Dennis Man a semnat cu Steaua! „Mutarea este efectuată pentru o sumă-record în fotbalul arădean”

Marius ANGHEL 06 Sep. 2016, 09:11 Liga 2
Dennis Man a semnat cu Steaua!**

UPDATE 09:10: Vicecampioana României, Steaua, a reușit în cele din urmă să ia „perla” UTA-ei. Bucureștenii au plusat la oferta trimisă inițial pe adresa clubului din Arad și au obținut transferul lui Dennis Man (18 ani), unul dintre cei mai promițători tineri jucători din fotbalul românesc. Transferul a fost confirmat în această dimineață pe site-ul oficial al UTA-ei.

„Conducerea clubului UTA a ajuns la un acord cu Steaua București pentru transferul lui Dennis Man. Mutarea fotbalistului arădean în curtea roș-albaștrilor este efectuată pentru o sumă-record în fotbalul arădean, plus un procent dintr-un transfer ulterior. Atacantul a petrecut 9 ani la Atletico și 2 ani la UTA, suma urmând să se împartă egal între cele două cluburi, conform protocolului încheiat pentru toți jucătorii aflați în această situație. Îi mulțumim lui Dennis pentru tot ce a făcut pentru noi și îi urăm mult succes în continuare!”, e mesajul postat de conducătorii clubului arădean.

Din informațiile ProSport, UTA a cerut 200 de mii de euro acum și alți 200 în iarnă, plus 30 la sută din transferul viitor.

Născut în județul Arad, Dennis Man a fost promovat la prima echipă UTA Bătrâna Doamnă de Roland Nagy. A fost cel mai bun tânăr jucător al celor de la UTA în sezonul trecut, atunci când a marcat zece goluri în 29 de partide. În acest sezon, Mann a reușit să înscrie 5 goluri în primele cinci meciuri. Nagy îl folosește mijlocaș ofensiv, dar și atacant.


 

UPDATE 21:20: Suporterii UTA-ei pot să stea liniștiți. Golgheterul echipei și unul dintre cei mai importanți tineri jucători ai clubului va rămâne în continuare la Arad. Oferta trimisă de Steaua pentru transferul lui Dennis Man a fost considerată de conducerea clubului din Arad prea mică pentru valoarea actuală și viitorul potențial al mijlocașului ofensiv. Man va rămâne la „Bătrâna Doamnă” cel puțin până la finalul turului.

„Oferta primită din partea Stelei pentru Dennis Man este mult sub valoare din acest moment a jucătorului și a viitorului potențial pe care noi îl vedem în el. A fost o singură oferta făcută, pe care noi dorim să o păstrăm confidențială. A fost sub ceea ce noi am cerut și nici nu s-a luat în discuție. Cunoaștem jucătorul, știm ce poate arăta în viitor. Indiferent de ofertele care vor veni și care nu se vor ridica la pretențiile noastre nu vor fi acceptate din start. Nu se pune problema de transfer. Acum, orice jucător este transferabil, dar în anumite condiții. Noi nu dorim să vindem jucătorul. Poate să ajungă în Liga 1 și cu UTA, la finalul sezonului, dacă vom reuși să promovăm.
Din partea mea, discuțiile de transfer cu Steaua nici nu au început”
, a spus, pentru Liga2.ro, un oficial al clubului UTA.

UTA a refuzat astfel să-i dea drumul lui Dennis Man la Steaua, cu toate că oferta trimisă de vicecampioană pentru jucătorul de 18 ani ar fi însemnat cel mai mare transfer realizat de clubul arădean în istoria sa.


 

Încercarea de a-l aduce pe Harlem Gnohere de la Dinamo a eșuat, însă Steaua este pe cale să obțină semnătura unui alt fotbalist în formă. Dennis Man de la UTA, unul dintre cei mai apreciați tineri din fotbalul românesc, este pe lista vicecampioanei, iar clubul lui Gigi Becali dorește să finalizeze transferul până la închiderea perioadei, adică până luni la miezul nopții. 

Astfel, pentru mijlocașul ofensiv de 18 ani a fost făcută o ofertă de 250.000 de euro, ofertă refuzată în primă fază de arădeni. Sursele ProSport indică faptul că UTA ar accepta să îi dea drumul lui Man pentru 450.000 de euro, însă sunt șanse mari ca cele două cluburi să ajungă la o înțelegere chiar și pentru o sumă mai mică. 

Cinci goluri în primele cinci etape ale acestui sezon

Născut în județul Arad, Dennis Man a fost promovat la prima echipă UTA Bătrâna Doamnă de Roland Nagy. A fost cel mai bun tânăr jucător al celor de la UTA în sezonul trecut, atunci când a marcat zece goluri în 29 de partide. În acest sezon, Mann a reușit să înscrie 5 goluri în primele cinci meciuri. Nagy îl folosește mijlocaș ofensiv, dar și atacant.

Man a avut realizările de partea lui, e un jucător de excepție care chiar putea să mai puncteze o dată, tot cu capul, lucrul care nu l-a caracterizat până acum. E un jucător cum rar mai găsești azi. Dar el își dorește mult de la viață, se pregătește bine mereu, sunt convins că a rămas cu picioarele pe pământ și vrea în continuare maximum de la el. Este, fără să pară că spun vorbe mari, un jucător de excepție, am mai spus-o nu o dată dar e important să aibă continuitate„, a declarat Roland Nagy recent despre puștiul din lotul arădenilor.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 06 Sep. 2016, 09:11 Liga 2
Pe aceeași temă