Acuzațiile conducătorului demis de la Brăila se întorc ca un bumerang! Hossu, pârât de practici cu iz penal și înștiințat să se pregătească de plângeri pentru înșelăciune

Marius ANGHEL 07 Oct. 2018, 15:17 Diverse
Acuzațiile conducătorului demis de la Brăila se întorc ca un bumerang!** Hossu, pârât de practici cu iz penal și înștiințat să se pregătească de plângeri pentru înșelăciune

Acuzat direct de fostul director sportiv Cristian Hossu, demis zilele trecute de la Dacia Unirea Brăila din cauza neîndeplinirii promisiunilor făcute în vară, președintele Consiliului Director al clubului din Liga 2, Valentin Avramescu, a reacționat printr-un comunicat. Avramescu era acuzat că nu vrea performanță, că a luat banii aduși în club și că vrea să ducă echipa în Liga 5.

În comunicatul răspuns la atacurile lui Hossu, Avramescu enumeră, pentru început, punctual, promisiunile principale făcute de fostul director sportiv și realizările sale după trei luni de mandat. Decizia de a-l demite pe Cristian Hossu e considerată și acum una corectă, transmițându-i că „amatorismul nu poate continua la acest nivel” și că „pălaria s-a dovedit cam mare, iar numai cu promisiuni și declarații bombastice nu poți merge înainte la nesfârșit”.

Șeful Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila a trecut apoi la acuzații grave față de Cristian Hossu. Avramescu susține că a constatat mari deficiențe în documentele și în sistemul de lucru întocmite la club de fostul director sportiv, cu iz penal pe alocuri. Banii către jucători ar fi fost „dați legal, prin casierie sau prin cont, ci la hotelul unde sunt cazați, pe ferite, nu la toți jucătorii, și nu un salariu întreg, așa cum se afirmase inițial; sunt jucători care au dat declarații în scris că au fost puși să semneze fără a li se da bani efectiv, iar reclamațiile curg în continuare!!!”, susține președintele echipei din Liga 2.

Mai mult, lui Cristian Hossu i se cere să își ceară scuze publice pentru declarațiile pe care le-a făcut, fiindcă altfel „va avea posibilitatea să-și probeze afirmațiile privind «sistemul corupt» de la Brăila în fața instanțelor judecătorești”. De asemenea, Hossu este anunțat să-și pregătească și apărarea în cazul unor plângeri penale de înșelăciune.

Iată comunicatul Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila pentru fostul director sportiv al clubului, Cristian Hossu:

„Avand in vedere declaratiile fostului director sportiv al clubului in presa sportiva facem cateva precizari:

PROMISIUNI PRINCIPALE asumate in contract de domnul Director Sportiv:

– alcatuirea unui lot puternic de jucatori /staff tehnic – minim locul 5-10 in clasament (conform propriilor declaratii facute publice) cu deplina decizie in alegerea lotului de jucatori si a staffului;
– atragerea de fonduri din sponsorizari/ publicitate etc., pentru plata lunara jucatori/staff (asumata integral in scris) in contrapartida cu incasarea a 80% din eventuale sume provenite din transferuri.

REALIZARI dupa circa 3 luni activitate:

– lot de jucatori slab valoric (conform analizelor ambilor antrenori principali de pana acum) avand ca rezultat locul 20 (ultimul) in clasament cu 4 puncte!
– din vechiul lot au ramas foarte putini, pe motiv ca „vin altii mult mai valorosi si de perspectiva”, insa adevaratul motiv toata lumea il banuieste;
– multi jucatori plimbati efectiv la Braila pe cazare si masa pe spinarea clubului;
– cativa, dupa minim o luna de cazare si masa, nu au debutat nici acum si sunt sanse mici sa o faca, conform evaluarilor antrenorului, datorita formei si a valorii slabe!!!
– pana la aceasta ora nu avem un portar de rezerva!!
– declaratii publice „memorabile”: se doreste promovarea (dupa 0-7 la Clinceni) sau investitor „involuntar” (cand, prin semnatura, in contract si-a asumat acest rol);
– management „eficient”: cheltuieli cu masa si cazarea in valoare de circa 80.000 lei in 3 luni!!!  (de 3 ori mai mult ca in campionatul trecut)
– pana la aceasta ora nu are nici un contract de sponsorizare/publicitate depus in club, cu toate promisiunile facute, mai ales in perioada de circa o luna de „lucru la domiciliu”;
– cu toate avertismentele noastre, am constatat mari deficiente in documentele intocmite si in sistemul de lucru, cu iz penal pe alocuri: banii platiti catre jucatori nu au fost dati, legal, prin casierie sau prin cont, ci la hotelul unde sunt cazati , pe ferite, nu la toti jucatorii, si nu un salariu intreg, asa cum se afirmase initial; sunt jucatori care au dat declaratii in scris ca au fost pusi sa semneze fara a li se da bani efectiv, iar reclamatiile curg in continuare!!!

