Costin Curelea a acceptat o dublă provocare, la 33 de ani: „Voi face față!”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2018, 18:54 Diverse

Unul dintre cei mai prolifici atacanți din fotbalul românesc din ultimii ani, Costin Curelea, s-a apucat de antrenorat la doar 33 ani. Fostul golgheter al Sportului Studențesc (86 goluri) este antrenor secund și jucător la Academica Clinceni în Liga 2.

Curelea nu a renunțat la visul de reveni în Liga 1, fie în postura de jucător, fie ca antrenor. Atacantul face antrenamentele cot la cot cu elevii săi, însă este mai mereu cu fluierul în mână pentru a corecta greșelile tinerilor săi coechipieri.

Curelea face echipă pe banca tehnică cu Ilie Poenaru, fost jucător la Politehnica Timișoara și FC Argeș, ultima oară antrenor la grupele de copii ale lui Dinamo. Cei doi au preluat Academica Clinceni de la fostul stelist Erik Lincar.

„Este și ceva sentimental pentru mine, aici am crescut și am învățat fotbal. Au plecat mulți jucători, peste jumătate din echipă, dar mie îmi place să reconstruiesc. Ne bazăm pe jucători tineri, cu potențial, împrumutați de la cluburi importante. Un obiectiv realist ar fi o clasare în primele șase. Pe viitor, ne dorim să lansăm proprii noștrii fotbaliști spre Liga 1 și să devenim o pepinieră pentru cluburile de top din fotbalul românesc”, a subliniat Ilie Poenaru (41 ani).

„Gasca nebună” la Clinceni

Ilie Poenaru și Costin Curelea au adus mai mulți jucători tineri de la cluburile importante din Liga 1 și speră să construiască o echipă ofensivă pe modelul Sportului Studențesc de acum un deceniu. Ex internaționalul de juniori Vlad Mihalcea (19 ani), împrumutat de la FCSB, este decarul echipei.

Curelea&Poenaru spun că infrastructura existentă la Clinceni, unde beneficiază de multe terenuri de antrenament și condiții de pregătire la nivel de primă ligă, le permit să reconstruiască o echipă care să atace în anii viitori promovarea în Liga 1.

„Nu am renunțat la cariera de sportiv, sunt încă în putere și cu siguranță voi face față la Liga 2. Îmi place însă mult și munca de antrenor și am obținut deja licența UEFA. Eu și Ilie suntem adepți jocului în viteză, ne dorim o echipă agresivă, bine așezată în teren și care să aibă posesia balonului. Am venit împreună la Clinceni deoarece e un club cu condiții bune, cu terenuri și infrastructură și unde ți se acordă libertate să lucrezi. Obiectivul este să jucăm un fotbal din plăcere, plăcut ochiului și să aducem fanii la stadion”, a punctat fostul golgheter al Sportului Studențesc.

Fratele Elenei Gheorghe, vedeta echipei

La doar 29 ani, Costin Gheorghe este unul dintre veteranii de la Academica Clinceni după ce echipa s-a restructurat masiv în această iarnă și majoritatea jucătorilor importanți cu plecat. Fostul jucător de la Sportul Studențesc și Gaz Metan Mediaș, spune că joacă fotbal de plăcere la Clinceni, comună în care s-a născut.

„În acest retur, obiectivul este promovarea jucătorilor tineri, ceea ce este un lucru foarte bun pentru fotbalul românesc. Personal, joc fotbalul cu sufletul aici, la doar câteva sute de metri de stadion este și teatrul «Elena Gheorghe». Nu putem vorbi de promovare în acest sezon, dar ne vom bate totuși pentru locul 3 daca se va ivi ocazia. Avem probabil printre cele mai bune baze din Liga 2. Se contruiește și o nouă peluză la stadion. Primăria investește în infrastructură, dar e nevoie și de un om potent financiar alături de noi pentru a ne gândi la promovare în anii următori”, spune Costin Gheorghe.

Academica Clinceni reia campionatul Ligii 2 de pe locul 6, după cele 21 de etape desfășurate în prima parte a sezonului înregistrând 35 de puncte, cu șapte mai puțin decât Chindia Târgoviște, echipa situată pe locul 3, cel care duce la barajul de promovare.

Marius ANGHEL 12 Feb. 2018, 18:54 Diverse
Pe aceeași temă