Dinamo vrea promovarea, dar lipsurile sunt mai mari decât se văd la suprafață. Ovidiu Burcă, sincer: ”Am adus bucătari, încă nu avem magazioner. Revenirea în elita fotbalului trebuie făcută pe alți piloni”. Ce salarii au fotbaliștii francezi

Andrei PASCU 30 Aug. 2022, 17:05 Liga 2
Dinamo vrea promovarea, dar lipsurile sunt mai mari decât se văd la suprafață. Ovidiu Burcă, sincer: ”Am adus bucătari, încă nu avem magazioner. Revenirea în elita fotbalului trebuie făcută pe alți piloni”. Ce salarii au fotbaliștii francezi

Dinamo nu arată deloc ca un club profesionist, deși vrea să revină în SuperLiga României după un singur sezon în Liga 2. Pe lângă veșnicele probleme financiare, lipsa unui stadion și alte lucruri care țin de organizare, ”câinii” nu au nici măcar magazioner.

Dinamo nu are nici magazioner. Jucătorii francezi au semnat pe salarii de până în 3.000 de euro

Asta spune foarte multe despre amplitudinea problemelor de la Dinamo, dar până să vină Ovidiu Burcă echipa nu a avea nici măcar bucătar. Nu numai fotbaliștii refuză să semneze cu Dinamo, lucru recunoscut chiar de Burcă, pentru că se tem de faptul că vor parafa degeaba contracte și nu vor primi banii.

Refuzată de jucători în timpul în care și-a conturat lotul pentru Liga 2, Dinamo a căutat peste tot variante și așa a ajuns chiar și în punctul de a încerca să ia fotbaliști francezi din ligile inferioare, cu meciuri puține spre deloc în ultimul sezon sau mai bine.

Conform informațiilor oferite de Ovidiu Burcă, Lamine Ghezali (mijlocaș ofensiv, 23 de ani) și Quentin Bena (fundaș central și mijlocaș la închidere, 24 de ani) au semnat cu Dinamo pentru contracte de până în 3.000 de euro pe lună. Remunerațiile sunt unele bune pentru o echipă care are ca obiectiv promovarea din Liga 2, dar cu siguranță este un efort important financiar pentru Dinamo.

Ovidiu Burcă: ”Dacă vrem ca Dinamo să revină în elita fotbalului, trebuie să o facă pe alți piloni”

Antrenorul ”câinilor” simte că momentul prin care trece Dinamo este unul ca al unei echipe care trece prin reconstrucție, are clar nevoie de timp pentru a pune jocul la punct, dar cu cât etapele trec și punctele nu vor fi obținute, cu atât presiunea va fi mai mare, atât din partea conducerii, cât și din partea fanilor, care nu au foarte multă răbdare.

A trebuit să schimbăm. Oameni care ne închideau ușile, jucători care ne refuzau, am adus bucătari, încă nu avem magazioner. Era un magazioner care a spus că nu mai rezistă. Au rămas jucătorii care au dorința de afirmare. Au venit băieții ăștia străini. Jucători care au jucat în prima ligă în Franța au venit pe 2500 – 3000 de euro. În ultimele luni, plăți întârziate, salarii întârziate, dar ei au venit. Au venit și români care nu au pus pe primul plan interesele materiale.

Am venit să facem treabă. Sunt convins că vor veni și oameni alături de noi. Rezultatele trebuie să fie o consecință a ce se muncește. Dacă ne concentrăm pe rezultate, nu rezolvăm nimic. Dacă vrem ca Dinamo să revină în elita fotbalului, trebuie să o facă pe alți piloni. În ultimii ani, totul a fost dezastruos. Când am venit, toți fugeau în toate părțile. Zăvăleanu rămăsese singurul, în rest toți plecaseră.

Am trecut prin lucruri mult mai complicate. Am reconstruit un club de la zero, e un lucru anevoios. Retrogradarea trebuie să fie un moment zero. Trebuie să instaurăm un nivel de profesionalism, să educăm jucătorii. Sunt mulți tineri care nu știu ce înseamnă profesionalism. Am avut o discuție cu jucătorii. Până la fotbal trebuie să construim un grup.

Suntem pe drumul cel bun. Am văzut multe cifre care spun că facem progres. Suferim, nu avem luciditate. Am adus un portar nou, Patriche vine după șase săptămâni. E dureros când pierzi, dar rezultatele vor veni în urma unui proces. E nevoie de timp pentru a construi un club aproape de la zero”, a declarat Ovidiu Burcă pentru DigiSport.

Dinamo trece printr-o perioadă foarte grea: trei eșecuri la rând în Liga 2

Dinamo a câștigat doar cu Progresul Spartac până acum, în chiar prima etapă, 1-0. Apoi au urmat trei eșecuri. Pe lângă înfrângerea cu Unirea Dej, de sâmbătă, din runda a 4-a, scor 2-3, ”câinii” au cedat și cu SC Oțelul, în etapa 2-a, scor 1-3, și cu Viitorul Pandurii, în etapa a 3-a, scor 0-2.

În etapa a 5-a, Dinamo va întâlni Concordia Chiajna, în deplasare, duminică, 4 septembrie, de la ora 11:00. Și ilfovenii au pierdut în etapa recentă, 1-2 pe terenul Politehnicii Iași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Andrei PASCU 30 Aug. 2022, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă