Centrul de Copii și Juniori al clubului Pandurii, abandonat! „E umilitor ce ni se întâmplă”. Conducerea gorjenilor aruncă vine pe altcineva

Aflat în insolvență, CS Pandurii Târgu Jiu pare să fi abandonat activitatea Centrului de Copii și Juniori. Antrenorii au ajuns la limita răbdării după ce au fost nevoiți să facă deplasările la meciuri cu mașinile personale și cu ale părinților copiilor. 

„Nu putem să ne desfășurăm activitatea. La noi, terenul sintetic este decopertat de doi ani și jumătate. Am vrut să protestăm acolo, poate ne aude cineva și ne face și nouă condițiile minime pentru a ne putea desfășura activitatea. Nu mai vorbim de salarii. Într-un an, am luat șase salarii. Acum avem iar trei luni restanțe. Pe lângă terenuri, dacă nu luăm salariul, nu putem să mergem nici la meciuri. Toate jocurile de acasă se organizează la Stănești. Până acum două etape ne-am dus cu mașinile părinților la meciuri. Nu avem mijloc de transport pentru că autocarul pleacă cu echipa mare. E umilitor ce ni se întâmplă. Noi, tot timpul am fost umiliți. Chiar și atunci când a fost bine la Pandurii. A fost bine doar pentru unii. Chiar dacă avem rezultate, avem copii valoroși, am câștigat Cupa României. În condițiile în care ne-am pregătit, nu știu cine putea să câștige”, a explicat antrenorul Constantin Andreucă, la Radio Târgu Jiu.

Deși au fost disponibilizați de club, antrenează de dragul copiilor

Constantin Andreucă pregătește micii fotbaliști de peste 20 de ani. „Ne ducem la domnul Condescu și zice că nu-l interesează juniorii. Decât echipa mare. Noi chiar am muncit acolo. Sunt jucători pe care i-am crescut. E o muncă titanică. Să-i iei de la șapte ani și să-i duci în Liga 1. Pleașcă, Pițian și mulți alții care au plecat la echipele mari. Noi am rămas doar cu munca. Noi mai suntem doar cinci, șase antrenori. Pe ceilalți i-au disponibilizat. Mai sunt și colegi care au fost dați afară, dar mai vin și lucrează cu copiii pentru că nu se pot desprinde așa ușor de această muncă. Noi vrem să tragem un semnal de alarmă. E greu…”, a mai spus Andreucă.

Doar zece grupe de copii și juniori au mai rămas la Pandurii. Două au fost deja transferate la echipa Internațional Bălești, promovată în Liga 3.

Dau vina pe CJ Gorj

În comunicatul remis pe site-ul panduriics.ro, conducerea clubului gorjean aruncă vină pe Consiliul Județean Gorj, unul dintre cei cinci acționari de la CS Pandurii Târgu Jiu, care se angajase să susțină, financiar, activitatea de la Centrul de Copii și Juniori.

„Conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu anunță că Centrul de Copii și Juniori nu a primit bani de la Consiliul Județean Gorj pe parcursul ultimului an, în conformitate cu Acordul de finanțare semnat cu Consiliul Județean Gorj.
Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedură de insolvență, începând din luna octombrie a anului 2016, iar finanțarea asumată de Consiliul Județean Gorj ar fi fost benefică în această perioadă pentru buna desfășurare a activității Centrului de Copii și Juniori, care a contribuit la creșterea noilor generații de fotbaliști pregătiți la clubul de fotbal din Târgu Jiu.
În urma ultimelor știri apărute în presă, referitoare la neplata personalului angajat al Centrului de Copii și Juniori, conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu face precizarea că această problemă se va rezolva în cel mai scurt timp, plățile salariale către antrenori și personalul centrului urmând să fie făcute în zilele următoare. Menționăm că acestea au fost întârziate în ultimele două luni deoarece au fost efectuate numeroase alte cheltuieli ce ar fi trebuit achitate din sumele provenite de la Consiliul Județean Gorj, respectiv taxe de înscriere în campionate, contravaloare vize medicale, organizarea meciurilor oficiale și a antrenamentelor grupelor de copii și juniori, deplasările la meciuri și antrenamente ș.a.
Clubul Pandurii, aflat în insolvență în această perioadă, a fost nevoit să facă eforturi financiare suplimentare pentru a efectua aceste plăți, în condițiile în care finanțarea prevăzută prin acordul cu Consiliul Județean Gorj pentru Centrul de Copii și Juniori nu s-a concretizat pe parcursul ultimului an, nefiind virați bani către Centrul de Copii și Juniori din luna octombrie a anului 2016.
În această perioadă, conducerea clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prin administratorul special Marin Golea, a făcut patru demersuri legale pentru a obține finanțarea cu care Consiliul Județean Gorj s-a angajat să contribuie la desfășurarea activității Centrului de Copii și Juniori. Precizăm, de asemenea, că nu se pot prezenta documente justificative către Consiliul Județean Gorj pentru cheltuielile efectuate înainte de a se primi banii alocați prin Acordul de finanțare. Este vorba doar de cheltuielile necesare pentru derularea normală a activității Centrului de Copii și Juniori, și nu de plata salariilor, acestea putând fi prezentate numai după ce se vor efectua plățile respective”
, este comunicatul de pe panduriics.ro.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă