Depunctare de patru puncte pentru un club din Liga 3. A ajuns pe minus în clasament după ce în primele opt etape nu a obținut nici măcar un egal

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 18:12 Liga 2
Depunctare de patru puncte pentru un club din Liga 3.** A ajuns pe minus în clasament după ce în primele opt etape nu a obținut nici măcar un egal

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dictat, în ședința de miercuri, 18 octombrie 2017, penalizarea cu patru puncte a clubului din Liga 3 Nuova Mama Mia Becicherecu Mic din cauza restanțelor financiare către doi dintre foștii antrenori, Cosmin Vasile Stan și Mihăiță Hromei. În plus, clubului timișean care joacă pe teren propriu la Jimbolia i se interzice și dreptul de a mai transfera și/sau legitima jucători de acum înainte.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 01.10.2017 – 15.10.2017. Comisia a acordat termen în data de 01.11.2017, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul Stan Cosmin Vasile pentru a evita în continuare depunctarea”, e verdictul comisiei în cazul antrenorului Stan, la fel fiind și cel în cazul antrenorului Hromei.

În urma acestei depunctări, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic va ajunge la -4 puncte în clasamentul Seriei a 4-a, acolo unde se află pe ultimul loc, 15. Gruparea din județul Timiș a înregistrat în primele opt etape numai înfrângeri în cele șapte meciuri pe care le-a desfășurat, având un golaveraj dezastruos: 2-26.

Decizia de depunctare dictată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF poate fi oricând anulată. S-a întâmplat deja o dată în acest sezon, Sporting Liești recâștigându-și cele șase puncte scăzute de către aceeași comisie. Departamentul Competiții al FRF pusese în practică depunctarea clubului gălățean ca mai apoi să o anuleze, pe motiv că oficialii Sportingului au făcut contestație.

Vineri, de la ora 15:00, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic are programat meci pe teren propriu, în etapa a 9-a, cu Național Sebiș (locul 7 cu 11 puncte).

După desfășurarea etapei a 8-a, în campionatul Ligii 3 continuă să existe trei cluburi cu 0 puncte acumulate: Metalosport Galați (Seria 1), Victoria Traian (Seria 2) și Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (Seria 4), acesta din urmă ajungând acum la -4 puncte după depunctare.

VEZI CLASAMENTUL Seriei a 4-a a Ligii 3

 

Marius ANGHEL 19 Oct. 2017, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă