VIDEO | Ovidiu Burcă laudă Steaua înaintea derby-ului din Ghencea: ”Are jucători care au evoluat la nivelul primelor divizii. Antrenorul are multă experiență”. Analiză interesantă în privința dreptului rivalei la promovare

Andrei PASCU 15 Apr. 2023, 18:44 Liga 2
VIDEO | Ovidiu Burcă laudă Steaua înaintea derby-ului din Ghencea: ”Are jucători care au evoluat la nivelul primelor divizii. Antrenorul are multă experiență”. Analiză interesantă în privința dreptului rivalei la promovare

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a susținut conferința de presă premergătoare derby-ului cu Steaua, care va fi, marți, în format live-text pe Liga2.ro. A recunoscut faptul că echipa lui va da totul pentru un succes, dar a lăudat trupa lui Daniel Oprița, anume că are, poate, cel mai bun lot din divizie.

Meciul vine într-un moment bun pentru ambele formații, Dinamo având rezultate pozitive consecutive, cu șanse la un loc direct promovabil, în timp ce pentru Steaua, în ultimele zile, s-a intensificat discuția cu privire la posibilitatea de a avea dreptul legal de a urca în prima ligă.

Ovidiu Burcă a prefațat Steaua – Dinamo. Antrenorul e gata de derby-ul din Ghencea!

Astfel, Ovidiu Burcă se așteaptă la un derby încins, din care speră ca Dinamo să iasă învingătoare. Deși pe hârtie Steaua pare favorită, antrenorul mizează pe parcursul jucătorilor săi din ultima perioadă, fără eșec în play-off.

Burcă are încredere într-un joc și mai bun din partea fotbaliștilor săi, văzând progres de la etapă la etapă, dar și foarte multă încredere. Dinamo a înregistrat în play-off două victorii și o remiză, 1-1 cu Gloria Buzău, 3-0 cu Unirea Dej și 3-0 cu SC Oțelul.

Ne așteaptă o partidă extrem de dificilă, întâlnim o echipă foarte bună, poate cea mai bună echipa a acestei ligi. Cu jucători care au evoluat la nivelul primelor divizii. Un antrenor cu multă experiență, are un proces, alături de jucători, început acum doi ani de zile. Cu unii dintre ei lucrează de mai mulți ani, se cunosc din priviri.

Întâlnim o echipă care are toate condițiile, infrastructură foarte bună, buget solid. Ne așteaptă un meci dificil, contra unei echipe foarte bune. Despre noi putem spune că ne aflăm într-un moment bun, echipa a făcut progrese, nu am primit gol în ultimele două meciuri, suntem pe un trend ascendent. Din perspectiva mea mă interesează cel mai mult să am progres de la meci la meci.

Legat de Steaua, sunt o echipa foarte bună, chiar dacă în acest play-off în ultimul meci au făcut egal, au pierdut la Galați, rămân o echipă foarte bună. O echipă cu această veste legată de buget, vorbesc sportiv, le-au dat stimul de care aveau nevoie. Din perspectiva antrenorului, e un lucru bun care s-a întâmplat, evităm accidente precum la Galați”, a spus Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Ovidiu Burcă, înainte de Dinamo – Steaua. A vorbit din două perspective de situația ”militarilor”

Burcă a comentat din nou vestea care i-a dat încredere Stelei, anume că e posibil, cumva, să se schimbe Legea Sportului și să poată promova în SuperLiga României încă din acest sezon.

A analizat contextul, unul nu neapărat favorabil lui Dinamo, din două perspective. Nu e, din punctul său de vedere, corect ca regulile jocului să se schimbe de acum, spre finalul campionatului de Liga 2, dar pe de altă parte e convins că Steaua poate juca toate meciurile la intensitate maximă, indiferent că evoluează contra rivalei Dinamo sau că întâlnește ultima clasată din play-off, Unirea Dej.

Toată lumea m-a întrebat, de ce nu îi văd pe cei de la Steaua în play-off. Dacă nu pot promova, nu e fair play să participe, cu această veste, dacă există un la sută șansă pentru ei, ne bucurăm, că vor juca meciurile la intensitate maximă. E greu să motivezi o echipa care nu are obiectiv.

Când e vorba de derby, nu au nevoie de motivație extra, le va da un plus de motivație. Noi suntem Dinamo, acolo este o discuție, un proces în justiție, din perspectiva noastră o să fie un derby. Eu cred că va fi o atmosferă incendiară, când am jucat in sezonul regular, au fost mulți oameni, atmosferă foarte frumoasă pe Arenă. Acum deja meciul căpătă o dimensiune mai mare.

Între timp, ne-am redresat din toate punctele de vedere, vine această veste care le dă și lor aripi, va fi un meci în care vom avea parte de o asistență foarte mare. Știu că 5.000 de bilete oficial au fost date și sunt sigur că vor mai fi și alții în tribune”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dinamo a învins SC Oțelul înaintea șocului din Ghencea

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 38 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu patru puncte mai puțin. Formația lui Ovidiu Burcă a urcat, după a doua etapă, un loc, fiind și peste Unirea Dej, care a rămas la 33 de puncte, cu câte a terminat sezonul regular.

În play-off, Dinamo nu a pierdut, înregistrând o remiză, 1-1 cu Gloria Buzău, acasă, și două victorii, 3-0 cu Unirea Dej, în deplasare, și 3-0 cu SC Oțelul, pe teren propriu.

În sezonul regular, partida dintre Dinamo și Steaua, de pe Arena Națională, s-a terminat 2-1 pentru echipa lui Daniel Oprița. Distanța dintre cele două, înaintea disputei de marți, e de 10 puncte.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Radio Dinamo 1948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-increzatoare-ca-va-bate-dinamo-in-derbyul-din-ghencea-19266892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-vrea-victoria-cu-orice-pret-in-derby-ul-cu-steaua-poate-sa-marcheze-si-portarul-atuul-cainilor-inaintea-confruntarii-din-ghencea-in-opinia-lui-lamine-ghez-19266867

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-dinamo-sustine-schimbarea-legii-sportului-cea-care-poate-ajuta-steaua-presedintele-clubului-din-stefan-cel-mare-sportul-romanesc-trebuie-sa-se-modernizeze-19266722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-de-vedere-surprinzator-al-sefului-de-la-dinamo-posibilitatea-ca-steaua-sa-poata-promova-ne-ar-face-bine-meciul-militarilor-cu-sc-otelul-dat-ca-exemplu-ex-19266678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-balint-trage-un-semnal-de-alarma-inainte-de-steaua-dinamo-gata-nu-mai-e-ce-a-fost-odata-mesajul-castigatorului-cupei-campionilor-europeni-inainte-de-derby-ul-din-ghencea-19266591

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 15 Apr. 2023, 18:44 Liga 2
Pe aceeași temă