”Din curtea școlii, pe teren cu Farul”. Constănțenii au programat un altfel de amical, cu tinerii amendați pentru că jucau fotbal

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2020, 18:39 Liga 2
”Din curtea școlii, pe teren cu Farul”. Constănțenii au programat un altfel de amical, cu tinerii amendați pentru că jucau fotbal

Clubul Farul a decis să îi ajute pe tinerii care în urmă cu două săptămâni au fost amendați, pentru faptul că jucau fotbal în curtea unei școli din Constanța. Echipa din Liga 2 a hotărât să își arate susținerea față de aceștia, cu ajutorul unei acțiuni simbolice, care să demonstreze faptul că practicarea sportului nu trebuie îngrădită și cu atât mai puțin amendată.

Farul: ”Ne-am propus mereu să încurajăm copiii și adolescenții să facă mișcare” 

Astfel, Farul a anunțat că tinerii au fost invitați, luni, la stadionul echipei, pentru disputarea unui meci amical, la care vor participa oficiali ai clubului. Ciprian Marica, Tiberiu Curt, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Adrian Senin, Adrian Vlas, Cosmin Pașcovici și Cristi Șchiopu vor juca în partida cu adolescenții amendați.

Ne-am propus mereu să încurajăm copiii și adolescenții să facă mișcare, iar mărturie stau cei peste 400 de fotbaliști legitimați la Centrul de copii și juniori al clubului nostru. Sportul, în general, și fotbalul, în special, reprezintă un mod sănătos de viață, de a petrece timpul în mod plăcut, de a crea legături de prietenie în societate, de a ne educa împreună. Și ce loc este mai potrivit să începem decât terenul din curtea școlii? Din păcate, în urmă cu două săptămâni, mai mulți adolescenți au fost amendați de reprezentanții forțelor de ordine tocmai pentru că făceau sport în curtea Școlii Generale numărul 29 Mihai Viteazul din Constanța.

Ca o reparație morală și o încurajare de a continua să facă sport, i-am invitat să joace fotbal alături de noi. Astfel, o echipă formată din acești adolescenți va disputa un meci amical cu o echipă alcătuită din membrii conducerii clubului nostru, ai staffului tehnic al echipei noastre și antrenori din cadrul Centrului de copii și juniori al FC Farul, printre care Ciprian Marica, Tiberiu Curt, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Adrian Senin, Adrian Vlas, Cosmin Pașcovici și Cristi Șchiopu. Acțiunea are loc luni, de la ora 18.30, pe terenul sintetic din cadrul complexului sportiv din strada Primăverii”, anunță FC Farul Constanța.

Ciprian Marica: ”Îi invit să mă contacteze în privat pe cei amendaţi că au jucat fotbal și vor fi bineveniți să joace pe unul dintre terenurile de antrenament de la Farul”

Ciprian Marica, principalul acționar al echipei Farul, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, după ce s-a aflat că tinerii au fost amendați pentru faptul că jucau fotbal în curtea școlii. Fostul atacant al naționalei îi anunța pe aceștia că îl pot contacta și pot să se antreneze oricând pe unul dintre terenurile clubului.

”In fiecare zi se vorbeşte despre declinului fotbalului românesc. Ba ca o explicaţie ar fi faptul ca la antrenamente vin copiii adusi cu masini de zeci de mii de euro si ca nu mai joacă de foame.

Ba ca n-au terenuri ca-n palma, ca n-au mingi originale de sute de euro, ca n-au ghete ca ale lui Messi sau Ronaldo.

Oameni buni, declinul a început de când am omorât fotbalul, sportul din curtea scolii,  de pe maidan, din spatele blocului! Am ajuns sclavii tehnologiei, daca din fotoliul sau patul din care privim la televizor auzim cum loveşte cineva o minge,  chemăm politia!

Care poliţie înfierează sj amendează fapta grava a unor pusti care pun in pericol societatea jucand fotbal si baschet in curtea scolii.

Unde am ajuns? Unde vom ajunge? Cum de am uitat de fericirea maxima pe care o traiam duminica, la scoala din cartier,  unde jucam de dimineaţă pana seara? Cum am uitat emotia victoriei impotriva vecinilor de scară, tristetea înfrângerii, harjoneala cu prietenii,  bucuria de a aduce o minge Artex care ne garanta locul in echipă?

Ce am devenit de nu mai suportăm sa vedem niste copii jucand fotbal? De ce nu mai suportăm pasiunea galagioasa a unui joc in curtea scolii?
M-a revoltat situaţia, nu doar pentru ca e vorba despre niste pusti din Constanţa, unde m-am implicat si eu cu toată fiinta mea sa nu las sa moară un simbol al sportului.

Ii invit sa ma contacteze in privat pe cei amendaţi ca au jucat fotbal si vor fi bineveniti sa joace pe unul dintre terenurile de antrenament de la Farul. Pentru ca Farul a renăscut din iubirea constănţenilor pentru fotbal! Si m-au asigurat oamenii din club ca le vor cinsti dragostea pentru sport, chiar daca politistii le-au amendat-o ca si când ar fi o infracţiune.

Jucaţi fotbal, copii, baschet, handbal, faceţi sport oriunde si oricând  si daca asta deranjează, veniti la noi. Ca si noi, oamenii mari, am fost ca voi si stim din experienta sa va intretinem pasiunea pentru ceea ce in ţările civilizate este o adevărată religie. Sportul!”, scria Ciprian Marica pe pagina de Facebook, imediat după eveniment.

Foto: FC Farul Constanța 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Oct. 2020, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă