Brașoveanul Levi Mihok, în prima serie de antrenori de portari cu licența UEFA A-GK: ”Este maxim pentru noi.” La 40 de ani încă apără în Liga 3, nu are de gând să se lase și spune pe urmele cui vrea să calce

Adi MARICA 23 Dec. 2022, 18:33 Diverse

Levi Mihok (40 de ani), fost jucător la FC Brașov, în prezent antrenor cu portarii în cadrul Centrul de Copii și Juniori al clubului brașovean, dar și jucător activ la echipa din Liga 3 Olimpic Zărnești, este printre absolvenții primei serii de antrenori cu licență UEFA A-GK.

Cursanții licenței UEFA A-GK, organizată de Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal, pot antrena în Liga 1, 2 și în cadrul academiilor de elită.

 

Levi Mihok deține licență UEFA A-GK

În conformitate cu Directiva UEFA, echipele din ligile profesioniste de fotbal europene sunt obligate să aibă sub contract antrenori de portari care să dețină licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024.

Alături de Mihok, au absolvit nume cunoscute din fotbalul românesc, ca Tibi Lung, Leo Toader, Răzvan Stanca, Dumitru Hotoboc, Călin Albuț, Cătălin Mulțescu, Daniel Stanciu sau Cornel Cernea.

”Este maxim pentru noi, cei care ne ocupăm de pregătirea portarilor. Cursurile pentru Licența UEFA A-GK le-am început în luna septembrie și le-am finalizat acum. Planuri de viitor? Vreau să fac pasul și la seniori și să continui activitatea la loturile U15 și U19 de fotbal feminin ale României. Vreau să calc pe urmele legendarului Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă de atâția ani cu pregătirea portarilor la FC Brașov. Nea Andrei este un model de urmat”, a spus Levi Mihok, cel care se ocupă acum cu pregătirea portarilor la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov.

Mihok: ”Nu mă gândesc la retragere”

Chiar dacă are 40 de ani împliniți, Levi Mihok continuă să joace în Liga a 3-a, la Olimpic Zărnești.

”Vreau să continui să joc și să ajut echipa să se salveze de la retrogradare. Din vară voi vedea ce voi face, ar acum nu mă gândesc la retragere”, a spus portarul echipei Olimpic Zărnești, ultima clasată în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 12 puncte acumulate în 15 jocuri.

Crescut de FC Brașov

Ca jucător, Mihok a fost vicecampionul României cu echipa de juniori a FC Braşov, apoi a făcut parte din lotul ”stegarilor” între 1998 şi 2000 și se mândrește și acum cu titlul de cel mai bun portar la turneul internațional de la Bekescsaba (Ungaria).

Mihok a câştigat de trei ori titlul de cel mai bun portar al Ligii a 3-a. De-a lungul carierei, a apărat la FC Braşov, Romradiatoare Carfil, FC Ghimbav, Forex Braşov, Royal Ghimbav, Unirea Dej, Corvinul Hunedoara, Unirea Tărlungeni, Cetate Olimpic Râşnov, Inter Cristian.

Din vara anului 2019 este jucătorul lui Olimpic Zărnești.

Mihok a fost antrenor cu portarii Al Hamadah (liga a doua Arabia Saudită), Unirea Tărlungeni, Cetate Râșnov și Colțea Brașov. Din vara trecută se ocupă și cu pregătirea portarilor la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov.

 

Adi MARICA 23 Dec. 2022, 18:33 Diverse
Pe aceeași temă