Acuzații grave pentru ACS Poli. Echipa e amenințată cu falimentul: „Mi-a spus că nu duce gloabe în cantonament. Până în septembrie-octombrie, dispare clubul”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 12:52 Diverse

ACS Poli e în centrul unui nou scandal, după ce agentul de jucători Cristea Opria acuză că lotul de cantonament e făcut pe criterii tendențioase. Impresarul face afirmații dure despre conducerea clubului timișorean, pe care o acuză că da la o parte fotbaliștii din propria pepinieră, cu referire la doi jucători impresariați de el. Opria, cel care îl deține pe Gabriel Torje, spune că i-a prezentat informații explozive primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care l-ar fi pus pe edil, practic părintele spiritual al echipei, pe gânduri.

Ruptura s-a produs după ce Dragoș Cojocaru, fundaș stânga brașovean care a petrecut o bună parte din juniorat la Anderlecht, nu a fost reținut la pregătire de Ionel Ganea. Fotbalistul a ajuns între timp la ASU Poli, iar Opria spune că a și semnat cu echipa suporterilor. După acest episod, agentul a spus că nu își va mai duce fotbaliștii pe care îi impresariază la club, și nici nu va mai credita pe ACS Poli cu bani, cum a făcut-o de câteva ori, cu sume de rândul sutelor de mii de euro.

Sâmbătă însă, agentul s-a inflamat și mai tare. Motivul este, susține Opria, că David Pop și Lucian Oprea, fotbaliști crescuți de ACS Poli, au primit vestea că nu vor pleca în cantonament cu echipa, la Poiana Brașov.

Opria spune că jucătorii lui nu agreați, deoarece sunt „corecți”

Agentul susține că lotul este alcătuit pe criterii subiective și acuză faptul că fotbaliștii timișoreni sunt dați la o parte vara aceasta. După retrogradarea lui ACS Poli, conducerea precizase că se vor baza mult pe tinerii crescuși în propria pepinieră.

„Nu l-au luat pe Cojocaru, jucător de lot național, dar îl aveau pe Mădălin Mureșan (n.r. – care s-a pregătit cu echipa o săptămână, dar nu a fost reținut), care a fost și la Călărași și îl trage după el… Ei nu duc în cantoament jucătorii lor, formați de club, le-a spus să își caute echipe. M-a sunat David Pop plângând. În iarnă, când i-am prelungit contractul pe trei sezoane (n.r. – procedura la fotbaliștii care termină junioratul), i-au mărit salariul la 11.000 de lei pe lună. Acum am acceptat o reducere la 3.500 de lei. Dar ei vor și să-i dea puțini bani, și să-mi distrugă jucătorul. Despre Oprea mi-a spus președintele că nu duce gloabe în cantonament, pentru că costă bani. Jucătorii mei sunt corecți și își apără corect șanșele”, a declarat Opria.

Agentul spune că dacă nu se schimbă ceva în club, ACS Poli dispare la toamnă!

Cristea Opria, care mai are și acum de recuperat o sumă de bani cu care a creditat clubul, spune că l-a comunicat primarului Timișoarei informații care l-au pus pe edil pe gânduri. Impresarul spune că va vorbi mai multe luni seara, la o televiziune locală din Timișoara și că în curând va dezvălui lucruri despre plecarea lui Sebastian Mailat.

„Am vorbit cu primarul la telefon 35 de minute, dintre care el dacă a vorbit trei, în rest m-a ascultat. A spus că dacă este adevărat ce i-am zis, își va lua mâinile de pe club. I-am spus că dacă vor continua așa, până în septembrie-octombrie, dispare clubul. Luni seara voi merge în emisiune la Tele Europa Nova cu documente și voi vorbi mai multe. Vreau să fac dezvăluiri și despre cazul Mailat în viitorul apropiat”, a mai spus Opria.

În toamnă, Sebastian Mailat a devenit liber de contract după ce și-a depus memoriu. ACS Poli l-a acuzat că a făcut-o intenționat, chiar în ziua când i s-au virat bani. Comisiile l-au declarat liber de contract, deoarece era în ziua 90 de neplată, dar după câteva săptămâni bune de amânări. Ulterior, fotbalistul a semnat cu CFR Cluj, actuala sa echipă.

ACS Poli a transmis că va mai comunica cu presa doar în cadrul conferințelor organizate de ei. Următoarea va fi marți, la ora 12:30, înaintea plecării în cantonament.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 09 Jul. 2018, 12:52 Diverse
Pe aceeași temă