FC Hermannstadt poate deschide șampania promovării! Steaua nu va deplasa cel mai bun lot la Mediaș. Daniel Oprița: ”E posibil să mai debutăm juniori”

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2022, 15:10 Liga 2
FC Hermannstadt poate deschide șampania promovării! Steaua nu va deplasa cel mai bun lot la Mediaș. Daniel Oprița: ”E posibil să mai debutăm juniori”

FC Hermannstadt este ca și promovată în Liga 1! Pe lângă faptul că a câștigat derby-ul din runda trecută cu Universitatea Cluj, formația lui Marius Măldărășanu a primit o veste excelentă înaintea duelului cu Steaua, din ultima rundă a play-off-ului Ligii 2, de duminică, ora 16:00, ce va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Sibienii știu mai nou, chiar de la antrenorul Stelei, Daniel Oprița, că ”militarii” vor merge la Mediaș nu cu cel mai bun lot, întrucât sunt multe accidentări și absențe. În plus, dat fiind faptul că meciul nu mai are o miză prea importantă pentru Steaua, Daniel Oprița a recunoscut, într-un interviu pentru canalul de YouTube al clubului, că în lot se vor regăsi și mai mulți tineri.

Daniel Oprița a anunțat că Steaua nu poate aborda partida cu FC Hermannstadt cu cea mai bună echipă

Această confruntare cu FC Hermannstadt nu mai are nicio mare miză pentru Steaua, fiindcă și-a asigurat locul 4 în acest sezon de Liga 2.

Mergem la Hermannstadt cu gândul de a face un meci bun, să încercăm să luăm cele trei puncte. Chiar dacă mergem cu o echipă din care ne lipsesc foarte mulți jucători, nu că ar fi intrat în vacanță și că nu ne interesează meciul de la Hermannstadt, dar trebuie să respectăm competiția și să jucăm. Încă se mai joacă locul 2. Hermannstadt nu e încă promovată, dar are prima șansă, mai are meciul cu noi.

Avem mulți jucători indisponibili, îi menajăm, asta e situația, pentru că și la meciul cu Slobozia am jucat cu multe improvizații. Am avut accidentați și atunci chiar aveam nevoie de cele trei puncte. Nu o să fie ușor, dar o să mergem să scoatem cât mai mult.

Mă gândesc să mai debutez un junior. Juniorii pe care îi avem în lot, care se antrenează cu noi, pot să debuteze și ei în funcție de cum o să decurgă meciul și scorul, dacă avem posibilitatea. Încercăm să mai debutăm, a declarat Daniel Oprița.

Steaua, locul 4 în acest sezon de Liga 2

Steaua va termina sezonul pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2. Nu mai poate urca pe 3, dar nici nu mai poate fi devansată de formația de pe poziția a 5-a, Concordia Chiajna. Chiar dacă ocupă poziția a 4-a, ”militarii” nu vor putea juca, în contextul situației actuale, în meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1.

La cum se prezintă acum situația, participarea la dubla de baraj va fi cedată ocupantei locului 5, poziție care va fi stabilită în urma ultimei etape din play-off. Concordia Chiajna și Unirea Slobozia sunt despărțite de un singur punct, 41 vs. 40.

Referitor la confruntarea dintre FC Hermannstadt și Steaua, în cele două meciuri directe jucate în acest sezon, în play-off și campionat regular, victoriile au fost împărțite. În prima confruntare, din noiembrie anul trecut, Steaua s-a impus la Mediaș cu 1-0, în timp ce în Ghencea, în aprilie, s-a impus trupa lui Marius Măldărășanu, cu scorul de 4-1.

Declarațiile lui Daniel Oprița înainte de FC Hermannstadt – Steaua:

Ieri, mai mulți componenți ai echipei Steaua au participat la un eveniment petrecut la Colegiul Național ”Elena Cuza”:

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Steaua TV

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2022, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă