Debut de foc pentru Farul în noul sezon: meciuri cu Ceahlăul și FC Rapid. „Marinarii” sunt totuși optimiști: „Îi prindem în prima reorganizare”

Marius ANGHEL 15 Aug. 2015, 10:30 Liga 2
Debut de foc pentru Farul în noul sezon: meciuri cu Ceahlăul și FC Rapid.**

Vineri, la Casa Fotbalului, a avut loc stabilirea programului pentru noul sezon al Ligii 2, ediția 2015-2016. Farul Constanța va avea parte în urma aceștei trageri la sorți de un debut infernal în campionat. În primele două etape, „marinarii” vor debuta la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, iar în runda secundă vor primi vizita Rapidului, adică două dintre echipele care au retrogradat în acest an din Liga 1 și totodată două pretendente la promovare. Totuși, Auraș Brașoveanu, președintele grupării de la malul mării este optimist, spunând că aceste două jocuri pică atunci când nu se putea mai bine.

„La prima vedere, să joci în primele două etape cu echipe venite din Liga 1 pare o tragere la sorți dezavantajoasă, însă eu zic că nu e așa, întrucât prindem Ceahlăul și Rapidul în prima reorganizare. Astfel că e mai bine să jucăm cu cele două echipe acum decât mai târziu, când vor fi mai așezate, din toate punctele de vedere. Poate fi o tragere la sorți avantajoasă și prin prisma faptului că, la începutul campionatului, echipele sunt în vârf de formă, neintervenind încă oboseala. Dacă gândim însă că primul joc are mereu un specific aparte, poate fi un dezavantaj pentru noi. Însă, în condițiile în care ne-am asumat promovarea, suntem obligați să abordăm fiecare joc la victorie, indiferent de adversar. Va depinde numai de noi”, a declarat, pentru Ziua de Constanța, Auraș Brașoveanu.

„Vrem să începem bine campionatul și jucăm la Piatra Neamț, iar apoi cu Rapid. Mi-ar fi convenit să jucăm acum la Rapid. Însă asta este, oricum trebuia să întâlnim toate echipele”, a spus și antrenorul principal Constantin Gache.

FC Farul este unul dintre cluburile din Liga 2 care au fost printre cele mai active pe piața transferurilor în această vară. Constănțenii au achiziționat o mulțime de jucători ca Marius Rusu, Doru Bratu, Daniel Barna, Adrian Ionescu, Vasilică Cristocea, Ninel Corcoveanu, Silviu Ilie, Adrian Pătulea sau Sorin Chițu și care și-au stabilit ca obiectiv promovarea. FC Rapid le va fi principalul adversar în lupta pentru Liga 1.

VEZI PROGRAMUL COMPLET al FC Farul, FC Rapid și Ceahlăul în noul sezon al Ligii 2

Foto: Alexandru RAITA

 
Marius ANGHEL 15 Aug. 2015, 10:30 Liga 2
Pe aceeași temă