Delta a dezamăgit încă o dată! Tulcenii n-au promovat și n-au luat nici licența

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 11:17 Liga 2
Delta a dezamăgit încă o dată!** Tulcenii n-au promovat și n-au luat nici licența

Într-un sezon în care a primit ultimul credit din partea finanțatorilor pentru a-și atinge obiectivul, respectiv PROMOVAREA, Delta Tulcea a terminat sezonul – ca de obicei – pe locul care nu se premiază: locul trei. Speranța că, poate, printr-o minune, ar primi licența pentru Liga I și printr-o altă minune ar putea lua locul Săgeții Năvodari, singura dintre promovate pe merit sportiv care nu avea licență, s-a năruit joi când Comisia de Apel a acordat Licențiere a Cluburilor pentru Liga I a acordat licența echipei preluate de tulceanul Florentin Manolache în iarna acesta tocmai de pe locul 6. Mai mult, Deltei Tulcea, spre deosebire de anii trecuți, nu i s-a acordat licența pentru Liga I, nu că i-ar fi folosit la ceva, poate doar de pus în ramă în biroul președintelui Meregiu. 

Dealtfel, potrivit deciziei făcute publice joi, cu drept de recurs la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) în 21 de zile, Deltei Tulcea i s-a refuzat licențierea încă de pe data de 24 mai 2013, în primă instanță, întâmplător în aceeași zi în care FC Botoșani și Săgeata Năvodari erau matematic pe primele două locuri ale clasamentului în seria I a Ligii a II-a.

„Restul sunt speculații” ar spune (încă) președintele Haralambe Meregiu legat de această nouă contraperformanță la conducerea clubului pentru care, din păcate, primarul Constantin Hogea a irosit în iarnă ultimele „gloanțe” pentru atingerea unui obiectiv care s-a dorit, dar care, ca de obicei, nu s-a reușit.

„Este vreme ca actuala conducere a clubului să plece” a spus-o pe șleau miercuri într-o conferință Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, singurul finanțator puternic rămas în viitorul Deltei Tulcea, în condițiile în care primarul Constantin Hogea a spus-o clar și răspicat că 2013 este anul investițiilor în stadion iar pentru echipă nu are decât resursele alocate deja și evident cheltuite.

Întâmplător, vestea licențierii pentru Liga I a fost primită de președintele de la Săgeata Năvodari, Florentin Manolache, la sediul AJF Tulcea, în timpul Biroului executiv desfășurat joi. „Eram convins de faptul că vom primi licența și sincer nu am avut nicio emoție din momentul în care am transmis comisiei documentele solicitate care lipseau din dosar. Este o bucurie, de ce să nu recunosc, o satisfacție a lucrului bine făcut și dedic această promovare domnului primar Nicolae Matei, un om cu care am găsit, fără prea multe cuvinte, același limbaj foarte repede și în care am încredere că, la fel ca și până acum, se va ține de promisiunile făcute năvodărenilor de a aduce cât mai repede cu putință fotbalul mare în oraș chit că o vreme vom juca pe Farul din Constanța. Despre Delta Tulcea nu vreau să comentez pentru că rămâne echipa cu un loc aparte în inima mea și îi voi fi suporterul numărul unu în viitoarea ediție a Ligii a II-a.”, a declarat Florentin Manolache.

Sursa: Tulcea Sport

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 11:17 Liga 2
Pe aceeași temă