Dinu Gheorghe nu crede că investitorul italian va prelua clubul Rapid

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 19:15 Liga 2
Dinu Gheorghe nu crede** că investitorul italian va prelua clubul Rapid

Președintele executiv al clubului Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, nu crede că investitorul italian Angelo Massone, sosit, marți, la București să negocieze cu acționarul majoritar Adrian Zamfir, va prelua gruparea FC Rapid.

„Mă bucur pentru Rapid că a revenit. Rapid înseamnă mult în fotbalul românesc și era nedrept să fie tot în Liga a II-a. De fapt, nici anul trecut nu au jucat în Liga a II-a din cauza lor, a fost din motive extra-fotbalistice. E bine că s-au întors. Sper să aibe capacitatea financiară să își rezolve problemele. Pentru că dacă acest aspect nu se rezolvă, pentru Rapid va fi la fel de greu. Iar acum cu noul investitor (n.r. – Angelo Massone)… Să sperăm că se va realiza această tranzacție, deși eu sunt sceptic. Este părerea mea asta, să dea Dumnezeu să mă înșel”, a spus Dinu Gheorghe, fost președinte al FC Rapid.

El speră ca Rapid să obțină un rezultat pozitiv în meciul cu Steaua din prima etapă. „E frumos că începe campionatul cu un derbi de tradiție, dar deocamdată este doar pe hârtie. Pentru că diferența între Rapid și Steaua este destul de mare acum. Dar cu entuziasmul revenirii, cu cei 10-11.000 de suporteri din Giulești, Rapid ar putea să facă la fel ca în ultimul meci când au terminat la egalitate, 1-1. Ar fi o figură frumoasă atât pentru ei, cât și pentru alte competitoare. Meciul s-ar putea juca pe Giulești pentru că au fost stadioane în campionatul trecut mult mai prost pregătite pentru Liga I și s-a jucat fără nicio problemă”, a afirmat președintele clubului giurgiuvean.

Angelo Massone, un om de afaceri italian apropiat fostului manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, a sosit, marți, la București, pentru a negocia cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar de acțiuni al grupării giuleștene.

Massone a fost acționar la gruparea Livingston, iar actualul președinte Gordon McDougall, l-a făcut hoț pe italian, acuzându-l că a furat bani de la clubul scoțian.

În iunie 2008, Livingston a fost preluat de un grup de investitori italieni, printre care s-a numărat și Massone, ca acționar principal, iar antrenor a fost numit Roberto Landi, fost tehnician la FC Național. Sub conducerea lui Massone, clubul a ajuns într-un an aproape de faliment, fiind salvat în ultimul moment de la lichidare, dar retrogradat în liga a treia.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 19:15 Liga 2
Pe aceeași temă