Debut traumatic pentru FCM

13 Sep. 2011, 16:19 Liga 2
Debut traumatic** pentru FCM

Re-debutul FCM Bacău în liga secundă s-a dovedit unul traumatic. Patru meciuri jucate, un singur punct luat, -5 la „adevăr” și ultimul loc ocupat în clasamentul Seriei I. Acestea sunt cifrele. Dincolo de ele stau lipsa de experiență, diferența de valoare, greșelile individuale și colective. Pe scurt, toate tarele unei nou promovate care contează pe un lot alcătuit predominant din jucători tineri, aflați la primul contact cu eșalonul cadet.

Trei din patru

Dar asta nu e tot. În acest start de campionat, pe lângă propriile limite, FCM Bacău s-a izbit și de mari erori de arbitraj. În trei din cele patru etape, arbitrii au influențat negativ rezultatele Bacăului. Excepție a făcut doar meciul din runda a doua, atunci când băcăuanii au pierdut la București, în fața lui Dinamo II, exclusiv din vina lor. În rest însă, întâlnirile cu Farul Constanța, Delta Tulcea și Gloria Buzău au fost decise de greșelile arbitrilor.

Trageri de timp

În partida de debut, cu Farul, de pe teren propriu, FCM Bacău a fost arbitrată ca în deplasare. Chiar dacă nu a luat decizii majore împotriva „galben-albaștrilor”, Andrei Chivulete a știut cum să dea o mână de ajutor constănțenilor. Printre altele, „centralul” bucureștean a tolerat infinitele trageri de timp ale oaspeților pe final de meci, fragmentând atacurile băcăuanilor și ajutând astfel formația de pe Litoral să apere remiza.

Din rău în mai rău

Confruntarea cu Farul a fost, totuși, „parfum” față de ce s-a întâmplat la meciul dintre FCM Bacău și Delta Tulcea. Deși superioară Bacăului la capitolele valoare și omogenitate, Delta nu ar fi plecat victorioasă de pe „Municipal”, dacă nu ar fi fost ajutată din plin de brigada de arbitri alcătuită din „centralul” brăilean Daniel Deca și asistenții botoșăneni Iulian Brânză și Ciprian Iovu.

La mâna lui Deca

În min. 29, Deca a ignorat un henț clar comis în careu de fundașul tulcean Cârjă și care trebuia sancționat cu lovitură de la 11 metri. Tot un henț a stat și la baza golului egalizator realizat de Delta, Henry aranjându-și balonul cu mâna la faza din minutul 70, când a marcat pentru 1-1. Mai mult, în minutul 79, Deca l-a eliminat pe fundașul central al Bacăului Lozneanu ca urmare a unui al doilea cartonaș galben arătat foarte ușor. Cu un om în plus, Delta a forțat pe final înscriind golul victoriei în minutul 86.

Ce a fost?!

Ultima lovitură a venit vinerea trecută, la partida pe care FCM Bacău a susținut-o în deplasare, contra Gloriei Buzău. În minutul 73, la scorul de 0-0, Cătălin Vraciu, rămas singur cu portarul advers, ca urmare a unui un-doi cu Boghian, a fost oprit în mod total nejustificat de arbitra Dociorman, la semnalizarea asistentului. Ofsaid? Nici vorbă de așa ceva; la primirea pasei, Vraciu se afla cu doi metri în spatele ultimului fundaș buzoian.

Alt bilanț

„E foarte adevărat că, în condițiile unor arbitraje corecte, am fi avut cel puțin două puncte în plus în clasament. Am fi numărat o singură înfrângere și nu trei și ne-am fi confruntat cu un pasiv mult mai mic la «adevăr»”, a declarat antrenorul FCM Bacău, Gheorghe Poenaru, care a adăugat: „Nu vreau să se înțeleagă că asta scuză în vreun fel greșelile noastre. Ele există și vom încerca să le corijăm, în speranța că nu va trebui să jucăm la nesfârșit și contra arbitrilor”.

Sursa: Deșteptarea

13 Sep. 2011, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă