Diaconescu și-a dat demisia de la Farul! 99% Artimon rămâne

Marius ANGHEL 12 Nov. 2012, 16:04 Liga 2

Marian Diaconescu și-a dat demisia de la Farul. Într-o conferință de presă organizată astăzi, unul dintre finanțatorii echipei constănțene își motivează plecarea prin „lipsa mea de experiență în ceea ce privește conducerea unui club de fotbal și-a spus cuvântul”. Diaconescu a renunțat la Farul din cauza situației echipei, dar și influențat de părerea suporterilor.

„Nu pot, nu mai rezist. Sâmbăta, mă duc acasă, mă închid în casă și mai ies de abia luni. Mi-e rușine să mai ies din casă. Nu pot, nu sunt omul făcut să stau să mă leg de o funcție. În niciun fel nu voi mai fi legat de clubul Farul. Sunt farist, voi veni în tribună la meciuri atunci când pot, alături de suporteri.

Am decis să-mi dau demisia pentru că este un moment foarte delicat al clubului. Eu am fost conducătorul în toată această perioadă, nu s-a luat nicio decizie în club de care eu să nu știu. Echipa este pe ultimul loc și atunci este normal să plec, fiind și principalul vinovat. Speranța este să vină cineva care să ducă echipa sus. Am avut o discuție cu domnul Nedelcu, ne despărțim amiabil. Eu știu câte eforturi s-au făcut ca această echipă să rămână în viață, indiferent de ce spun cei care-l contestă. Lipsa mea de experiență în ceea ce privește conducerea unui club de fotbal și-a spus cuvântul în final. Pe lângă lucrurile rele de acum, au fost și lucruri bune facute la FC Farul în ultimii doi ani și jumătăte.

Principalul obiectiv al meu la FC Farul a fost să rămânem în viață. Acum este o altă situație, față de ceea ce am preluat acum doi ani și jumătate. Până joi o să achit o parte din salarii, tot lotul va rămâne cu 30 de zile întârziere la salarii. Situația echipei m-a făcut să iau decizia asta, fiind influiențat și de părerea suporterilor. Ei au fost langă mine mereu și în acele situații mult mai grave iar acum au cerut să plece cineva. Am venit din rândul lor și dacă ei mi-au cerut asta, trebuie să plec. Cred că legat de partea financiară, am făcut lucruri bune la FC Farul și trebuie să vină cineva cu mai multă experiență pe partea sportivă. Mai sunt două etape, sper ca echipa să-și revină.”, a declarat, citat de fcfarul.ro, Marian Diaconescu.

Știe cine îi va lua locul

Postul lăsat liber de Marian Diaconescu va fi ocupat, cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni de o persoană din lumea sportului. Numele nu a fost făcut încă public.

„Știu cine vine. Este un om al sportului. Stau până joi, să predau toate actele, să vedem pe cine va delega domnul Giani Nedelcu, să explic cum stau lucrurile. Voi fi la dispoziția lui oricând, pentru orice nelămurire. Prea multe detalii nu pot să dau”, a declarat, citat de cugetliber.ro, Marian Diaconescu.

„În proporție de 99% Alin Artimon va rămâne”

În privința demisiei lui Alin Artimon, Diaconescu a declarat că sunt șanse foarte mari ca antrenorul principal al echipei să nu mai plece.

„Am avut o discuție la prima oră cu el. I-am cerut să nu plece, pentru că am încredere în el. Să-și ducă proiectul până la capăt. În momentul de față dacă iar vine alt antrenor, iar trebuie să cunoască jucătorii. El știe ce este acum la club. În proporție de 99% Alin Artimon va rămâne la Farul”, a mai spus Diaconescu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 12 Nov. 2012, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă