul-si-s-a-oprit-timpul-nu-stim-cat-mai-dureaza-nebunia-si-cum-supravietuim-fostul-atacant-de-la-poli-t-19129670

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2020, 18:05 Diverse
Pe aceeași temă