Dinamo respiră, CSC Dumbrăvița gâfâie! Alb-roșii fac scor cu echipa nou-promovată și mai speră la play-off

Anda DELIU 13 Nov. 2022, 13:50 Liga 2
Dinamo respiră, CSC Dumbrăvița gâfâie! Alb-roșii fac scor cu echipa nou-promovată și mai speră la play-off

Dinamo a triumfat la scorul de 4-1 la Giurgiu în fața celor de la CSC Dumbrăvița, pe care i-a dominat destul de autoritar, așa cum o arată și scorul. Dinamo mai poate spera, cu cinci runde rămase din sezonul regular, dintre care două se vor mai juca în acest an, la play-off, în timp ce echipa lui Cosmin Stan a căzut pe cea mai joasă poziție de când a promovat în liga secundă, antepenultimul loc.

Scor alb la pauză între Dinamo și CSC Dumbrăvița

Dinamo a dominat și și-a arătat ”colții” din prima repriză, când a și încercat să pună în pericol poarta lui Trifon, prin  Iglesias, dar fără succes. De altfel, oaspeții au dominat destul de clar tot meciul de la Giurgiu. CSC Dumbrăvița a avut însă momentele sale bune de joc, dar nu a putut să speculeze mai deloc fazele fixe.

Din minutul 26, Călin Toma a fost scos din teren, iar Ghinescu a fost trimis în locul lui. Martinov a scăpat în minutul 36 spre careul advers, dar nu a avut cu cine pasa, iar Dinamo a respins pericolul. Pe final de repriză, Trifon, care a apărat accidentat, le-a dat emoții colegilor săi, iar în minutul 45, Buhăescu a căzut în careu după ce a încercat să speculeze o ieșire hazardată a portarului, și s-a certat cu arbitrul pentru că nu s-a dictat penalty.

Golurile au ”curs” în repriza a doua, în Dinamo – CSC Dumbrăvița

Până la urmă, Dinamo și-a fructificat dominarea în minutul 47. Iulian Roșu a marcat cu capul, după o centrare venită de la Bani. Scorul a căpătat apoi proporții din minutul 59. S-a acordat penalty după un fault al lui Bura-Koț asupra lui Amzăr, iar Vasile Buhăescu a marcat de la punctul cu var. CSC Dumbrăvița  a reușit să marcheze golul de onoare în minutul 67, când Martinov a rămas singur în careu și l-a ”executat” pe Oncescu.

Valentin Borcea a făcut dubla pentru Dinamo în partida cu CSC Dumbrăvița

Timișenii au mai pus pericol și la un șut al lui Denis Curea. În zadar însă, căci în minutul 79 Dinamo a mai înscris. După o eroare a lui Tănase, Pop și Neluț Roșu au trimis la Borcea, care a înscris. La 3-1, în minutul 84, Paulevici a trimis puțin pe lângă vinclu, dar de marcat, s-a marcat tot la cealaltă poartă, după o acțiune personală a  lui Borcea.

Scorul clar i-a făcut pe suporterii dinamoviști să se manifeste zgomotos, inclusiv cu înjurături la adresa Timișoarei, ținând cont că Dumbrăvița e o localitate lipită de orașul cu care Dinamo are o rivalitate aparte.

  • Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer (cpt.), Bena, Amză (Șerban 70’)r, Larrucea (Dudea 89’), Iglesias, Iulian Roșu (Borcea 68’), Bani (Neluț Roșu 68’), Ghezali (Pop 46’), Buhăescu
    Rezerve: Dujmovic – Patriche, Delciu, Florescu
    Antrenor: Ovidiu Burcă
  • CSC Dumbrăvița: Trifon – Moțiu (Bura-Koț 46’), Zurbagiu (cpt.), Toma(Ghinescu 26’) – Toma Bodri (Simon 68’), Tănase, Gîsă, Grancea (Curea 58’), Luca Bodri (Olaru 46’) – Martinov, Paulevici
    Rezerve: Ciui – Amariei, Grigoriu, Popa
    Antrenor: Cosmin Stan

Dinamo a urcat pe locul 8 în Liga 2

Cu 21 de puncte, Dinamo a urcat pe locul 8. După săptămâna de întrerupere, va avea un meci mult mai greu, la Iași. Dumbrăvița a căzut pe locul 18, cu 13 puncte. La reluarea campionatului va avea un meci mai accesibil acasă, cu Unirea Constanța.

 

 

Anda DELIU 13 Nov. 2022, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă