Daniel Oprița, prezent în fața Penitenciarului Rahova pentru a-l susține pe Cristian Popescu Piedone, condamnat în dosarul Colectiv. Reacția antrenorului Stelei

Marius ANGHEL 12 May. 2022, 18:32 Liga 2
Daniel Oprița, prezent în fața Penitenciarului Rahova pentru a-l susține pe Cristian Popescu Piedone, condamnat în dosarul Colectiv. Reacția antrenorului Stelei

Daniel Oprița (40 de ani), antrenorul echipei Steaua, s-a numărat printre persoanele care au mers astăzi, 12 mai 2022, în fața Penitenciarului Rahova pentru a-l încuraja pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 al Bucureștiului, după condamnarea primită în dosarul Colectiv și, totodată, să conteste decizia Curții de Apel București.

Daniel Oprița, printre susținătorii lui Cristian Popescu Piedone la aducea primarului la Penitenciarul Rahova

Oprița se afla în fața penitenciarului, alături de membri ai familiei politicianului, angajați ai primăriei și pur și simplu susținători, în momentul în care echipajul de poliție l-a adus încătușat pe Cristian Popescu Piedone în urma condamnării sale la 4 ani de închisoare cu executare în urma dosarului Colectiv.

”Zeci de susținători ai lui Cristian Popescu Piedone s-au strâns în fața Penitenciarului Rahova. Mulți au fost surprinși cu lacrimi în ochi, alții i-au scandat numele primarului Sectorului 5. Răzvan Luțac, reporterul GSP prezent la fața locului, l-a remarcat în mulțime și pe Daniel Oprița, antrenorul celor de la CSA Steaua”, a notat GSP.ro, care a și vorbit cu antrenorul Stelei: ”Nu văd nicio problemă. Suntem prieteni de familie cu domnul Piedone de mult timp.”

Daniel Oprița
Daniel Oprița (încercuit cu roșu) a fost în fața Penitenciarului Rahova să-l susțină pe Cristian Popescu Piedone. Foto: GSP.ro

Steaua, singura echipă fără o miză reală în această ultimă etapă a play-off-ului Ligii 2

Înainte de ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, Steaua este singura echipă fără o miză reală, doar cu cea a respectării blazonului, să nu piardă și poate să se răzbune pentru rușinosul 1-4 din Ghencea din turul play-off-ului.

Steaua joacă duminică, de la ora 16:00, la Mediaș, cu FC Hermannstadt, clasată pe locul 2, partidă în care Oprița a anunțat deja că va folosi jucători care au evoluat mai puțin, ba chiar ar putea debuta juniori.

Echipa lui Oprița are 49 de puncte și nu poate urca mai sus de locul 4, fiindcă ”U” Cluj are 57 de puncte, însă nici nu poate coborî, deoarece Concordia are 41 de puncte.

S-au dat verdictele în dosarul Colectiv

Curtea de Apel București a dictat astăzi, 12 mai, sancțiuni în dosarul Colectiv.

Printre cei condamnați s-a aflat și Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 şi actual primar al Sectorului 5. Acesta a primit o condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Cel mai mult a primit Alin George Anastasescu, patron Colectiv, condamnat la 11 ani și 8 luni, în timp ce ceilalți doi patroni, Costin Mincu și Cătălin Paul Gancea, au primit sancțiuni cu executare de 8 ani, respectiv 6 ani și patru luni.

La închisoare merg și: Marian Moise (pirotehnist – 6 ani și 10 luni), Viorel Zaharia (pirotehnist – 6 ani și 10 luni), Antonina Radu (pompier ISUBIF – 8 ani și 8 luni), George Petrică Matei (pompier ISUBIF – 8 ani și 8 luni). Au fost achitați Aurelia Iofciu (şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4), Luminiţa Larisa Ganea (consilier superior la Primăria Sector 4) și Sandra Ramona Moţoc (referent superior la Primăria Sector 4), în timp ce Daniel Niță (patron firma de artificii) a decedat.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-poate-deschide-sampania-promovarii-steaua-nu-va-deplasa-cel-mai-bun-lot-la-medias-daniel-oprita-e-posibil-sa-mai-debutam-juniori-19231137

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-stelei-au-protestat-la-sediul-frf-si-vor-echipa-din-ghencea-la-barajul-pentru-promovare-vrem-steaua-in-a-video-19231076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-promovarea-in-liga-1-nu-s-a-incheiat-meciurile-din-ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-se-joaca-in-acelasi-timp-steaua-e-singura-ramasa-fara-miza-19231050

Marius ANGHEL 12 May. 2022, 18:32 Liga 2
Pe aceeași temă