Faptul ca a platit o suma de bani jucatorilor nu constituie un titlu de merit, ci un lucru normal, ASUMAT IN SCRIS PRIN CONTRACT. De precizat ca oricum obligatiile contractuale nu au fost respectate integral, in urma managementului ”’exemplar”” ramanand restante salariale de cel putin o luna, la unii jucatori chiar mai mult, o situatie clara urmand a se intocmi in zilele urmatoare.

Cu toate avertizarile noastre (a se vedea decizia Consiliului Director din 20.09.2018), situatia nu s-a imbunatatit, dimpotriva climatul de lucru fiind in continuare confuz, chiar duplicitar (vezi rezilierea contractului fostului presedinte executiv Razvan Tudoroiu, adus la insistentele lui si exclus dupa numai o luna tot la insistentele lui etc.).

In consecinta, consideram ca decizia luata este corecta, amatorismul nu poate continua la acest nivel.

Ii multumim pentru intentiile bune pe care le-a avut la un moment dat, dar atat. Palaria s-a dovedit cam mare, iar numai cu promisiuni si declaratii bombastice nu poti merge inainte la nesfarsit, mai ales pe raspunderea legala si juridica a altora!

Vina noastra este ca nu am intervenit mai devreme dar, de buna credinta, i-am lasat dreptul total de decizie conform clauzelor contractului semnat, asumat de catre noi, si am tot incercat sa rezolvam amiabil toate asperitatile aparute. Dar in fotbal, intotdeauna REZULTATELE VORBESC!

In rest toate acuzele cu extrasul de cont, cu liga a 5-a, etc., nici nu merita sa le comentam, cu mentiunea ca autoritatile publice nu trebuiesc implicate in nici un caz in asemenea discutii puerile si cu precizarea foarte importanta ca, in toata aceasta perioada, cu toate greutatile, ne-am indeplinim toate obligatiile ce ne revin pe partea de asigurare participare in competitii.

Il informam pe domnul fost manager sportiv ca, in situatia in care nu va aparea in scurt timp cu scuze publice, va avea posibilitatea sa-si probeze afirmatiile privind „sistemul corupt” de la Braila in fata instantelor judecatoresti, unde vom cere daune materiale exact cati bani mai are de plata catre jucatorii adusi de el in aceste luni de manageriat – atributie pe care si-a asumat-o prin contract – suma care va ajunge, de data aceasta integral, la jucatori. De asemenea este foarte posibil sa fie nevoit sa-si pregateasca si apararea in cazul unor plangeri penale de inselaciune.

Nu ne dorim o polemica fara sfarsit, cu acuze fara acoperire, dar suntem datori sa aparam imaginea clubului prin orice mijloace legale. Consideram evenimentele din ultimele zile ca fiind un capitol incheiat din care tragem invatamintele de rigoare, o colaborare care la un moment dat pur si simplu nu a mai mers si toate partile implicate trebuie sa-si vada de drumul lor, cu bune si cu rele!

Este ultima oara cand mai discutam acest subiect, din acest moment vom discuta numai intr-un loc in care conteaza doar dovezile si mai putin vorbele.

P.S.: privind insolventa clubului, intelegem ca sunt unii nemultumiti pentru faptul ca se incearca o ultima varianta de supravietuire ce poate insemna pentru ei potentiala recuperare a unor sume, in detrimentul falimentului care inseamna zero lei recuperare!!”.

Marius ANGHEL 07 Oct. 2018, 15:17 Diverse
Pe aceeași temă