Delta Tulcea și-a reconfirmat prezența în Liga a II-a!

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 12:20 Liga 2
Delta Tulcea** și-a reconfirmat prezența în Liga a II-a!

Echipele cu drept de joc în al doilea eșalon, respectiv Liga a II-a, au avut ca termen 15 iulie pentru a-și confirma prezența în viitoarea ediție de campionat iar Delta Tulcea și-a reconfirmat prezența în campionatul viitor. Pe de altă parte, mai e un termen de zece zile în care echipele înscrise trebuie nu doar să arate că sunt hotărâte să joace, să-și reunească lotul, să înceapă pre­gătirile, după caz, să-și anga­jeze antrenor, etc și, mai ales, să facă dovada că sunt „serioase” din punct de vedere al resurselor financiare. Nu de alta, dar tocmai din cauza acestui „detaliu financiar” multe echipe din Liga a II-a și Liga a III-a au capotat în sezonul trecut înainte de începerea campionatului sau după primele etape.

Garanțiile financiare de la Primărie lipsesc

„Suntem în discuții cu un investitor de la care așteptăm un răspuns final joi, dar sincer încă aștept un semnal din partea Consiliului Județean Tulcea de a ne prelua susținerea finaciară măcar pentru 18-24 de luni, până în momentul în care vom finaliza lucrările de infrastrustură la stadion și care nu ne permit să mai finanțăm ca până acum și echipa. Cu alte cuvinte, Primăria Tulcea nu poate oferi clubului în acest an 2013 un angajament de plată care să îi permită activarea în Liga a II-a și, cum am mai spus-o, aceste garanții financiare trebuie căutate fie în mediul privat, fie la Consiliul Județean”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Cu ce lot începe Delta Tulcea Liga a II-a? Mister total

Chiar dacă la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF doar antrenorul Constantin Gache și jucătorii Cristian Coconașu și Dănuț Munteanu s-au adresat cu memorii și au câștigat, alți jucători din lotul Deltei nu și-au depus memoriu. Așa se face că Daniel Florea a „aterizat” în curtea Concordiei Chiajna pentru care a și jucat, a și marcat în meciul de baraj cu Rapid, iar Enache Cîju și Marian Scarlat au fost prezentați oficial la noua Universitatea Craiova, alături de antrenorul Erik Lincar. Alți jucători au deja bagajele făcute pentru echipe din al doilea eșalon cu care au purtat negocieri intense în ultima perioadă, iar alții s-au întors la echipele cu care au contract și au fost împrumutați la Delta. Dacă Mișilericu probabil va debuta în prima etapă la Oțelul Galați, în deplasarea de la Brașov, Vișan Crețu de la Viitorul Constanța ar da Chiajna (acolo va juca echipa lui Hagi) oricând pe Tulcea. Titular în toate meciurile din sezonul trecut, ca fundaș stânga în tur și ca fundaș dreapta în retur, cel mai mic dintre frații Crețu ar veni și pe jos la Tulcea dacă s-ar da adunarea lotului.

„Pot să îmi reziliez în orice moment contractul cu Viitorul și sunt dispus să renunț la aspectul financiar numai pentru a juca. La Viitorul nu am garantat locul, în timp ce la Tulcea am jucat meci de meci, am dat și goluri ceea ce a fost foarte bine. Sunt conștient că dacă fac banca la o echipă de Liga I pe un salariu mai bun, am numai de pierdut și prefer să joc, fie și pe jumătate de salariu pentru că sunt tânăr”, a declarat fundașul lateral pe care s-a bazat Delta, meci de meci, în sezonul trecut.

Sursa: Tulcea Sport

Foto: Laurențiu Mich (Mediafax)

Marius ANGHEL 18 Jul. 2013, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă