ACS Poli e amenințată în continuare cu evacuarea de la stadionul „Dan Păltinișanu” și cu depunctarea. Birlică: „Situația ne dă fiori. Eu, personal, îmi voi da demisia”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Jul. 2018, 16:10 Diverse
ACS Poli e amenințată în continuare cu evacuarea de la stadionul
  • De la revenirea din cantonamentul de la Poiana Brașov, ACS Poli s-a putut pregăti luni și marți cu acces la vestiarele Stadionului „Dan Păltinișanu”, dar riscă să mai aibă voie acolo doar în ziua de meci. Președintele Radu Birlică spune că va demisiona dacă se ajunge la acest lucru și a recunoscut că clubul nu are bani să plătească salariile datorate pe sezonul trecut.
  • Birlică a acuzat un director de la Consiliul Județean Timiș, dar și pe administratorul stadionului. În timp ce antrenorul Ionel Ganea a mers și mai departe și l-a acuzat pe Cosmin Petruescu, antrenorul lui ASU Poli, că vrea să îi dea afară de la stadion. Cei doi spun că alte cluburi vor desființarea ACS-ului pentru a le lua juniorii gratis.

 

Președintele lui ACS Poli a purtat discuții marți dimineață la CJT, proprietarul stadionului, pentru a convinge să le permită să se antreneze acolo. Clubul spune că în schimb va pune la dispoziție bunurile pe care le deține (calculatoare, mobilier de la vestiare, aparatură medicală, mașini de spălat) pentru celelalte cluburi care vor închiria arena. Birlică spune că Poli se antrenează la „Dan Păltinișanu” de 50 de ani, deși clubul pe care-l conduce există din 2012.     

„Acest club este aici de 50 de ani. Mi se pare absurd că această decizie a venit acum, nu în urmă cu două luni. Am purtat o discuție cu domnul Dobra, cu care am o relație excepțională, le-am spus că dorim să punem la dispoziția celorlalte cluburi infrastructura. Ne dorim să ocupăm acest stadion legal. Am sesizat însă o lipsă de profesionalism și răutate la domnul Doroș (n.r. – Marțian Doroș, director Direcția Prestări Servicii), care poate a moștenit el stadionul. Ne-a vorbit pe un ton ridicat la o discuție business. Toate aceste lucruri mă duc cu gândul că nu se dorește continuarea la ACS Poli. Noi avem juniori de mare calitate și probail se dorește lichidarea acestui club!”, a spus Birlică.

Birlică „îi scoate ochii” și administratorului stadionului

De acuzații nu a scăpat nici Romeo Malac, administratorul stadionului, care este și președintele AJF Timiș. Birlică spune că el va demisiona dacă ACS Poli nu se va mai putea antrena la „Dan Păltinișanu”. „Când Poli era în cantonament a schimbat toți butucii și ne-am trezit că nu puteam intra la vestiare. În Liga 1, dânsul ocupa bine mersi cinci loje cu familia, gratis. Culmea, eu chiar l-am susținut la alegerile AJF (n.r. – ACS Poli, cu juniori în competițiile AJF, i-a semnat adeviziunea de candidatură). Acum nici nu ne mai răspunde la telefon. Dacă echipa este mutată de la vestiare, eu personal îmi voi da demisia, probabil și colaboratorii mei (n.r. – managerul sportiv Ovidiu Petre și antrenorul Ionel Ganea), pentru că înseamnă că se dorește distrugerea clubului”, a tunat președintele lui ACS Poli, care se laudă că are oferte să conducă un club de Liga 1.

ACS Poli se poate muta cu antrenamentele la arena Electrica, dar oficiali spun că acel stadion mai necesită îmbunătățiri.

Ionel Ganea acuză concitadinele că vor să o distrugă pe ACS Poli

Antrenorul Ionel Ganea a mers mult mai departe cu acuzațiile, spre antrenorul lui ASU Poli și președintele Ripensiei. „Aceste echipe când s-au înființat și-au ales alte stadioane unde să joace. Acum vor să vină aici pe linie politică să destablizeze clubul nostru. Oamenii care sunt la acele cluburi au relații la nivel politic (n.r. – președintele CJT). Radu Ienovan este om de afaceri, are și el relații. Mi se pare normal să își continue activitatea acolo. Tot ce există la stadion e investiția lui Marian Iancu. Iar alții nu au venit să investească, nu am văzut o plantă pusă de un om din primărie sau CJT. Tot ce a pus Iancu a rămas aici. Aici nu se construiește nimic, doar certuri. Am informații că Timișoara va deveni oraș european. Cel mai bun exemplu este Clujul, unde se investește în infrastructură”, a spus, fără dovezi, Ganea.

Nu sunt bani pentru litigii. Presa e de vină că clubul nu poate plăti salariile

Birlică spune că ACS Poli are bani pentru a funcționa, pentru a plăti salariile la zi și pentru a plăti ratele ANAF, dar nu și pentru salariile numeroase restante din sezonul trecut. Datoriile sunt în valoare de 300.000 de euro.

„Am făcut o informare la membrii ONG-ului cu situația clubului. În ultimul an am plătit 1,7 milioane de euro datorie la ANAF, către terți. Suntem cu 300.000 de euro datori la jucători. Asta ne dă fiori acum, dacă înainte ne dădea ANAF-ul. Nu e o sumă mare pentru mediul de afaceri din Timișoara și membrii ONG-ului (n.r. – Primăria, Consiliul Județean și Universitatea Politehnica). Dacă juriștii spun că nu există soluție de finanțare, să ne ajute să găsim sponsori să plătim datoria. Este păcat că avem o echipă cu 11 jucători timișoreni, întinerită. Alți antrenori înaintea domnului Ganea nu au avut curaj să mizeze pe tineri. Ar fi păcat, acest club se poate autofinanța. Dacă echipa ajunge să fie penalizată, nu mai văd rostul meu”, a precizat Birlică.

Deocamdată, există litigii cu Alexandru Ciucur, Alexandru Țigănașu, Gabriel Vașvari și Cristian Scutaru, câștigate de jucători. Radu Birlică dă vina pe presă că scrie despre aceste litigii, având pretenția ca gunoiul să fie ascuns sub preș.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Jul. 2018, 16:10 Diverse
Pe aceeași temă