Derby-ul Seriei I se va juca la Botoșani

04 Sep. 2008, 16:24 Liga 2

După trei etape, doar două echipe au maximul de puncte în Liga a II-a. Dacă despre Ceahlăul se poate spune că este o certitudine, o favorită clară la promovare, CSM-ul din Ploiești joacă un fotbal magic sub bagheta lui Vali Răchită. Echipa ploieșteană a marcat 11 goluri în 3 etape, mult mai multe decât celelalte echipe din eșalonul secund.
Botoșaniul primește acasă vizita liderului Seriei I, CSM Ploiești, într-un meci ce va ține capul de afiș în etapa a patra. Gazdele au pierdut în dificila deplasare de la Buftea și cu siguranță doresc să revină pe podium, în timp ce ploieștenii sunt o echipă în formă, realizând runda precendentă scorul campionatului până acum.
O partidă cu un rezultat strâns se anunță în Cotroceni, acolo unde gazdele vor juca cu Cetatea Suceava. Progresul vine după o înfrângere cu cântec la Piatra-Neamț, unde au fost defavorizați de arbitraj, și nu își mai permite nici un pas greșit. Oaspeții au dovedit în deplasarea trecută în Capitală că au venit în plimbare, așa încât vor avea ocazia în acest weekend să schimbe această impresie. Guriță se anunță a fi un pericol pentru poarta adeversă.
Celălalt meci din București se anunță a fi destul de ușor pentru Sportul. În Regie, Prefabricate Modelu pare victimă sigură. Sportul vine după o victorie clară în deplasare, iar oaspeții nu par în stare să pună probleme.
La Bacău, FCM va juca contra celor de la CS Buftea. Este o partidă în care oaspeții pornesc favoriți, mai ales după ce au furnizat una din surprizele ultimei etape și după transferurile efectuate în vară.
La poalele Tâmpei, Forex are posibilitatea de a obține primele 3 puncte în acest sezon. Cu doar un punct în primele trei etape, gazdele nu o au decât varianta victoriei în fața echipei Dinamo II. Formația din Ștefan cel Mare nu va beneficia în atac de serviciile lui Miranda, aflat pe picior de plecare, astfel că ofensiva va avea de suferit.
Petrolul se va confrunta pe teren propriu cu cei de la Știința Bacău. Meciul se anunță echilibrat, dar gazdele pleacă cu prima șansă. Este de văzut în ce măsură pretențiile celor din Ploiești, care au în vedere promovarea, îi va motiva pe jucători sau dacă analiza anunțată la finele etapei trecute de Eusebiu Tudor va avea rezultatele scontate. Oapeții au obținut prima victorie în acest sezon etapa trecută ceea ce le conferă liniște, cel puțin pentru moment.
La Chiajna, Concordia va încerca să obțină primele puncte în fața celor de la Dunărea Galați. Gazdele vor fi susținute din tribune, ca de obicei, de un public dornic să vadă echipa locală jucând un fotbal impunător. Elevii antrenorului Liță Dumitru trebuie să dea totul pe teren pentru a obține victoria, în caz contrar echipa fiind țintuită pe ultimul loc al Seriei I. Oaspeții vin după o primă victorie în acest sezon și au un moral bun.
Meciul Snagovului cu Dunărea Giurgiu are ca favorită echipa gazdă, dar oaspeții sigur vor da o replică pe măsură. Giurgiuvenii sunt cunoscuți drept o echipă care nu cedează ușor. Astfel că partida se anunță una echilibrată.
O misiune dificilă vor avea și tulcenii acasă cu Ceahlăul din Piatra-Neamț. Oaspeții sunt favoritți la promovare și la ocuparea primului loc din serie la sfârșitul campionatului, iar orice alt rezultat în afara victoriei echipei de sub Pietricica va fi o mare surpriză. Delta Tulcea pare că a redus motoarele după prima etapă.

Clujul va fi gazda derby-ul etapei din Seria a II-a

În Seria a II-a din eșalonul secund, nicio echipă nu a reușit să aibă punctaj maxim după trei etape. Ceea ce înseamnă că această serie este mai echilibrată. Diferența valorică este mică, iar surprize vor mai fi, cu siguranță.
Șepcile roșii par o altă echipă după acontarea lui Dorinel Munteanu ca antrenor. Acesta a declarat că de abia așteaptă să joace pentru U Cluj, dar meciul următor contra celor de la Liberty Salonta se anunță unul cu scântei. Lupta pentru un loc pe podium va determina ambele echipe să joace la victorie. Oaspeții reprezintă una din surprizele plăcute ale acestui început de campionat.
Lanterna roșie, FCM Târgoviște va primi replica unui adversar cu evoluții oscilante. Oaspeții de la Minerul Lupeni nu au ce pierde în această deplasare. În mod cert gazdele au nevoie de o victorie în acest meci.
Partida dintre UTA și Internațional Pitești se anunță de unu solist. Gazdele par să adune puncte la fiecare meci, iar oaspeții nu par specialiști ai meciurilor din deplasare. Arădenii se pot menține în plasa echipelor de pe podium în cazul în care vor obține victoria.
Ocupanta locului 4, Drobeta Turnu-Severin va avea o misiune ușoară în fața celor de ACU Arad. Gazdele vor fi susținute de un public fidel și, în mod normal, nu pot pierde acest meci. Oaspeții nu par o echipă cu pretenții și nici capabili de o surpriză.
La Deva, Mureșul și Chimia din Râmnicu Vâlcea se întălnesc într-un meci ce pare destul de echilibrat. Cele două echipe sunt vecine de clasament și se anunță o partidă disputată, deși gazdele vor încerca să speculeze avantajul terenului propriu.
Apulum se va deplasa la Câmpia Turzii cu speranța unei victorii care să-i mențină pe podium. Gazdele de la Mechel se pot declara mulțumiți chiar și în cazul în care nu vor obține decât un punct pe teren propiu.
Jiul Petroșani va primi replica celor de la CFR Timișoara. Ambele echipe sunt relativ mulțumite de rezultatele înregistrate până acum, astfel că, deși par favoriți, teoretic, gazdele trebuie să se aștepte că nu vor avea o partidă facilă.
La Oradea, FC Bihor va da piept cu Dacia Mioveni. Aflate pe penultimul loc al clasamentului, gazdele vor fi nevoite să joace la victorie, astfel că oaspeții vor beneficia de spații pe contraatac și pot da lovitura.
Ultima partidă analizată, cea de la Turda dintre Arieșul și FCM Târgu-Mureș va stabili liderul Sriei a II-a după etapa a patra. Cel mai probabil, oaspeții se vor menține pe prima poziție. Gazdele pot fi considerate o buturugă mică și rămâne de văzut dacă vor determina o răsturnare a situației din fruntea clasamentului.

Andrei Petrică

04 Sep. 2008, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă