ACS Poli își caută „satelit” în Liga a III-a!

Marius ANGHEL 18 Jan. 2013, 11:48 Diverse
ACS Poli își caută

Valentin Velcea dorește ca jucătorii aflați în vizorul primei echipei, precum juniorii de perspectivă, să aibă parte de o competiție mai puternică. Antrenorul timișorean a propus în Consiliul Consultativ al lui ACS Poli inițierea unui parteneriat cu un club din Liga a III-a în situația în care echipa secundă nu poate fi înscrisă în acest eșalon.

ACS Poli II s-a constituit în Campionatul Municipal Liga a VI-a, deoarece a fost o echipă complet nouă și nu a putut primi loc într-un eșalon superior. La acest nivel se practică un fotbal destinat amatorilor iar performanțele jucătorilor nu pot fi însă apreciate corect.

„Valentin Velcea consideră că ACS Poli II ar trebui să evolueze în esalonul al treilea, pentru ca juniorii sau cei care nu sunt constant titulari să poată evolua în partide cu adversari competitivi. În cazul în care nu s-ar constitui o echipă de Liga III, Velcea propune inițierea unui parteneriat cu o formație care activează în respectivul eșalon”, se arată pe acspoli.ro.

Propunerea antrenorului timișorean în Consiliul Consultativ a fost primită bine de membrii acestuia.

Flacăra, Giarmata sau Lugoj?

Deși Flacăra ar fi fost o candidată probabilă, această variantă a fost negată. Clubul din Calea Șagului a fost depunctat, are datorii și cel mai probabil se va desființa. Giarmata dispune în acest moment de un lot destul de puternic în timp ce Lugojul ar fi un minus prin prisma distanței față de Capitala Banatului.

Oricum, o colaborare cu una dintre acestea nu e exclusă încă din iarnă în condițiile în care parteneriatul ar însemna pe lângă întărirea acestor formații cu jucători de la ACS Poli, o sumă de bani. Nu e negată nici colaborarea cu un club din Liga a IV-a care ar putea face curând pasul către eșalonul terț.

Modelul de urmat ar fi cel inițiat pe vremea BKP-ului la vechea Poli. Atunci, fotbaliști cu perspective bune, precum Alex Popovici, Cristi Scutaru, Ioan Mera ori Mircea Axente au progresat după ce au fost împrumutați în corpore la grupări precum CS Buftea sau Gloria Buzău.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 18 Jan. 2013, 11:48 Diverse
Pe aceeași temă