Adrian Mititelu va putea scăpa de închisoare mult mai devreme de 3 ani. Când ar putea fi eliberat patronul ”FC U” Craiova

Autor: Andrei PREOTU Publicat: 07 Nov. 2020, 11:18 Diverse
Adrian Mititelu va putea scăpa de închisoare mult mai devreme de 3 ani. Când ar putea fi eliberat patronul ”FC U” Craiova

Adrian Mititelu a intrat joi, 5 noiembrie, la închisoare, după ce a primit o pedeapsă de trei ani, pentru evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, efectuat în 2011. Totuși, patronul ”FC U” Craiova poate părăsi închisoarea mai devreme.

ProSport a stat de vorbă cu un expert juridic despre situația lui Adrian Mititelu. Transferul lui Mihai Costea de la Craiova la Steaua a fost unul cu cântec, asta pentru că lotul lui Mititelu se afla sub sechestrul Fiscului în momentul perfectării mutării. Clubul oltean avea debite uriașe către bugetul statului, iar Mititelu nu ar fi avut dreptul să vândă niciun jucător. La acea vreme, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare totală de 9.906.095 de lei, bani pe care Fiscul încerca să-i obțină prin executare silită.

Adrian Mititelu poate părăsi închisoarea după doi ani

Cum Mititelu n-a împlinit vârsta de 60 de ani, el nu poate părăsi închisoarea după un an și jumătate, însă patronul ”FC U” Craiova poate să scape de pedeapsă în 2022.

În ceea ce privește echipa de fotbal, ”FC U” Craiova a lansat deja un comunicat prin care informează că Adrian Mititelu Jr. este cel care se va ocupa de acum înainte de bunul mers al lucrurilor.

ProSport a analizat speța lui Adrian Mititelu și a încercat să afle cum poate ieși omul de afaceri mai devreme din închisoare, după ce a discutat cu un expert juridic.

Patronul ”FC U” Craiova trebuie să execute cel puțin două treimi din durata pedepsei. Mititelu să încadrează la acest articol, pentru că el a primit mai puțin de zece ani de închisoare. Asta înseamnă că Mititelu poate să părăsească detenția după doi ani.

În plus, pentru a fi mai devreme liber, instanța trebuie să aibă convingerea că Adrian Mititelu s-a ”îndreptat” și se poate reintegra în societate.

Foto: Bogdan Dănescu / Mediafax Foto

Autor: Andrei PREOTU Publicat: 07 Nov. 2020, 11:18 Diverse
Pe aceeași temă