ACS Poli pierde litigii pe bandă rulantă. Clubul are probleme nu doar cu românii, ci și cu jucătorii străini. Singurul aspect pozitiv e că s-a găsit preparator fizic

Marius ANGHEL 29 Jun. 2018, 13:54 Diverse
ACS Poli pierde litigii pe bandă rulantă.** Clubul are probleme nu doar cu românii, ci și cu jucătorii străini. Singurul aspect pozitiv e că s-a găsit preparator fizic

ACS Poli se pregătește în continuare sub comanda lui Ionel Ganea, dar problemele din planul extra-sportiv sunt tot mai mari. Clubul a pierdut, așa cum era de așteptat, și litigiul cu fostul preparator fizic Mihai Alexandru, dar are probleme și cu jucătorii străini neplătiți. În ceea ce privește stafful, acesta nu este complet, dar a apărut un nou preparator fizic.

Din litigiul cu Alexandru, reiese că timișoreanul a lucrat practic gratis la club, deoarece are de recuperat salariile pentru perioada august 2017 – ianuarie 2018. La Mihai Alexandru s-a renunțat după ce Leo Grozavu a venit la echipă cu alt preparator fizic, Ovidiu Chiribici, care a rămas la ACS Poli până la finalul de sezon. Alexandru are de primit 35.890 de lei, dintre care 455 taxa de procedură, 30.935 de lei salarii restante, 1500 de lei prime restante și 3000 de lei penalități. Este de așteptat ca clubul să facă recurs, cum a făcut recent cu litigiile cu Ciucur, Vașvari și Țigănașu, pentru a mai câștiga timp să facă rost de bani.

Și jucătorii plecați de jumătate de an mai au de luat bani de la Poli. Pericol de depunctare?

Problema este însă mult mai serioasă decât ceea ce se vede din litigiile românilor, deschise la comisiile FRF. În Timișoara se cunoaște faptul că în urmă cu o săptămână, primarul Nicolae Robu a dat mesaje unor oameni de afaceri cărora le mai cerea bani pentru ACS Poli. De data aceasta, a fost vorba de o nevoie pe care edilul o caracteriza ca „urgentă”, de 14.000 de euro pentru croatul Ivan Curjuric și pentru argentinianul Maximilian Oliva. Primul e plecat de la club din iarnă, iar Oliva a jucat în primăvară, împrumutat de la Dinamo.

Nu este exclus ca cei doi să se fi adresat la FIFA. Orice jucător străin cu două luni restanțe o poate face, fără să mai trebuie să depună memoriu la FRF, conform normelor internaționale.

În 2016, Giorgi Sarmov i-a reclamat pe timișoreni. Iar din „coada de topor” de -14 puncte cu care ACS Poli a început sezonul 2016-2017, 3 puncte au fost din speța bulgarului.

Tatăl lui Marius Niculae, noul preparator fizic

În ceea ce privește partea sportivă, ACS Poli nu are antrenor secund. Deși au anunțat că Ganea va fi ajutat de Norbert Niță, acesta nu a mai venit la echipa din Banat. În aceste zile se caută un alt secund.

În schimb, de miercuri, echipa are preparator fizic. Este vorba de Constantin „Sensei” Niculae (foto, în dreapta), tatăl fotbalistului Marius Niculae. Ultima dată a fost în stafful lui Cristian Pustai, la Mediaș, club care în martie a renunțat la serviciile sale.

Articol scis de Anda DELIU

Marius ANGHEL 29 Jun. 2018, 13:54 Diverse
Pe aceeași temă