Adrian Iencsi e în doliu! Tatăl său, Ioșca Iencsi, jucător legendă al Ceahlăului, a încetat din viață la spital, după ce s-a infectat cu COVID-19

Liga2.ro 25 Nov. 2020, 19:32 Diverse

Adrian Iencsi (45 de ani), ultima dată antrenor la Rapid, este în doliu, după ce tatăl său, Iosif (Ioșca) Iencsi, la rândul său fost fotbalist, a încetat din viață astăzi, 25 noiembrie 2020, la vârsta de 79 de ani, în spitalul mobil din comuna ieșeană Lețcani. Acesta fusese mutat în această unitate medicală improvizată după ce a fost internat inițial la Spitalul Județean din Piatra Neamț, afectat nu cu mult timp în urmă de un incendiu care a șocat România.

A murit Iosif Iencsi, fost jucător la Ceahlăul și tatăl lui Adrian Iencsi

Iosif Iencsi a jucat 11 ani în cariera sa de fotbalist la Ceahlăul. A renunțat la fotbal în 1977, cu două luni înainte de a împlini 36 de ani. Pentru formația din Piatra Neamț a evoluat în perioada anilor 1966 – 1978.

„Astăzi 25.11.2020, la spitalul improvizat din comuna LESCANI-Iași – a pierdut lupta cu viața, marele fotbalist din perioada anilor 1966 – 1978 – avea 79 de ani – IENCSI IOȘCA! DUMNEZEU SĂ-L IERTE!”, scrie pe contul său de Facebook Gelu Crăcană, unul dintre cei mai mari fani ai echipei Ceahlăul și autor a numeroase cărți despre istoria formației din Piatra Neamț.

„Iencsi Ioșca a fost unul dintre cei mai buni jucător ai acelei perioade, când echipa noastră juca în Divizia B. A bifat 12 sezoane pentru Ceahlăul Piatra Neamț în liga secundă. Iencsi Ioșca e de loc din Reghin, a fost adus la Piatra Neamț unde și-a întemeiat o familie frumoasă. Fiul, Adi, i-a călcat pe urme”, a declarat, pentru ProSport, Gelu Crăcană.

Din informațiile ProSport, în momentul incendiului din 10 noiembrie de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, ambii părinți ai lui Adrian Iencsi se aflau chiar în spital, infectați cu COVID-19, dar la un alt etaj față de cel unde a avut loc focul.

Ioșca Iencsi se ascundea după copaci la meciurile fiului său

Într-un interviu acordat pentru TelekomSport, Adrian Iencsi povestea despre relația cu tatăl său, și el fost fotbalist.

„Tata fiind cunoscut în Piatra Neamț, o certam pe mama să îi spună să nu mai vină la meciuri pentru că nu am chef să spună colegii mei că eu joc în echipă pentru că tatăl meu e fotbalist. Tata nu a mai venit, dar se ascundea după copaci ca să mă urmărească la meciuri. A fost mândru când am fost chemat pentru prima dată la lotul naţional şi asta cu susţinerea domnului Victor Piţurcă”, a povestit Adrian Iencsi.

Sursa foto: Gelu Crăcană (Facebook)

Liga2.ro 25 Nov. 2020, 19:32 Diverse
Pe aceeași temă