FC Brașov, abonament nelimitat la litigii cu foștii antrenori. O nouă depunctare primită, dar și o victorie la ”masa verde” pentru echipa U19, după o situație hilară petrecută la jocul cu CSC Șelimbăr

Adi MARICA 09 Nov. 2023, 13:53 Juniori
FC Brașov, abonament nelimitat la litigii cu foștii antrenori. O nouă depunctare primită, dar și o victorie la ”masa verde” pentru echipa U19, după o situație hilară petrecută la jocul cu CSC Șelimbăr

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis, în ședința din 8 noiembrie 2023, ca FC Brașov să fie depunctată cu încă două puncte în acest sezon.

Cum clubul nu mai are echipă de seniori, după ce a desființat-o în vară, în urma retrogradării din Liga 2 pentru neîndeplinirea condițiilor minime de participare în campionat, depunctarea va afecta din nou echipa U19, formație care activează în play-off-ul Campionatului Național.

FC Brașov U19 a mai fost depunctată cu două puncte în cazul litigiului pe care îl are cu Răzvan Andronic.

FC Brașov U19 a acumulat 4 puncte de penalizare!

Acum, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a penalizat clubul brașovean în cazul lui Levi Mihok (foto), fostul antrenor cu portarii la Centrul de Copii și Juniori.

”Creditor • Mihok Levente Debitor • ACS FC Brașov- Steagul Renaște . Executare drepturi financiare
În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea ACS FC Brașov Steagul Renaște cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 18.10.2023 – 01.11.2023 Comisia a acordat termen în data de 22.11.2023, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Mihok Levente pentru a evita în continuare depunctarea”, precizează CDE a FRF.

”Voi încerca pe toate căile posibile să-mi recuperez banii. Sunt banii mei, pentru care am muncit, atât eu cât și colegii mei de la Centrul de Copii și Juniori”, a spus Levente Mihok.

3000 de lei amendă în cazul antrenorului Liviu Dîrstar

Mai mult, în ședința din 8 noiembrie, Comisia de Diciplină și Etică a FRF a decis amendarea clubului brașovean cu 3000 de lei în cazul antrenorului Liviu Dîrstar.

”Creditor • Dirstar Liviu Gheorghe Debitor • ACS FC Brașov- Steagul Renaște. Executare drepturi financiare
Sancționează debitorul ACS FC Brașov Steagul Renaște cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Dirstar Liviu Gheorghe Acordă termen în data de 06.12.2023, ora 15.00, dată la care debitorul ACS FC Brașov Steagul Renaște să prezinte dovada plății față de creditorul Dirstar Liviu Gheorghe conform Hotărârii nr. 726/CL/19.09.2023 rămasă definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, a anunțat FRF.

FC Brașov U19 a câștigat la ”masa verde” primul meci din play-off. Motivul e uluitor

În prima etapă a Seriei a 6-a din play-off-ul Campionatului Național U19, FC Brașov a avut programat duminică, 5 noiembrie 2023, un meci, la Sibiu, cu CSC Șelimbăr, club care are echipa de seniori pe prima poziție în Liga 2 după 12 etape.

Meciul nu s-a disputat, pentru că brigada de arbitri a constatat că porțile de joc de la terenul sintetic Pietricica nu erau fixate (foto jos, s-a încercat fixarea inclusiv cu o șurubelniță înfiptă în gazonul interic!!)! Cum clubul gazdă nu a remediat problema în termenul de 30 de minute, arbitrul întâlnirii a fluierat finalul jocului, iar brașovenii câștigă jocul la ”masa verde”.

FC Brașov U19 a intrat în play-off cu 18 puncte. Cu cele trei puncte primite la ”masa verde”, elevii lui Marian Constantinescu vor face 21 de puncte.

Cum FC Brașov a fost sancționat cu 4 puncte de Comisia de Diciplină și Etică a FRF, echipa antrenată de Marian Constantinescu va rămâne cu 17 puncte, cu unul mai mult decât Inter Sibiu, ocupanta locului 4, cu 16 puncte.

Și depunctările vor continua pentru FC Brașov, pentru că pe masa comisiilor FRF sunt și alte litigii. Clubul are conturile blocate, este într-un impas financiar și este aproape de faliment.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/legendarul-ioan-naghi-a-implinit-69-de-ani-file-de-poveste-cu-florea-dumitrache-nicolae-pescaru-sau-razvan-lucescu-si-previziune-sumbra-pentru-fotbalul-brasovean-19292273

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fc-brasov-depunctat-de-frf-echipa-u19-a-clubului-incepe-sa-fie-afectata-direct-de-haosul-care-a-fost-la-trupa-de-seniori-desfiintata-dupa-excluderea-din-liga-2-19292077

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cosmetizare-la-stadionul-bucegi-din-rasnov-19291308

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-szabo-a-ajuns-la-kids-tampa-brasov-19290949

Adi MARICA 09 Nov. 2023, 13:53 Juniori
Pe aceeași temă