Dinamo, obligată de situație să câștige cu Unirea Dej! Ovidiu Burcă: ”O să arătăm altfel”. Antrenorul, anunț despre campania de transferuri a ”câinilor”

Andrei PASCU 26 Aug. 2022, 16:30 Liga 2
Dinamo, obligată de situație să câștige cu Unirea Dej! Ovidiu Burcă: ”O să arătăm altfel”. Antrenorul, anunț despre campania de transferuri a ”câinilor”

Dinamo speră să iasă din pasa proastă în care se află de două etape, în partida cu Unirea Dej din runda a 4-a, care va avea loc la Clinceni. Va fi, însă, un duel greu pentru bucureșteni, care vor întâlni una dintre formațiile cu un start bun de Liga 2 și care are un lot omogen.

Dinamo vrea neapărat cele trei puncte din partida cu Unirea Dej

Dinamo are două eșecuri la rând la activ, 1-3 cu SC Oțelul și 0-2 cu Viitorul Pandurii, și are neapărată nevoie de victorie sâmbătă, de la ora 11:30. Ovidiu Burcă a participat la conferința de presă premergătoare confruntării și a făcut analiza.

A trecut o săptămână de la partida de la Târgu Jiu, iar antrenorul lui Dinamo speră ca jucătorii săi să fie într-o formă mai bună și să bifeze un succes care ar ajuta foarte mult la capitolul moral.

Ovidiu Burcă, înainte de Dinamo – Unirea Dej: ”După ce pierzi două partide, e un meci cu încărcătură mai aparte. O să arătăm altfel”

După confruntarea cu Viitorul Pandurii, Ovidiu Burcă a evidențiat și anumite lucruri bune, aspecte pozitive, astfel că acum speră ca echipa sa să arate și mai bine și să învingă gruparea lui Dragoș Militaru.

În caz contrar, pot începe să vină și criticile suporterilor, care oricum nu sunt prea încântați de faptul că Dinamo are doar 3 puncte după trei partide în Liga 2, într-un sezon în care la nivel declarativ vrea promovarea.

Vom întâlni o echipă bună, omogenă, nu subestimăm adversarul, încercăm să reglăm problemele noastre interne. Am pierdut două meciuri, după ce pierzi două partide, e un meci cu încărcătură mai aparte, o să arătăm altfel.

La Târgu Jiu am arătat multe lucruri bune, am încercat să integrez noii-veniți. Nu este ușor, timpul este în defavoarea mea, rămân liniștit deoarece simt că echipa este mai așezată, stabilă, e o chestiune de timp până când vom începe să avem victorii. Mâine sper să fie primul moment.

Eu cred în ideile mele, încerc să dau jucătorilor încredere că făcând lucrurile de o anumită manieră, putem avea succes. Am analizat împreună, cred că abordarea de o anumită manieră se potrivește lotului. Ideea de bază nu trebuie să ne abatem de la drumul nostru. Formarea unei echipe este anevoios, vedem și în Vest, se cheltuie zeci de milioane și la început întârzie să apară rezultatele. E o chestiune de timp până când vor veni rezultatele”, a punctat Ovidiu Burcă.

Dinamo a terminat perioada de transferuri. Ovidiu Burcă: ”Stăm mai bine, au venit jucători cu experiență”

Referitor la perioada de transferuri, aceasta s-a încheiat pentru Dinamo, după cum a recunoscut Ovidiu Burcă. Deși antrenorul declara că vrea să întărească mai mult echipa în defensivă, nu se poate spune că au fost prea multe mutări făcute acolo.

După precizările lui Burcă din săptămânile trecute, la Dinamo au ajuns, pentru faza defensivă, doar fundașul Quentin Bena și portarul Filip Dujmovic. Antrenorul e convins că achizițiile nu le pică prea bine jucătorilor din lot, dar vrea determinare din partea tuturor și vor juca acei fotbaliști care îl impresionează și merită să fie titulari.

În acest moment am închis perioada de transferuri, am adus jucători care să crească nivelul, am adus experiență, am dus lipsă de experiență, am jucat cu mulți jucători foarte tineri. Nu este ușor la Dinamo, nu te așteaptă nimeni. Stăm mai bine, au venit jucători cu experiență.

Din toate punctele de vedere, orice jucător nou care vine într-o țară străină, are nevoie de adaptare. Încercăm să reducem perioada de adaptarea, integrarea în ritmul echipei urmând a fi cumva accelerată. Unii au plecat pentru prima dată din țările lor, nu e ușor de integrat în dinamica echipei. Știți momentele care se nasc când vin jucători noi, străini, face parte din proces.

E normal ca cei care sunt aici să se simtă cumva, când vin jucători noi. Asta este fotbalul, trebuie să se adapteze,, nu trebuie să se uite peste umăr la cine a venit, în ce condiții. Este o discuție mai veche la Dinamo, am încercat să o închid săptămâna asta, cred că este în felul nostru ca nație de a fi să ne uităm în alte părți, să ne uităm mai puțin la ce avem de făcut.

Străinii care au venit trebuie să înțeleagă că trebuie să facă diferența. Eu simt că este un alt suflu, este mult mai puternică, insist pe procesul de formare al unei echipe. Nu știu cât va dura, este un proces anevoios, mai pierzi, nu am avut o perioadă de pregătire cu echipa, șase-opt săptămâni, să îi aduc pe toți să creadă într-un ideal, au venit pe rând.

Dinamica, jucătorii care au fost aici, s-au simțit într-un fel, asta este cea mai mare provocare, să îi conectez la același ideal. Trebuie să realizăm anul asta calificarea în play-off. Nu vreau să dau speranțe false, acum câteva săptămâni când am venit aici, era un alt ambient, e altă atmosfera acum, dar nu e de ajuns. Ai nevoie de mai multe lucruri”, a mai precizat Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Unirea Dej vine la meciul cu Dinamo după un eșec

Dinamo a câștigat doar cu Progresul Spartac până acum, în chiar prima etapă, 1-0. Apoi au urmat două eșecuri. Pe lângă înfrângerea cu Viitorul Pandurii din runda trecut, scor 0-2, ”câinii” au cedat și cu SC Oțelul în etapa 2-a, scor 1-3.

Runda care urmează, a 4-a, Dinamo va juca din nou acasă, cu Unirea Dej, sâmbătă, de la ora 11:30. Formația lui Dragoș Militaru vine după prima înfrângere a sezonului, 1-2 cu Poli Iași, care a fost influențată de prestația slabă a arbitrului central Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-spaniol-la-dinamo-un-mijlocas-ultima-data-in-liga-secunda-a-tarii-sale-a-semnat-cu-trupa-lui-ovidiu-burca-19242418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-catalin-hildan-comunicat-dur-la-adresa-lui-dorin-serdean-principalul-actionar-al-clubului-dinamo-ce-ii-cer-acestuia-si-de-ce-il-acuza-deja-e-pe-fata-19242396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doliu-la-poli-iasi-ioan-bucu-fost-mare-portar-la-clubul-din-copou-si-dinamo-a-incetat-din-viata-19242316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-adus-un-al-treilea-portar-in-lot-bosniacul-filip-dujmovic-vine-din-serbia-si-in-acest-sezon-a-jucat-un-meci-in-conference-league-19242207

Andrei PASCU 26 Aug. 2022, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă