Hossu iese la atac după ce a fost dat afară de la Brăila. „Planul lor era să nu plătească datoriile și m-au demis, sperând că voi lua jucătorii și antrenorii. Nu mai au bani și vor să meargă în Liga 5”

Hossu iese la atac după ce a fost dat afară de la Brăila.**

Demis printr-un comunicat de Dacia Unirea Brăila, după ce miercuri a avut loc Consiliul Director al Asociației, fostul director sportiv Cristian Hossu (foto, în stânga) oferă detalii incredibile din interiorul echipei de Liga 2 intrată de luni în insolvență. Acesta vorbește despre datorii foarte mari pe care le are clubul condus de Valentin Aramescu și Vasile Popa.

Hossu spune că a fost victima planului conducerii executive de a nu plăti nici jucătorii actuali și nici cei care au câștigat litigii pentru salariile din trecut. „N-am avut nicio discuție. Am aflat doar din comunicatul de pe site. Ei vorbesc de management defectuos și rezultate foarte slabe. Am preluat echipa fără niciun jucător. Am adus jucători pe salarii „low-cost”. Nimeni nu accepta să vină, pentru că oamenii de acolo nu au plătit salariile. Cum se poate vorbi de management defectuos când erau 10 miliarde de lei minus, când am ajuns eu? Am făcut lotul și multe meciuri le-am pierdut la limită, dar cu o pregătire de iarnă și 4-5 jucători puteam fi mult mai sus. Scopul lor a fost altul. Eu eram în Bulgaria pentru a obține viza de muncă pentru fundașul Hamza. Aveam nevoie de un extras de cont de la ei. Mi-au trimis extrasul și erau 1320 de lei în cont. Asta în condițiile în care un meci se organizează cu 10.000 de lei. Planul lor a fost insolvența, pentru a nu plăti datoriile jucătorilor care au câștigat memoriile la FRF. Apoi m-au demis sperând că voi lua antrenorul și jucătorii și o să plec. Ei nu mai au bani și planul lor este să meargă în Liga a 5-a. Au mai falimentat o echipă: CF Brăila (n.r. – care i-a cedat locul în Liga 2 actualei Dacia Unirea). Cei de la Consiliul Județean mi-au spus că dacă aș fi doar eu la club mi-au da bani, dar cu celelalte persoane din conducere știu că o să dispară acei bani. Eu trebuia să mă ocup de echipă, de documente, sponsorizări, cam de tot. Banii însă mergeau la ei, la conducerea executivă. N-a venit niciun ban pentru jucători. Le-am dat eu jucătorilor, din banii mei, un salariu”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Hossu.

Unele dintre declarațiile lui Hossu sunt în contradictoriu cu cele scrise în comunicatul clubului. Consiliul Director a transmis că lui Hossu „i se va propune o colaborare viitoare pe bază de parteneriat”, iar „pentru reducerea cheltuielilor, de comun acord cu antrenorul principal, se va trece la rezilierea de îndată a contractelor jucătorilor care nu corespund nivelului minim valoric”.

„Și-au bătut joc de noi”

Mai mulți foști jucători care au câștigat memorii prin care FRF obligă Dacia Unirea Brăila să le plătească salariile restante îi dau dreptate lui Hossu. Aceștia vor fi nevoiți acum să se înscrie la masa credală pentru a-și recupera banii pentru care au munci, după ce clubul a intrat în insolvență.

„La acest club din Brăila se întâmplă fenomene paranormale. Am câștigat la FRF, dar rămânem cu acea hârtie. Ce bătaie de joc! Am muncit degeaba la acest club timp de 7 ani. Ce au făcut bun acești doi oameni, mă refer la Valentin Avramescu și Vasile Popa? Vă spun eu: au falimentat CF Brăila și acum au băgat în insolvență Dacia Unirea Brăila. Și-au bătut joc de noi”, a spus Ștefan Leu, pentru Obiectiv Vocea Brăilei. „Cât am putut să atragem fonduri, am atras. Din păcate, insolvența este singura cale de a salva echipa”, a spus Vasile Popa pentru sursa citată.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă