Suporterii Stelei au protestat la sediul FRF și vor echipa din Ghencea la barajul pentru promovare! ”Vrem Steaua în A!” | VIDEO

Marius ANGHEL 12 May. 2022, 11:01 Liga 2
Suporterii Stelei au protestat la sediul FRF și vor echipa din Ghencea la barajul pentru promovare! ”Vrem Steaua în A!” | VIDEO

Suporterii echipei Steaua au protestat, ieri, 11 mai, în fața sediului Federației Române de Fotbal.

Aproximativ 100 de persoane au participat la acest eveniment, au afișat un banner în două culori, roșu și albastru, pe care era scris mesajul ”Vrem Steaua în A!” și au scandat minute în șir acest lucru.

Steaua vrea să joace barajul de promovare, chiar dacă nu are dreptul să promoveze în Liga 1

Steaua va termina play-off-ul Ligii 2 pe locul 4 și, conform clasării, ar trebui să joace, în dublă manșă, barajul pentru promovarea în Liga 1 cu echipa de pe locul 7 din play-out-ul Ligii 1, pe care se află Chindia Târgoviște, dar, potrivit Legii Sportului și a regulamentului FRF, nu are drept de promovare, fiind un club de drept public.

Din acest motiv, la baraj va merge, conform regulamentului, următoarea clasată, Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia, acest lucru urmând să se decidă în urma rezultatelor din ultima etapă a play-off-ului, programată duminică.

Steaua și-a depus, având acest drept, dosarul pentru obținerea licenței pentru Liga 1. Până la răspunsul oficial din partea Administrației de Licențiere a FRF, clubul din Ghencea vrea să fie acceptat să joace barajul, chiar dacă nu are dreptul de a promova în Liga 1, deci acest baraj s-ar juca degeaba.

AS47 vrea ca FRF să încalce regulamentul și pentru Steaua

Steliștii vor ca FRF să încarce regulamentul și în favoarea lor, cum au făcut-o în ultimii ani față de Dinamo și alte cluburi, și să lase echipa lui Daniel Oprița să promoveze, dacă va obține acest drept pe teren.

”Steaua termină pe locul 4 cu o etapă înainte de finalul campionatului și e calificată teoretic la barajul pentru promovarea în Liga I.
În următoarele zile, FRF va comunica dacă clubul Steaua poate sau nu să joace barajul pentru promovare. Având în vedere deciziile din ultimii ani, ne putem aștepta la orice:
– 2021-22: Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni au fost depunctate, astfel încât Dinamo să poată juca la baraj.
– 2020-21: Liga I s-a mărit la 16 echipe pentru ca Dinamo să nu retrogradeze.
– 2017-18: FRF a încălcat ROAF și Statutul pentru a ajuta Academia Rapid să promoveze în Liga III, aceștia jucând fără CIS. Și de data aceasta, FRF a modificat regulamentul în plin campionat.
– 2014-15: FC Gazde a devenit FC Fcsb în plin campionat, deși ar fi trebuit să fie exclusă din campionat conform regulamentelor.
– 2013-14: CSU (Univ.) Craiova a fost înscrisă direct în Liga II.
– februarie 2003: FC Fcsb e afiliată la FRF si înscrisă direct în Liga I, în plin campionat, în pauza dintre tur si retur, în locul lui AFC Steaua
Reamintim: în momentul de față, legea obligă clubul sportiv să se organizeze sub formă de societate comercială sau asociație. LEGEA NU BLOCHEAZĂ FINANȚAREA PUBLICĂ! Nu există niciun alt regulament UEFA sau al unui alt for european/mondial care să blocheze un club precum Steaua (ex.: la polo, Steaua joacă în Champions League). UEFA, cu propriile cuvintele, negru pe alb, a clarificat că nu există niciun astfel de articol care să blocheze clubul.
Un alt punct al legii spune că în ligile profesioniste pot juca doar cluburile profesioniste. În caz că nu știați, 95% din sportul românesc este sponsorizat de guvern, legea doar împingând cluburile la un artificiu stupid, pe care toate îl fac în cele din urmă”, a scris Asociația Steliștilor 1947.

AS47 pune presiune pe FRF cu o declarație a lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA

Asociația Steliștilor 1947 a publicat și o nouă reacție din partea UEFA despre situația în care se află Steaua. Forul condus de Aleksander Ceferin spune că meritul sportiv primează.

Totuși, Steaua trebuie să aibă dreptul de a promova în Liga 1, să dețină licența, pentru a și merge în prima ligă, altfel regulamentele ar trebui desființare!

”UEFA transmite oficial că “meritul sportiv” și “calificarea bazată pe meritul sportiv” reprezintă “valorile fundamentale ale sportului” și “un principiu-cheie” în competițiile sportive.
Acest principiu fundamental aplicat de UEFA poate fi aplicat și de Steaua în eventualitatea tot mai probabilă a unui proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Discriminarea și abuzul din partea FRF și LPF devin, astfel, evidente în raport cu regulile UEFA.
Acest principiu de bază al promovării prin merit sportiv este reglementat și de articolul 70 din Statutul Federației Române de Fotbal.
Iată mesajul transmis azi de UEFA după reuniunea Comitetului Executiv al UEFA care a avut loc la Viena.
“This confirms UEFA’s strong commitment to the principle of open competitions and SPORTING MERIT, while recognising the need to protect domestic leagues.”
Commenting on the decisions, UEFA President Aleksander Čeferin, said:
“UEFA has clearly shown today that we are fully committed to respecting the fundamental values of sport and to defending the key principle of open competitions, with qualification based on sporting merit, fully in line with the values and solidarity-based European sports model.”
Chiar și GSP a scris astăzi că sursele din lumea fotbalului au explicat situația „Ei pot juca barajul. Pot câștiga barajul, se declară promovată în Liga 1, iar abia atunci vine întrebarea dacă deține licența.”
Analiza dosarelor de licențiere a început pe data de 9 mai și va dura două săptămâni. După această perioadă, cluburile pot ataca decizia, iar o decizie finală și executorie va fi luată până la data de 31 mai”, a mai scris AS47.

Video: Asociația Steliștilor 1947

Marius ANGHEL 12 May. 2022, 11:01 Liga 2
Pe aceeași temă