Derby dezolant la revenirea Stelei în Ghencea! Motivul pentru care galeria nu a fost prezentă la jocul cu SC Oțelul. Comunicatul Jandarmeriei după controlul efectuat pe stadion

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 20:44 Liga 2

A fost o atmosferă dezolantă în Ghencea, marți seară, la meciul dintre Steaua și SC Oțelul Galați, derby-ul etapei a 11-a a Ligii 2, jocul în care a revenit pe teren propriu după un exil de trei jocuri la Mioveni, în urma sancțiunii dictate de FRF după derby-ul cu Dinamo, decizie suspendată pentru moment de către TAS.

Steaua a fost lipsită de sprijinul pe care îl primea de obicei din partea galeriei Peluza Sud Steaua, în timp ce restul spectatorilor, prezenți în număr de câteva sute la cele două tribune, au încurajat rar echipa lui Daniel Oprița.

SC Oțelul a avut în această deplasare o galerie formată din circa 100 de persoane, în multe rânduri fiind cea care a asigurat fondul sonor al jocului.

Măsuri draconice pentru intrarea pe stadion la Steaua – SC Oțelul. Jandarmii au făcut tot ce au putut ca Steaua să nu aibă galerie

La meciul cu SC Oțelul, în Peluza Sud au luat loc puțini suporteri ai Stelei, chiar dacă acolo a fost desfășurată o coregrafie impresionantă, prin care s-a celebrat 20 de ani de existență a facțiunii ”Vacarm”.

Motivul pentru care galeria nu s-a mai reunit așa cum obișnuise s-a întâmplat din cauza măsurilor luate de Jandarmerie în ziua meciului.

A explicat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București într-un comunicat:

”În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele CSA Steaua București și ASC Oțelul Galați, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În jurul orei 13:00, pe timpul controlului specific al arenei sportive, au fost depistate mai multe materiale pirotehnice ascunse în stadion, acestea fiind ridicate în vederea confiscării și întocmirii actelelor necesare începerii cercetărilor.

Pe această cale, atragem atenția tuturor participanților la evenimentul sportiv asupra faptului că aceste acțiuni constituie fapte de natură penală și sunt pedepsite ca atare de cadrul normativ în vigoare.

Din aceste motive, pentru prevenirea producerii unor incidente de securitate, Jandarmeria Capitalei evidențiază din nou ca pentru acest meci de fotbal au fost dispuse măsuri speciale de control asupra tuturor persoanelor și autovehiculelor care vor intra in incinta arenei sportive.”

Măsurile de precauție au constant în control ”la sânge” asupra celor care au vrut să meargă în peluză, dar și fotografierea cu actul de identitate în mână. Dacă cu prima decizie suporterii sunt învățați, cu a doua nu au fost de acord.

Prima dată când numele Stelei a fost scandat în meciul cu SC Oțelul s-a întâmplat abia în minutul 31, când Adi Popa a irosit o mare ocazie de gol. Anterior, în minutul 25, când au pătruns în stadion suporterii echipei gălățene și au scandat numele Oțelului, fanii steliști au replicat imediat prin huiduieli.

În partea a doua a jocului, fanii trupei gălățene au asigurat fondul sonor în Ghencea, cu cântecele lor, profitând și de absența galeriei Stelei.

”Am simțit lipsa galeriei. Am înțeles că s-au făcut controale, așa, mai la sânge. Nu știu. S-au plâns că numai lor li se fac lucrurile astea. Am înțeles că i-au băgat în niște corturi, i-au dezbrăcat, i-au controlat și nu au putut să ajungă toți la meci, să vină și de la început. Noi suntem alături de ei. Era important să fie câți mai mulți. Au făcut și o coregrafie foarte frumoasă. Era important, pentru fotbal, să fie câți mai mulți spectatori în tribune”, a spus Daniel Oprița, antrenorul Stelei, după jocul cu SC Oțelul.

Steaua, lider în Liga 2 pentru a treia etapă consecutivă

Pe teren, Steaua s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, prin golul marcat de bulgarul Tsvetelin Chunchukov în chiar primul minut al reprizei secund, în 46.

Atacantul a înscris din două lovituri, norocos, a doua venind din cădere, cu genunchiul, din careul mic. A fost al patrulea gol consecutiv marcat de bulgar pentru Steaua, în tot atâtea meciuri.

Cu această victorie, Steaua a acumulat 26 de puncte și este lider pentru a treia etapă consecutivă. În etapa a 12-a, Steaua joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Foto: George Filip (Mediafax Foto), Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-oprita-revine-in-ghencea-dupa-exilul-de-la-mioveni-19251125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-gloriei-buzau-membru-in-cex-frf-discurs-manifest-despre-arbitrajul-din-fotbalul-romanesc-sefii-arbitrilor-sunt-complici-cu-ei-este-o-veriga-slaba-o-constientizam-ca-e-slaba-19251088

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-e-din-nou-gazda-in-deplasare-in-cupa-romaniei-acum-cu-cfr-cluj-clubul-timisean-nu-este-sincer-cu-suporterii-sai-cand-explica-situatia-19251121

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-slobozia-gazda-pe-ilie-oana-impotriva-petrolului-ialomitenii-au-fost-programati-sa-joace-in-nocturna-contra-ploiestenilor-in-cupa-romaniei-19251133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-si-a-testat-jucatorii-intr-un-amical-cu-stiinta-miroslava-poli-iasi-s-a-impus-la-fel-ca-in-cupa-19251160

Marius ANGHEL 25 Oct. 2022, 20:44 Liga 2
Pe aceeași temă