Dinamo tratează cât se poate de serios partida cu SC Oțelul, iar confruntarea precedentă i-a declanșat semnalul de alarmă lui Ovidiu Burcă: ”Îi simt motivați pe jucători, sper să fie la nivelul așteptărilor, să lupte pentru fiecare centimetru de teren”. Ce a spus Neluț Roșu

Răzvan STÎNGĂ 15 Aug. 2022, 14:28 Liga 2
Dinamo tratează cât se poate de serios partida cu SC Oțelul, iar confruntarea precedentă i-a declanșat semnalul de alarmă lui Ovidiu Burcă: ”Îi simt motivați pe jucători, sper să fie la nivelul așteptărilor, să lupte pentru fiecare centimetru de teren”. Ce a spus Neluț Roșu

Dinamo încearcă să ia din nou trei puncte, după ce a început Liga 2 cu victorie, 1-0 cu Progresul Spartac. De această dată, formația lui Ovidiu Burcă va evolua în prima partidă de pe teren propriu, cu SC Oțelul, marți, de la ora 18:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Ovidiu Burcă a prefațat partida dintre Dinamo și SC Oțelul, din etapa a 2-a a campionatului de Liga 2

Se anunță un meci complicat pentru Dinamo, lucru recunoscut chiar de Burcă la conferința de presă premergătoare partidei. Chiar dacă SC Oțelul este o nou-promovată, antrenorul lui Dinamo a remarcat, în primul rând, faptul că gălățenii sunt antrenați de un ”principal” cu experiență, Dorinel Munteanu, cu un titlu în palmares, dar și cu meciuri în grupele Ligii Campionilor.

În privința propriei echipe, Ovidiu Burcă a încercat în săptămâna de după partida cu Progresul Spartac să regleze problemele pe care le-a identificat, pentru că e convins că de această dată jucătorii săi ar putea fi taxați, dat fiind faptul că SC Oțelul are un lot experimentat spre deosebire de Progresul Spartac.

Ovidiu Burcă: ”Îi simt motivați pe jucători, sper să se ridice la nivelul așteptărilor din partea fanilor”

Rămâne de văzut în ce măsură a rezolvat Burcă problemele și cum va arăta Dinamo în fața unui adversar incomod, care a început campionatul din Liga 2 cu un rezultat bun în fața unei echipe care vrea promovarea, 0-0 cu Poli Iași.

Dinamo – Oțelul este un clasic, se întâmplă în liga secundă, știți cu toții duelurile și orgoliile din decursul istoriei. Oțelul este antrenată de un tehnician foarte bun, unul dintre cei mai titrați antrenori din liga a doua. Imprimă agresivitate foarte mare echipei, o echipă cu mare robustețe fizică, trebuie să ne ridicăm la nivelul celor de la Oțelul din punct de vedere al intensității fizice.

Din păcate, două echipe de tradiție, care au însemnat foarte mult pentru fotbalul românesc. Oțelul juca în Champions League, viața ne aduce și astfel de momente. Trebuie să îl acceptăm, nu este nicio tragedie, sunt exemple de cluburi mari care au trecut prin astfel de momente. Ambele vor reveni în elită, mai puternice.

Am avut o săptămână mai lungă la dispoziție, suntem în proces de pregătire, formare a echipei. Ne-au ajutat aceste două-trei zile în plus, le-am fructificat la maxim. Îi simt motivați, sper să se ridice la nivelul așteptărilor din partea fanilor, de implicare, de luptă pentru fiecare centimetru de teren.

M-am concentrat pe ce am eu de făcut, să reglez lucrurile care nu au funcționa foarte bine în primul meci, vedem ce se întâmplă în zilele următoare, orice jucător care poate ridica nivelul echipei, e binevenit în momentul de față.

De când m-am apucat de fotbal, există presiune, am început să mă obișnuiesc de când am început să joc la nivel profesionist. Dinamo este într-un moment dificil, e o presiune pozitivă, mă motivează foarte tare să pot să reușești cu Dinamo, asta înseamnă motivație în plus. E presiune pe care o gestionez bine”, a declarat Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Ovidiu Burcă, sincer în privința situației de la Dinamo: ”Nu știu dacă avem lot de promovare sau nu, avem mulți tineri”

Întrebat dacă Dinamo are lot de promovare, Ovidiu Burcă a declarat că deocamdată nu s-a convins care ar fi șansele echipei să revină în SuperLigă încă din vara următoare. E prematur să tragă concluziile, mai ales că nu poate să își formeze o părere nici despre forța reală a adversarelor.

Nu știu dacă este lot de promovare sau nu, avem mulți tineri, au nevoie de mult timp, pentru a deveni jucători cu adevărat importanți, în sensul în care, să promovezi. Au mult potențial, depinde de ei, de mine, să ridicăm nivelul. Nu știu dacă avem lot de promovare, vreau să mă concentrez să ridic nivelul echipei.

Deocamdată sunt mulțumit, dacă găsim jucători peste nivelul ligii secunde, sunt așteptați. Dacă nu, suntem concentrați pe ce avem de făcut. În contextul în care am preluat echipa, nu am avut timp prea mult, nu vreau să găsesc scuze sau alibiuri, am știut ce mă așteaptă, sper să am inspirația cu staff-ul, să ducem echipa la un nivel bun, să fim competitivi, meci de meci, etapă de etapă. Planificarea este de la meci la meci, vom vedea ce va fi pe viitor.

Eu știu că am venit, sunt antrenor la Dinamo, presiunea la Dinamo am simțit-o când am venit că jucător, atunci nu eram pregătit, cu timpul am cunoscut ce înseamnă acest club, să te lupți meci de meci și să câștigi, nu este ușor.

Au fost trei ani care m-au învățat că la Dinamo trebuie să câștigi, nu există alt cuvânt, dar pentru asta, trebuie să ai o stare de spirit bună, să imprimi o anumită organizare, agresivitate, la asta mă concentrez foarte tare.

Nu mă gândesc că este un moment greu, dar pentru mine este o bucurie imensă că pot avea impact în viața acestui club. Eu sunt încrezător că putem redresa lucrurile, rămâne de văzut dacă rezultatele vor fi în favoarea noastră”, a mai afirmat Ovidiu Burcă.

Neluț Roșu: ”Starea de spirit e foarte bună, toți cei care au venit știau care e situația clubului” 

Alături de Burcă, la conferința de presă a participat și Neluț Roșu. Iată ce a declarat fotbalistul despre partida cu SC Oțelul, dar și alte aspecte din cadrul clubului:

Este un derby al ligii secunde din păcate, sperăm să fim bine la ora meciului, să facem un meci mai bun decât cel cu Progresul Spartac. Foarte important este rezultatul, venim după o perioadă mai grea, cred că doar rezultatul contează pe început de sezon. Restul le putem regla pe parcursul campionatului.

Avem echipament, apă, mâncare, terenul de antrenament este foarte bun, avem din punct de vedere al condițiilor, condiții bune, celelalte probleme sperăm să se rezolve. Și pentru noi, dar și pentru suporteri, club, să fie mai bine.

Starea de spirit este foarte bună, fiecare știa care este situația clubului când a venit, nu ne-a apăsat într-un fel, problemele care sunt acum. Fiecare este încrezător, cei tineri își doresc să joace bine, să prindă un nou contract, lucrurile se vor rezolva în scurt timp.

Noi ne gândim într-o singură direcție, să formăm o echipă bună, un grup și să ne batem pentru un loc în play-off, să promovăm, dacă vom reuși asta, rămâne de văzut. Noi  sperăm să vină cineva lângă echipă, sperăm să se rezolve problemele. Nu jucăm pentru patron, trebuie să jucăm pentru noi, să câștigăm, automat toată lumea va fi fericită.

Dinamo nu are lot de promovare, trebuie să fim sinceri, realiști, ne batem, luptăm, o să vedem ce se întâmplă. Nu știu care echipa are lot de promovare, este important la finalul campionatului, au fost surprize. Anul trecut, era să promovăm cu Chiajna de pe locul 5. Nu există favorit, fiecare echipa are șansa ei, poate să obțină promovarea.

Noi ne uităm ce facem și să promovăm noi, nu ne interesează de alte echipe, că au probleme, dacă noi nu reușim să câștigăm, de ce să ne uităm la altă echipă. Important e ce facem noi și să tragem linie la final.

Și în Liga 2 sunt jucători cu calitate, o promovare este frumoasă, dacă o obții. Vedem la final ce se întâmplă.

La Clinceni este un gazon bun, care ajută ambele echipe, pot să practici un joc mai bun. Dinamoviștii vin peste tot în țară, nu doar la Arcul de Triumf, ați văzut și în deplasare cu Progresul, am avut aproape plin tot stadionul, era roșu.

Nu doar banii sunt importanți, când ai rezultate și victorii, echipa merge bine, automat o să vină cineva lângă echipa și o să bage bani. Să fim noi bine, să reușim să câștigăm și cred că o să bine în final!”.

Dinamo – SC Oțelul se joacă la Clinceni

Partida dintre Dinamo și SC Oțelul, de marți, se va juca pe stadionul din Clinceni. Gazdele au scos la vânzare biletele, care au prețul unic de 10 lei. Este de așteptat ca și gălățenii să aibă un număr important de fani pe stadionul din județul Ilfov.

Cum spuneam, ambele echipe vin după rezultate pozitive în prima rundă. Dinamo a trecut la limită de Progresul Spartac, cu scorul de 1-0, în timp ce SC Oțelul a remizat cu Politehnica Iași, scor 0-0.

În toate compartimentele trebuie să îmbunătățim jocul. Am făcut o analiză strictă după meciul cu Poli Iași. Am spus tot ce am gândit atunci, tot ce am văzut că putea fi și mai bine, dar e un joc trecut. Ne gândim la partida cu Dinamo, de marți, unde sper să revină jucătorii accidentați, Neagu și Cisotti. Au intrat la antrenamente, dar nu știu dacă îi pot folosi.

Ghiocel a mai câștigat o săptămână împreună cu echipa, e apt de joc, în rest nu am probleme medicale. Știm cu toții că acești jucători, trei, au dus greul sezonul trecut, sunt foarte bine pregătiți și pot aduce un plus cu Dinamo. Dacă îi pot folosi cu Dinamo, dacă nu, la jocul cu Unirea Constanța de pe teren propriu”, a spus antrenorul echipei SC Oțelul, Dorinel Munteanu, cu privire la disputa cu Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

Răzvan STÎNGĂ 15 Aug. 2022, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă