A început demolarea stadionului din Sibiu! Care e termenul de finalizare, unde se joacă în Liga 1 și ce se face cu betonul și pământul de la vechea construcție

Marius ANGHEL 30 May. 2018, 17:24 Diverse

Dacă la București, modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf, necesare pentru EURO 2020, întârzie să înceapă, la Sibiu lucrurile stau altfel. Arena din orașul președintelui Klaus Iohannis a început să fie demolată pentru a fi, ulterior, upgradată, și omologată pentru Liga 1.

FC Hermannstadt desfășoară astăzi, de la ora 17:30, ultimul meci din acest sezon pe teren propriu, cu CS Mioveni. Lucrările la stadionul Municipal au început deja de zilele trecute, în prima fază acționându-se la demolarea peluzei dintre Hotelul Parc. Vor urma apoi cealaltă peluză și Tribuna a II-a a stadionului din Parcul Sub Arini.

Potrivit Tribuna, betonul spart va fi concasat și folosit ulterior pentru fundamentul pistei de atletism, în vreme ce pământul de sub tribune va fi transportat la groapa de gunoi din Cristian.

Conform estimărilor, etapa de demolare a celor două peluze și a tribunei a doua va dura mai bine de patru-cinci săptămâni. În paralel, odată cu încheierea sezonului și a meciurilor din Liga 2 vor continua lucrările de reabilitare a Tribunei I și vor fi montate scaunele noi.

La Alba Iulia în Liga 1?

Pe pancarta pusă de firma care modernizează stadionul din Sibiu scrie că durata șantierului se întinde pe doi ani, de pe 21.05.2018 până pe 21.07.2020. În aceste condiții, FC Hermannstadt are șanse mici să joace în următorul sezon al Ligii 1 la Sibiu. Sunt șanse mari ca echipa lui Pelici să își desfășoare meciurile de pe teren propriu la Alba Iulia, pe stadionul Cetate.

FC Hermannstadt a promovat în Liga 1 și pentru a evolua la Sibiu are nevoie de un stadion care să se ridice la standardele acestei competiții. Municipalul din Sibiu a fost dat în folosință în urmă cu 100 de ani, în 1927, în 2006 și 2011 a fost renovat parțial, iar acum are o capacitate de 14.200 de locuri.

Foto: Tribuna

Marius ANGHEL 30 May. 2018, 17:24 Diverse
Pe aceeași temă