Daniel Oprița spune că Steaua nu e pregătită pentru un eventual baraj de promovare, dar e revoltat că FRF că nu spune oficial dacă poate sau nu juca dubla manșă: ”Să se ia o decizie cât mai repede”

Marius ANGHEL 13 May. 2022, 11:05 Liga 2
Daniel Oprița spune că Steaua nu e pregătită pentru un eventual baraj de promovare, dar e revoltat că FRF că nu spune oficial dacă poate sau nu juca dubla manșă: ”Să se ia o decizie cât mai repede”

Steaua și-a asigurat locul 4 în play-off-ul Ligii 2, poziție care în mod normal duce la barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu clasata pe locul 7 în play-out-ul primei ligi, Chindia Târgoviște, însă echipa antrenată de Daniel Oprița nu are, conform regulamentului, dreptul de a promova, din cauza formei sale de organizare, de drept public.

Din acest motiv, trupa din Ghencea nu va participa la baraj, în locul ei urmând a merge următoarea clasată, Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia.

Steaua vrea la barajul de promovare, Oprița spune că acum nu are pregătită echipa

Steaua își face în continuare speranțe că va fi lăsată să joace barajul de promovare și să promoveze, dacă va reuși acest lucru, fiindcă merită acest lucru din punct de vedere sportiv, valoarea fundamentală a sportului.

Totuși, regulamentul era cunoscut dinainte de startul sezonului, Steaua știa că nu are dreptul de a promova, însă, cu toate acestea, acum vrea o dispensă din partea FRF, la fel și suporterii ei, care chiar în urmă cu două zile au mers în fața Casei Fotbalului pentru a transmite că vor ”Steaua în A”.

În ultima etapă a play-off-ului, duminică, de la ora 16:00, echipa din Ghencea joacă la Mediaș, cu FC Hermannstadt, într-un meci în care doar gazdele mai au un obiectiv cert: promovarea directă în Liga 1. În schimb, Steaua, sigură pe locul 4, a anunțat deja prin antrenorul ei că are mulți indisponibili și că se gândește să mai debuteze juniori. Sibienii au nevoie de un egal pentru a promova direct, iar ”militarii” nu par a fi interesați să se împotrivească.

Oprița, deranjat că FRF nu spune în scris că Steaua are sau nu dreptul de a juca barajul

Mai mult, deși Steaua își dorește să participe la barajul de promovare, Oprița spune echipa nu este pregătită în acest moment de o astfel de dublă manșă contra unui adversar din Liga 1. Antrenorul e revoltat și din cauza faptului că FRF nu a dat un răspuns în scris dacă echipa sa e lăsată sau nu să joace barajul, asta că, în urmă cu mai puțin de o săptămână, spunea altceva.

”În momentul de față putem spune că nu suntem pregătiți, din cauza jucătorilor care sunt accidentați, dar sperăm să își revină cât mai repede. Sperăm să îi recuperăm pe toți, să încercăm să promovăm dacă ajungem la baraj. Dar poate ar trebui să fim anunțați mai repede, pentru că e important și pentru noi, și pentru echipa cu care putem să jucăm.

Cu o săptămână-două înainte să fim anunțați, să ne pregătim, să analizăm adversarul. Să știm dacă e albă sau neagră. Încă nu știm ce o să fie, nu știm dacă jucăm sau dacă nu jucăm. E undeva la mijloc și până la urmă cred că trebuie să se ia o decizie cât mai repede”, a spus Daniel Oprița.

FRF s-a exprimat clar prin președintele ei, Răzvan Burleanu, despre faptul că Steaua nu are dreptul de a promova, însă a spus-o verbal. În scris, echipa din Ghencea așteaptă un răspuns din partea Administrației de Licențiere din cadrul FRF, cea care dă sau nu licența pentru Liga 1 sau certificarea pentru Liga 2. Fără licență de Liga 1, Steaua nu poate juca barajul de promovare, fiindcă ar juca degeaba, neputând să urce în elită.

  • Conform calendarului competițional stabilit la începutul sezonului, meciurile barajului de promovare/menținere în Liga 1 se vor disputa în data de 22 mai, turul, respectiv 29 mai, returul.

Ce spunea Daniel Oprița după jocul cu Unirea Slobozia: ”S-a anunțat că o să meargă locul 5”

Punctul de vedere al antrenorului Stelei, care ieri a fost prezent în fața Penitenciarului Rahova pentru a-l susține înainte de încarcerare pe primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, s-a schimbat în ultimele zile, după ce la finalul partidei din runda trecută transmitea că se gândește deja la vacanță și la sezonul următor, nu la baraj, fiindcă i s-a spus că acolo va merge echipa de pe locul 5.

”Ne bucurăm că am reușit să câștigăm, ne-am asigurat matematic locul 4. Mai avem un singur meci, pe care trebuie să mergăm să-l jucăm și vacanță. Mulțumim suporterilor, pe această cale, că au fost alături de noi tot sezonul, că ne-au spijinit atât acasă, cât și în deplasare. Sperăm ca în sezonul următor să facem mai multe.

Ne-am propus să ajungem pe un loc de promovare, chiar dacă nu era un obiectiv. Acum rămâne de văzut. Șansele sunt destul de mici, pentru că s-a anunțat că o să meargă locul 5, dar speranța moare ultima, vedem ce va fi. E greu contra unei echipe din Liga 1”, a spus Oprița.

Declarațiile lui Daniel Oprița înainte de FC Hermannstadt – Steaua:

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-prezent-in-fata-penitenciarului-rahova-pentru-a-l-sustine-pe-cristian-popescu-piedone-condamnat-in-dosarul-colectiv-reactia-antrenorului-stelei-19231179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-poate-deschide-sampania-promovarii-steaua-nu-va-deplasa-cel-mai-bun-lot-la-medias-daniel-oprita-e-posibil-sa-mai-debutam-juniori-19231137

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-stelei-au-protestat-la-sediul-frf-si-vor-echipa-din-ghencea-la-barajul-pentru-promovare-vrem-steaua-in-a-video-19231076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-promovarea-in-liga-1-nu-s-a-incheiat-meciurile-din-ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-se-joaca-in-acelasi-timp-steaua-e-singura-ramasa-fara-miza-19231050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-si-a-luat-gandul-de-la-barajul-de-promovare-in-liga-1-anuntul-facut-chiar-in-ziua-in-care-steaua-si-a-asigurat-locul-4-in-play-off-mai-avem-un-singur-meci-si-vacanta-s-a-anun-19230590

Marius ANGHEL 13 May. 2022, 11:05 Liga 2
Pe aceeași temă