„Cel mai mult îmi doresc să ia Poli licența”

14 Mar. 2012, 21:43 Diverse

Atacantul timișorean încă mai speră că va juca din nou pentru alb-violeți în prima ligă. Mircea Axente a împlinit 25 de ani și încă se mai gândește la un transfer în străinătate și o convocare la națională.

La întrebarea „Ce îți dorești de ziua ta, să ia Poli licența sau să pleci la o echipă din Liga I?”, atacantul a răspuns fără să stea pe gânduri: „Cel mai mult îmi doresc să ia Poli licența. Speranța moare ultima și chiar sunt semnale pozitive, din ultimele informații care ne-au fost transmise. Avem încredere în autorități și în cei din conducere, că se vor înțelege. Ar fi păcat ca un oraș ca Timișoara, cu atâția suporteri, să nu aibă echipă în prima ligă”.

Axente a trecut printr-o perioadă nefastă anul trecut, când nu a marcat niciun gol în tot returul Ligii I, dar a dat dovadă de poftă de gol în perioada de pregătiri. Are patru goluri în amicalele din iarnă, la fel de multe câte a marcat și în turul ligii secunde. Atacantul spune că revirimentul său se datorează și noului sistem pe care Velcea încearcă să îl pună în prcatică, așezarea 4-3-3. „Mă simt bine și îmi propun în primul rând să câștigăm orice meci, iar în plan personal, îmi propun să înscriu cât mai mult, din orice ocazie ivită să marchez. Dacă vrei să îți dau exact un număr, îți dau: zece! Sistemul 4-3-3 e un sistem în care jucăm mai direct pe poartă, ocaziile vin mai repede, suntem mai mulți acolo în atac, avem mai multe posibilități și e mult mai bine și pentru mine”, a spus vârful de atac al lui Poli.

I se spune „Van Persie”

Mircea Axente a fost poreclit „State” de fostul său coleg, Iulian Tameș, însă atacantul mai are o poreclă și mai veche, una care i-ar face cinste oricărui atacant: Van Persie. „Mi s-a zis că semăn cu el, mai demult. Chiar nu mai țin minte cine a fost prima persoană care mi-a zis. Aș dori ca într-un sezon să dau câte goluri a dat el anul ăsta, ar fi de vis. La 25 de ani, nu sunt încă acolo unde mi-am dorit. Mai am foarte multe gânduri, lucruri pe care vreau să le realizez, printre care un transfer în străinătate și chiar și să joc la echipa națională”, a declarat fotbalistul care a împlinit azi 25 de ani.

Pițurcă l-a vrut la Craiova

În 2010, Axente a fost pe lista lui Victor Pițurcă, actualul selecționer fiind atunci antrenorul Universității Craiova. Poli se lupta însă la titlu în acel an,iar șefii clubului timișorean nu i-au dat drumul atacantului, deși Pițurcă a insistat să îl transfere în Oltenia. „Și în această iarnă, Axente a fost dorit de câteva cluburi din prima ligă. Este recunoscut și acum de către mulți antrenori ca un jucător cu potențial, dar nu a confirmat încă, nu a reușit să își arate adevărata valoare. Aștept cu nerăbdare returul, să văd o tresărire de orgoliu din partea lui și să facă dovada talentului său”, a declarat impresarul lui Axente, Florin Iacob.

FC Vaslui, Pandurii Târgu Jiu, FCM Târgu Mureș și Gaz Metan Mediaș l-au dority în această iarnă pe Axente, însă niciunul dintre cele patru cluburi nu i-au oferit atacantului un salariu mai mare decât cel pe care îl are la Timișoara.

14 Mar. 2012, 21:43 Diverse
Pe aceeași temă