U-MI-LIN-ȚĂ‚! Farul, executată de „lanternă”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2012, 02:24 Campionat

Toată încrederea obținută de jucătorii Farului după victoria contra Dunării Galați a fost în această etapă spulberată de „lanterna roșie” a seriei. Venită la București ca favorită și convinsă că poate obține toate punctele puse în joc, echipa antrenată de Alin Artimon n-a avut nicio replică în fața mai tinerilor jucători ai lui Dinamo II. Cu tehnicianul în tribună, suspendat 9 etape, „marinarii” au pierdut cu 4-0 în „Groapă”, reușind performanța de a nu trimite niciun șut pe spațiul porții apărate de Râmniceanu. Umilința este cu atât mai mare cu cât gazdele acestui meci marcaseră doar 2 goluri în cele 7 etape disputate de ei până acum, de golurile primite nemaiavând rost să spun.

Schimbarea antrenorului a adus un nou suflu „cățelușilor”. Cu Țălnar pe bancă, cu Negoiță pe cealaltă parte a terenului și cu Bonetti la masa presei, Strătilă, Cristea și Axente și-au motivat coechipierii că au pentru ce lupta. Goluri și o prestație bună erau ținta celor trei jucători amintiți mai sus pentru a-l impresiona pe italian să-i convoace la prima echipă.

Cu Alin Roman playmaker și cu Strătilă precum pistonul unui motor, Dinamo II a tocat mărunt în partea stângă a defensivei constănțene. Doar Curcă a mai ținut jocul în mână prin intervențiile sale, însă n-a mai putut să-l țină mult în lesă pe „câinele” Cristea. După o pasă peste apărare și o eroare de marcaj, atacantul (32) le-a luat fața lui Sandu și Curcă și a trimis lobat cu capul din 16 metri, deschizând scorul. 1-0, undele telefonice se înroșesc și urechile lui Barbu surzesc la țipetele lui Artimon. Aflat în peluza din spatele tribunei lui Curcă, antrenorul suspendat ar fi putut să-și exprime direct nemulțumirile, însă cu siguranță fusese auzit deja de jucători.

Cristea își mai trece în cont o mare ocazie după șutul în plasa laterală (45+1), iar norii se mută odată cu Artimon deasupra vestiarelor. E timpul pentru corecții. Stoianof rămâne primul la cabine și introducerea lui Ivanovici trebuie să șteargă performanța fariștilor din primul mitan, atunci când nicio minge n-a fost trimisă pe spațiul porții lui Râmniceanu. E greu de crezut, dar Chițu, fostul golgheter al Ligii a II-a în ultimele sezoane, pe vremea când evolua la Săgeata, a trecut acum la rubgy, la fel și ratangiul de Matei.

Repriza a doua debutează precum prima. Curcă are noroc că se află pe traiectoria șutului lui Strătilă (51), însă, peste două minute, Ioniță (53) nu-l mai iartă și mărește scorul din interiorul careului după o centrare de pe dreapta a lui Cristea. Axente (60) lovește și el din afara careului cu ajutorul transversalei și, la 3-0, băncile tehnice își intră în roluri. Cea a oaspeților întră într-o stare de înmormântare, iar cea cu Țălnar în flanc stâng începe fiesta. Se fac glume, se țipă în ritm muzical, se trece la miștouri. Jocul și rezultatul permit, dar pentru cât timp?

Cristea (90) își trece pentru a două oară numele pe lista marcatorilor cu o lovitură de cap din careul mic după o centrare de pe dreapta a lui Dobrosavlevici, însă nu mai impresionează pe nimeni. Bonetti și Negoiță s-au dus la căldurică de la pauză, acolo unde n-o să ajungă prea curând jucătorii Farului. Cu 6 puncte acumulate în acest sezon, „rechinii” au viață grea în Seria I, la fel și Artimon, care dacă va mai continua să nu aibă rezultate ar putea să nu mai apuce în ce tribună să stea pentru a-și termina etapele de suspendare, chiar și cele ce-i vor mai rămâne după apel.

DINAMO II – FARUL CONSTANȚA 4-0
A. Cristea (32, 90), M. Ioniță (53), Axente (60)

Râmniceanu – I. Nae (E. Crăciun 66), M. Ioniță, Burnea, Mușat – Strătilă (Dobrosavlevici 85), Albert, S. Filip – A. Roman (R. Stănescu 77) – A. Cristea (cpt.), Axente
Antrenor: Cornel Țălnar

Curcă (cpt.) – Băjan, Stegaru, V. Sandu (Nițescu 75), Săceanu – Buzea, Sg. Popescu – Coteanu (B. Nicola 59), M. Matei, Stoianof (Ivanovici 46) – S. Chițu
Antrenor: Alin Artimon

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 25 Oct. 2012, 02:24 Campionat
Pe aceeași temă