Debut de vis pentru Jianu la „marinari”: „Parcă joc de o viață la Farul”

Marius ANGHEL 05 Mar. 2015, 12:39 Liga 2

Transferat de FC Farul în iarnă, Marius Jianu a avut un debut de vis în tricoul „marinarilor” într-un meci oficial, înscriind toate golurile constănțenilor în victoria cu 3-1 de pe terenul lui ACS Berceni.
 
Calitățile de golgheter ale lui Marius Jianu au ieșit în evidență atât în perioada de pregătire, cât și în prima dispută oficială a Farului din 2015. Atacantul de 26 de ani a decis cu golurile sale două meciuri până acum, amicalul cu Delta Dobrogea Tulcea (2-1 pentru Farul) și confruntarea de sâmbăta trecută cu ACS Berceni. În aceste partide, Marius Jianu a semnat toate cele cinci reușite ale „marinarilor”!
 
Deși a jucat în zece oameni timp de o oră, după eliminarea din minutul 33 a lui Daniel Ochia, Farul a reușit o victorie impresionantă la Berceni, conducând cu 3-0 până în minutul 85. „După ce a luat Dan cartonaș roșu, ne-am mobilizat exemplar. Am alergat de două ori mai mult, iar omul în minus nu s-a cunoscut deloc. Nu ne știam adversarul, care și-a schimbat din temelii echipa, după colaborarea cu Dinamo, dar important e că am câștigat. Acum trebuie să ne menținem pe aceeași linie”, a spus Marius Jianu.

Un cunoscut al suporterilor constănțeni

Născut la Slatina, în județul Olt, pe 29 ianuarie 1989, atacantul de 1,79 m nu le era necunoscut suporterilor constănțeni, întrucât, în anii trecuți, până a ajunge la Farul, jucase și la două echipe din județ, la Săgeata (în două rânduri) și la FC Viitorul. Sezonul 2010/2011, în care a evoluat la Năvodari, a fost unul deosebit pentru Marius, care a înscris 12 goluri în 31 de meciuri de campionat, Săgeata clasându-se pe locul trei în Liga a II-a. Doar ediția 2006/2007 a eșalonului secund a fost mai bună, ca număr de goluri, pentru Jianu, care, ca jucător la Prefab Modelu pe atunci, puncta de 13 ori în 31 de partide jucate în Liga a II-a.

Deși e de puțin timp la Farul, Marius se simte ca acasă la Constanța. „M-am acomodat fără probleme. Băieții m-au primit foarte bine. Chiar vorbeam cu cineva despre faptul că parcă joc de o viață la Farul. Mă bucur că am debutat cu trei goluri într-un meci oficial și că mi-am putut ajuta echipa”, a declarat Marius Jianu.

La Liga a II-a, acesta mai are un singur hattrick, într-o partidă câștigată tot în deplasare de echipa sa de atunci, Prefab Modelu. La Farul, Marius joacă cu numărul 18 pe tricou, pe care l-a avut la majoritatea echipelor sale anterioare.

„Fanii Farului sunt dedicați trup și suflet echipei”

Marius Jianu a fost extrem de fericit după victoria cu ACS Berceni, iar golurile marcate le-a dedicat celor apropiați. „Dedic aceste reușite mamei mele, care nu se mai află printre noi, familiei și tuturor prietenilor care mi-au fost aproape și au continuat să creadă în mine și când am traversat momente dificile. Mama mea, Gheorghița, s-a stins din viață acum trei ani, iar de atunci, toate golurile pe care le înscriu i le dedic în primul rând ei, sunt în memoria ei. De asemenea, la Berceni m-am bucurat și de entuziasmul suporterilor noștri, pe care i-am făcut fericiți. Fanii Farului sunt deosebiți, dedicați trup și suflet echipei. E o plăcere să joci având asemenea suport din tribună. Am rămas plăcut surprins de câte telefoane de felicitare am primit și câte cereri de prietenie pe Facebook mi-au adresat suporterii”, a mai spus Marius Jianu.

Moartea mamei i-a cernit acestuia sufletul, aducându-i o suferință enormă. În semn de respect și prețuire față de cea care i-a dat viață, atacantul și-a tatuat pe antebrațul drept chipul acesteia.  

Nu va evolua cu FCM Dorohoi

La Berceni, Marius Jianu a primit un cartonaș galben, din pricina căruia e suspendat la meciul de sâmbătă, 7 martie, cu FCM Dorohoi, de la Constanța. „Am încredere că vom obține victoria. Le țin pumnii colegilor mei. Va fi un meci greu, întrucât Dorohoi se apără foarte bine și mușcă pe contra-atac, dar ne putem impune. Victoria de la Berceni nu ar mai avea aceeași valoare dacă nu ar fi dublată de încă un succes, sâmbătă”, a punctat Jianu.   

A debutat în Liga a II-a la 17 ani

Atacantul Farului a început fotbalul în jurul vârstei de zece ani, la LPS Slatina. Cea mai mare parte a junioratului și l-a efectuat însă la Școala de Fotbal „Gică Popescu”, pentru care a jucat și la Liga III-a. În eșalonul secund, a debutat la 17 ani, la Prefab Modelu. Ulterior, a jucat la Internațional Curtea de Argeș, cu care a promovat în Liga I, divizie în care a disputat și trei meciuri. Până să ajungă la Farul, a mai jucat, în afară de Săgeata și de Viitorul, la Unirea Slobozia, ultima sa echipă înainte de a deveni „marinar”.

Marius Jianu are un frate mai mare ca el cu un an, Ionuț. Acesta a jucat și el fotbal, până acum un sezon, atât la Școala de Fotbal „Gică Popescu”, cât și la Liga a III-a (la Vișina Nouă, Podari, Damila – cu care a promovat în eșalonul secund) și la Liga a II-a (la Prefab Modelu, alături de Marius).

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: suporterul-constantean.ro

Marius ANGHEL 05 Mar. 2015, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă