Dinamo, comunicat special pentru fani înaintea derby-ului cu Steaua. Cerința clubului din ”Ștefan cel Mare”

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2023, 13:49 Liga 2
Dinamo, comunicat special pentru fani înaintea derby-ului cu Steaua. Cerința clubului din ”Ștefan cel Mare”

Derby-ul Steaua – Dinamo ridică un grad important de posibile incidente între suporteri, motiv pentru care autoritățile vor trimite un număr semnificativ de forțe de ordine, polițiști și jandarmi, în Ghencea. Conducerea oaspeților de marți s-a adresat fanilor, emițând un comunicat prin care le cere să aibă un comportament civilizat.

Dinamo le cere fanilor să aibă un comportament exemplar la derby-ul cu Steaua

Dinamo nu trece prin momente bune din punct de vedere financiar, motiv pentru care incidentele pot aduce amenzi din partea Federației Române de Fotbal. Deși conducerea ”câinilor” nu precizează punctual acest detaliu, este un aspect care poate afecta destul de mult clubul.

Rivalitatea dintre cele două cluburi a fost întărită în ultimele zile și de discuțiile publice cu privire la faptul că Steaua ar putea să primească încă din acest sezon, prin schimbarea pe ultima sută de metri a Legii Sportului, dreptul de a promova în SuperLiga României.

În cazul în care acest detaliu se va aplica, atunci Dinamo va fi direct afectată, dacă va termina sub Steaua în play-off. Astfel, formația din ”Ștefan cel Mare” le-a solicitat fanilor să aibă un comportament exemplar, așa cum au avut în primele trei runde din grupa pentru promovare a Ligii 2.

În sezonul regular au fost ciocniri între fanii lui Dinamo și fanii echipei Steaua

În sezonul regular, pe Arena Națională, în derby, au fost scene dure. Pe lângă confruntările directe dintre ultrași, au fost contre și între suporteri și jandarmi.

Dinamo își poate depăși adversarul inclusiv la capitolul civilizație!

București, 14 aprilie 2023. Dinamo București salută comportamentul exemplar al suporterilor echipei în primele etape ale play-off-ului de promovare în prima ligă.

Reconfirmându-și renumele, cea mai puternică galerie din țară a impresionat prin atașamentul „din adâncul inimii” pentru Dinamo, prin pasiunea pentru fotbal, prin creativitatea și impactul mesajelor sale, devenite virale în întreaga lume.

Susținută necondiționat de mii de fani, echipa a avut un parcurs apreciat în primele etape de play-off, crescând în consistență și calitate de la meci la meci.

Pe aceste premise, avem deplină încredere că și cea de-a patra etapă din play-off, duelul cu CSA Steaua, programat „în deplasare”, pe noul stadion din Ghencea, poate consemna un nou rezultat pozitiv în drumul către promovare.

În acest sens, clubul nostru a făcut toate demersurile pentru a avea cel puțin 5.000 de suporteri pe noua arenă din Ghencea, mai mult decât obișnuitul „5%” al fotbalului. Ne-am asumat, în numele tuturor dinamoviștilor, un comportament exemplar al fanilor noștri și suntem convinși că, dincolo de rivalitate, fair-play-ul va caracteriza acest meci.

Galeria Dinamo poate oferi întregii țări un foarte necesar exemplu de forță, maturitate și respect pentru fotbal și suporterii săi! În a treia zi de Paște, Dinamo își poate depăși adversarul inclusiv la capitolul civilizație”, a comunicat Dinamo pe pagina de Facebook.

Steaua – Dinamo, cu peste 20.000 de spectatori în tribune

Derby-ul dintre Steaua și Dinamo, care va avea loc pe arena din Ghencea, marți, se poate disputa cu tribunele pline. Biletele se vând, așa cum era de așteptat, într-un ritm alert, iar cu câteva zile înaintea duelului s-au dat peste jumătate din capacitatea stadionului, care dispune de un număr total de scaune de aproape 31.500.

În tribune vor fi peste 20.000 de oameni, în calcul fiind luate și biletele trimise către fanii lui Dinamo, care au primit 5.000, o peluză întreagă.

Va fi un meci în care vom avea parte de o asistență foarte mare. Știu că 5.000 de bilete au fost date oficial și sunt sigur că vor mai fi și alți fani în tribune”, spunea antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, în cadrul unei conferințe de presă.

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/csa-steaua-versus-dinamo-in-liga-2-din-noi-editorial-de-gabriel-berceanu-19267010

https://liga2.prosport.ro/liga-4/va-era-dor-de-inter-sibiu-onesti-vaslui-lupeni-sau-ramnicu-valcea-in-fotbal-harta-cu-localitati-si-cluburi-de-traditie-romanesti-gata-sa-revina-la-nivel-inalt-special-19267001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-mizeaza-si-pe-public-in-derbyul-steaua-dinamo-19266997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-declaratii-inainte-de-steaua-dinamo-19266981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-prefatat-steaua-dinamo-19266924

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2023, 13:49 Liga 2
Pe aceeași temă