Încă un șoc la Petrolul. Legenda Mircea Dridea s-a retras din conducere: „S-a ajuns într-un punct dorit de alții, nu de adevărații iubitori ai echipei!”. Nou președinte, ales vineri?

Marius ANGHEL 14 May. 2019, 21:17 Diverse

Victoriile cu SSC Farul (3-0) și Dacia Unirea Brăila (9-1) au menținut Petrolul aproape de „U” Cluj, ocupanta locului 3, poziție care duce la barajul pentru promovare, însă șansele de a ajunge în Liga 1 sunt reduse în acest moment pentru ploieșteni.

Gândul ratării obiectivului a dus la demisia președintelui Cristian Vlad, însă spiritele în cadrul conducerii clubului rămân încinse și acum. Prima ședință pentru numirea unui nou reprezentant al Asociaților Susținători în Adunarea Generală a Asociaților (AGA), pentru ca apoi să se aleagă președintele interimar, a fost reprogramată după ce suporterii au boicotat întâlnirea. Mai nou, legenda Mircea Dridea a decis, la începutul acestei săptămâni, ieri, să demisioneze din postura de reprezentant al Asociaților Fondatori.

Anunțul retragerii lui Mircea Dridea (82 de ani) din conducerea administrativă a fost făcută publică astăzi. Clubul Petrolul susține că decizia a fost luată din motive „exclusiv personale”, însă că fostul jucător, antrenor și conducător va rămâne alături de gruparea galben-albastră ca membru fondator activ și cu funcția de președinte de onoare.

„Începând cu data de 13 mai 2019, domnul Mircea Dridea a decis, din motive exclusiv personale, să se retragă din poziția de reprezentant al Asociaților Fondatori în Adunarea Generală a Asociaților a FC PETROLUL PLOIEȘTI.

Domnia sa va rămâne alături de clubul nostru atât în calitate de membru fondator activ, cât și în funcția de Președinte de Onoare al Clubului. 

Clubul nostru dorește să își exprime mulțumirea față de contribuția remarcabilă adusă de către Legenda Mircea Dridea pentru FC Petrolul Ploiești.

Recunoștința pentru întreaga sa carieră petrecută alături de „Lupii Galbeni”, în calitate de jucător, antrenor și conducător de club va rămane mereu în sufletele noastre, făcând istorie la fel cum OMUL Mircea Dridea va rămane în sufletul tuturor fanilor echipei fanion a orașului Ploiești”, a anunțat clubul Petrolul.

Dridea: „Nu s-a întâmplat doar ceva, s-au întâmplat mai multe. S-a ajuns într-un punct dorit de alții, nu de adevărații iubitori ai echipei!”

Reacția oferită de Mircea Dridea jurnalistului ploieștean Cristian Angelescu, pentru blogul acestuia, pare să indice că decizia a venit în urma unor discuții aprinse petrecute între conducătorii Petrolului. Chiar dacă nu o spune direct, Dridea pare să indice faptul că Petrolul nu merge într-o direcție bună.

„Nu am să spun niciodată despre cele întâmplate, nu o să arunc cu invective și nici nu voi vorbi urât despre echipa mea de suflet: despre foști, actuali sau viitori conducători, finanțatori, antrenori, jucători sau spectatori! Desigur, nu s-a întâmplat doar ceva, s-au întâmplat mai multe, dar despre asta o să vorbim altădată! Important este că s-a ajuns într-un punct dorit de alții, nu de adevărații iubitori ai echipei! Am citit și eu ce a apărut în presa electronică, de puțină vreme, aveți răspunsuri imediate doar dacă citiți unde s-a scris și cine a semnat! Dar ce mai contează? Pe cine mai interesează? În scurtă vreme voi pleca pentru trei luni spre fiica mea, în America, și voi avea timp să mă răcoresc, dacă nu chiar să uit cele întâmplate. Dacă o să mai mă simt în stare, la revenire, o să vă spun mai multe… Acum chiar nu vreau să mai vorbesc!”, a declarat, cu vocea voalată, parcă în lacrimi, Mircea Dridea, unul dintre membri fondatori ai ACS Petrolul 52, actualul Petrolul Ploiești.

Potrivit surselor ProSport, locul lui Mircea Dridea în funcția de reprezentant al Asociaților Fondatori în AGA va fi luată de Silviu Crângașu. Actualul președinte al AJF Prahova este cel propus de membrii fondatori ai actualului Petrolul.

Vineri, la Ploiești, are loc ședința Asociaților Susținători și apoi Adunarea Generală a Asociaților

Totodată, clubul Petrolul a anunțat că vineri, 17 mai, cu începere de la ora 13:00, e programată, în sala de conferințe din incinta stadionului „Ilie Oană”, ședința în care suporterii își vor alege nou reprezentant al Asociaților Susținători în AGA. Această funcție era ocupată până la demisie de Cristian Vlad, cel care era și președintele clubului.

Tot vineri, după alegerea noului reprezentant al Asociaților Susținători, respectiv Asociaților Fondatori în Adunarea Generală a Asociaților va avea loc și Adunarea Generală a Asociaților, în care se va discuta și alege noul președinte al clubului Petrolul.

„În urma deciziei comune a tuturor Membrilor Susținători, întâlnirea programată a Asociaților Susținători ai Clubului FC Petrolul Ploiesti va avea loc în data de vineri, 17 mai 2019, cu începere de la ora 13.00.

Cu aceasta ocazie se va alege, prin vot, reprezentantul membrilor Susținători în Adunarea Generală a Asociaților, ca urmare a demisionării domnului Cristian Vlad din poziția de presedinte al Clubului.

Reuniunea se va desfășura în sala de conferințe din incinta stadionului „Ilie Oană”.

De asemenea, ulterior acestei întâlniri, va avea loc și Adunarea Generală a Asociaților, având ca punct unic pe ordinea de zi – discuții privind alegerea unui nou Președinte al Clubului”, anunță clubul Petrolul.

Adunarea Generală a Asociaților clubului Petrolul e formată din trei membri: reprezentantul partenerului finanțator, reprezentantul membrilor fondatori și reprezentantul susținătorilor (suporterii).

Altfel, Petrolul joacă joi, de la ora 20:00, la Timișoara, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu Ripensia, în încheierea etapei a 35-a a Ligii 2. Pe aceeași arenă, echipa ploieșteană pierdea nu de mult timp, pe 24 martie, cu 3-0 meciul cu ASU Politehnica, rezultat care avea să pornească criza din acest an de la club.

În acest moment, Petrolul are 68 de puncte și se află pe locul 4, în afara locurilor promovabile. „U” Cluj are patru puncte în plus, Clinceniul are nouă, iar Chindia are 11 mai mult, dar și un joc în plus disputat.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 May. 2019, 21:17 Diverse
Pe aceeași temă