Decizii pentru reducerea cheltuielilor: la Dinamo nu se mai dau bani de chirii. Cine sunt cei direct afectați | EXCLUSIV

Andrei TRIFAN, Robert Vișan 26 Jul. 2022, 18:00 Liga 2
Decizii pentru reducerea cheltuielilor: la Dinamo nu se mai dau bani de chirii. Cine sunt cei direct afectați | EXCLUSIV

Dinamo se pregătește pentru debutul în Liga 2 și încearcă să economisească bani pentru deplasări, salarii și nu numai. În acest context, cei din conducerea clubului au luat o decizie care îi va afecta atât pe jucători, cât și pe oficiali.

Deși conducătorii de la Dinamo păreau încrezători că lucrurile se pot îndrepta din punct de vedere financiar, la ora actuală se pare că această criză financiară prin care trece echipa se adâncește tot mai mult.

Criza financiară de la Dinamo se adânceşte, deşi, public, conducătorii încearcă să acopere problemele!

Sursele ProSport susțin că Dinamo a luat decizia de a nu mai plăti chirii, nici pentru fotbalişti, nici pentru conducători. Pentru aceştia există varianta de a locui la baza sportivă de la Săftica.

Totul face parte din noua strategie de a economisi fiecare ban cu putință în procesul insolvenței.

Recent, noul administrator special al clubului Dinamo, Vlad Iacob, se declara optimist că echipa poate scăpa de mare parte din datorii.

”Foarte optimist (n.r. – întrebat dacă este optimist că Dinamo va reduce din datorii). O asemenea scădere destul de uzuală în cadrul procedurilor de insolvență. Practic, activul companiei este evaluat de către un evaluator autorizat și dacă activul nu permite decât acoperirea unei părți a masei credale, «haircutul» este posibil. Practic cât timp cutuma este în felul următor: cât timp creditorii pot obține cu un euro sau un leu mai mult decât ar face-o dacă clubul ar intra în faliment, iar activele sale ar fi lichidate, procedura de insolvență poate continua. Bineînțeles cu acceptul creditorilor, dar, cât timp se pot încasa mai mulți bani, judecătorii sindici aprobă astfel de tăieri ale datoriilor.

Datoriile totale ale cluburilor sunt în jur de 8 milioane, de la masa credală sunt de aproximativ șapte, iar acestea pot ajunge undeva pe la valoarea de 1.8, 1.9 milioane”, spunea Vlad Iacob, în urmă cu câteva zile, la PRO Arena.

Andrei TRIFAN, Robert Vișan 26 Jul. 2022, 18:00 Liga 2
Pe aceeași temă