Alb-violeții lui Săndoi s-au băgat la un meci de fotbal în curtea școlii! FC Argeș a promovat mișcarea și fotbalul printre elevi

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 11:22 Diverse

FC Argeș încearcă să popularizeze sportul rege și în rândul tinerilor, care în ultimii ani s-au arătat mai preocupați de calculatoare, tablete, telefoane și au ignorat complet mișcarea în aer liber. Conducerea clubului, stafful tehnic și jucătorii echipei din Trivale au profitat de pauza competițională din această etapă, în care ar fi trebuit să o întâlnească pe Olimpia Satu Mare (exclusă din competiție), acceptând invitația de a participa la un meci amical cu o echipă formată numai din elevi.

Mai mulți componenți ai echipei alb-violete din Liga 2, antrenorul Emil Săndoi, secundul Vali Năstase și Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș, au participat, joi după-amiază, la un meci demonstrativ cu elevii de clasa a VI-a de la Școala „Tudor Vladimirescu”.

Jocul demonstrativ ce s-a derulat în cadrul campaniei „Sportul înseamnă sănătate, sănătatea înseamnă viață” a fost un bun prilej pentru ca gruparea din Trivale să-i facă pe școlari să conștientizeze importanța mișcării în viața fiecăruia, dar și atragerea puștilor către sportul rege.

Înainte de startul partidei, fotbaliștii George Cotigă, Andrei Panait, Robert Grecu, Ionuț Mihăescu, Eduard Sanda, Andrei Tofan și antrenorul Emil Săndoi au ținut scurte prelegeri în fața copiilor despre avantajele pe care le oferă sportul și mișcarea. Fotbaliștii le-au cerut puștilor să nu mai petreacă ore în șir în fața calculatorului, tabletei sau telefoanelor și să practice un sport, chiar dacă nu toți vor ajunge la marea performanță.

Săndoi: „Iubiți sportul și școala în aceeași măsură!”

Antrenorul Emil Săndoi a rememorat perioada în care și el a fost elev: „Dragi copii, mă uit la voi și îmi aduc aminte de vremea în care și eu eram ca voi. Au trecut anii în zbor. Mă bucur că mă aflu în mijlocul vostru. Mișcarea vă ajută foarte mult să vă dezvoltați armonios, să creșteți frumos. Iubiți sportul și școala în aceeași măsură. Vă doresc mult succes în ceea ce vreți să faceți! Iubiți mișcarea, sportul vă dă sănătate, gândire pozitivă”, a spus tehnicianul echipei piteștene.

„Vă așteptăm la selecțiile clubului FC Argeș”

Și Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș, profesor de sport la bază, i-a sfătuit pe copii să practice fotbalul într-un cadru organizat: „Faceți cât mai multă mișcare dacă vreți să fiți sănătoși. Sportul vă face mai puternici, mai încrezători în propriile forțe, vă disciplinează. Nu renunțați la mișcare. De asemenea, puteți veni să jucați fotbal într-un cadru organizat. Puteți veni la selecțiile organizate de FC Argeș. Avem grupe de copii și juniori de toate vârstele și vă puteți legitima. Nu plătiți nimic și vă punem la dispoziție tot ce aveți nevoie pentru a vă pregăti în cele mai bune condiții. Avem personal calificat și merită să vă încercați norocul!”.

După ce le-au vorbit elevilor despre beneficiile sportului, puștii i-au provocat pe fotbaliști la un „amical” în curtea școlii. La finalul partidei, elevii profesorului Cătălin Oprea au primit de la fotbaliști pachete cu dulciuri și autografe. Conducerea clubului și stafful tehnic al echipei FC Argeș au promis că asemenea acțiuni de popularizare a sportului rege în rândul elevilor vor continua și în perioada următoare.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Monica CRISTEA

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 11:22 Diverse
Pe aceeași temă