Ceaușu speră ca UTA să nu aibă soarta lui FC Argeș: „Suporterii arădeni nu merită asta, sunt cei mai speciali din țară”

Marius ANGHEL 29 Dec. 2013, 13:00 Diverse
Ceaușu speră ca UTA să nu aibă soarta lui FC Argeș:**

În vară, „Bătrâna Doamnă” a apelat la un staff tehnic care nu a avut tangență cu fotbalul arădean. Eugen Trică și Nelu Ceaușu s-au remarcat la Universitatea Craiova și FC Argeș, iar Ivaylo Petrov vine din sportul-rege de peste Dunăre. Și, în ciuda faptului că rezultatele echipei au avut de suferit în această toamnă, cei trei au suportul fanilor „alb-roșii” în așa-zisul conflict cu Adrian Marțian. Mai mult, suporterii au înțeles că antrenorii au circumstanțe atenuante prin faptul că au preluat echipa cu o săptămână înainte de primul meci pe puncte și au optat în mare parte pentru fotbaliști nedoriți de alte cluburi.

„Secundul” Ceaușu apreciază gândirea susținătorilor arădeni, pe care-i consideră adevărați cunoscători ai fenomenului fotbalistic. „Chiar dacă sunt din Pitești și am și evoluat mulți ani la FC Argeș, o altă formație de mare tradiție în România, trebuie să recunosc că suporterii UTA-ei m-au cucerit cu adevărat. Pe lângă faptul că sunt foarte atașați de echipa lor și au demonstrat prin fapte acest lucru în momentele foarte grele prin care am trecut în această toamnă, înțeleg la perfecție fotbalul. Au văzut și ei în ce condiții am preluat echipa în vară, știau că trebuie să aibă răbdare cu noi, ne-ar fi plăcut – totuși –  să le oferim mai multe victorii. Vă spun cu mâna pe inimă că acești suporteri merită să o aibă și pe mai departe pe UTA și așa mi-am dat seama că în unele momente acest club a trăit mai ales datorită lor”, spune fostul mijlocaș al „alb-violeților” din Trivale, care în vară a promovat cu noua echipă fanion a Argeșului în Liga 3-a .

Totuși, Nelu Ceaușu nu privește cu ochi prea buni noua construcție fotbalistică din orașul său. „Oricât și-ar dori autoritățile locale și persoanele din jurul echipei, SCM-ul nu va fi FC Argeș. Nu va fi echipa lui Dobrin, palmaresul și culorile nu sunt totul. Din câte am înțeles, și la Arad se pregătește ar fi ceva, dar eu zic că ar fi o mare greșeală. UTA e una, e singurul brand fotbalistic al Aradului, nu poate fi lăsată să moară. Dar, pe lângă oficialități, ar trebui să se implice cel puțin 3-4 persoane potente din punct de vedere financiar. Cred că arădenii le-ar fi pe veci recunoscători”, a mai explicat ajutorul lui Trică.

Cei doi s-au văzut chiar astăzi la București și au realizat că vor avea de gestionat o situație explozivă la reluarea pregătirilor. „Noi, antrenorii, vom ajunge pe 9 ianuarie la Arad, iar pe 10 ne vom revedea cu băieții. Din păcate, dacă situația financiară a clubului nu se îmbunătățește, ne vom vedea în imposibilitatea să gestionăm ca lumea vestiarul. În primul rând, nu știm exact câți fotbaliști se vor mai prezenta la reunire, pentru ca în 15 ianuarie să se facă trei luni de neplată a salariilor și din acel punct ar putea urma memoriile. Totodată, va trebui să rezolvăm din nou problema cazării și hranei jucătorilor. Știm că ne așteaptă zile grele, însă nu ne dăm bătuți”, a adăugat Ceaușu, care, printre altele, se poate lăuda cu lansarea în fotbalul mare a lui Laszlo Sepsi în 2004, pe când a antrenat-o pe Sporting Pitești.

Fostul mijlocaș a mai salvat-o de la retrogradare pe Internațional Pitești în sezonul 2004-2005 al ligii secunde, după care s-a concentrat pe afaceri. Criza l-a îndreptat din nou spre sportul-rege și, după cum vă spuneam, și-a trecut în CV promovarea cu SCM Pitești în eșalonul trei, alături de Ilie Bărbulescu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 29 Dec. 2013, 13:00 Diverse
Pe aceeași temă