Daniel Oprița și-a luat gândul de la barajul de promovare în Liga 1. Anunțul făcut chiar în ziua în care Steaua și-a asigurat locul 4 în play-off: ”Mai avem un singur meci și vacanță. S-a anunțat că o să meargă locul 5 la baraj, dar speranța moare ultima”

Marius ANGHEL 08 May. 2022, 17:57 Liga 2

Steaua și-a încheiat meciurile de pe teren propriu din acest play-off al Ligii 2 cu o victorie în fața Unirii Slobozia, ultima clasată în această grupă de promovare. 2-0 a fost scorul împotriva ialomițenilor în jocul din etapa a 9-a, după golurile marcate de Claudiu Dragu (25′) și Emilian Pacionel (80′), ambii aflați la prima reușită pentru Steaua în acest sezon.

Partida în care Steaua și-a asigurat matematic locul 4 la finalul acestui sezon a coincis și cu un moment de sărbătoare în Ghencea, sărbătorirea de către club a 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în fața Barcelonei, la Sevilla. Evenimentul a fost celebrat chiar în pauza jocului dintre Steaua și Unirea Slobozia.

Daniel Oprița, abătut după victoria cu Unirea Slobozia: ”Ne-am asigurat matematic locul 4. Sperăm ca în sezonul următor să facem mai multe”

La finalul partidei, Daniel Oprița era bucuros pentru victorie, însă destul de abătut privind ceea ce urmează pentru club. Chiar dacă s-a obținut locul 4, care în mod normal duce la al doilea baraj de promovare în Liga 1, Steaua nu are dreptul de a promova, astfel că locul ei la această dublă manșă contra Chindiei sau Dinamo va fi luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia, diferența dintre acestea două fiind de un punct în acest moment, însă ilfovenii mai au de disputat două jocuri, față de unul, cât mai au ialomițenii.

Oprița a transmis după jocul cu Unirea că echipa sa va intra în vacanță după meciul cu FC Hermannstadt, din ultima etapă, ceea ce înseamnă că Steaua și-a luat gândul de la baraj. Regulamentul apune încă din startul sezonului că echipa nu are drept de promovare, însă clubul din Ghencea a tot sperat într-o minune.

”O partidă frumoasă, cu multe faze de poartă. Ambele echipe au avut situații, și ei puteau să marcheze. A fost un spectacol frumos pentru cei din tribună. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm, ne-am asigurat matematic locul 4. Mai avem un singur meci, pe care trebuie să mergăm să-l jucăm și vacanță. Mulțumim suporterilor, pe această cale, că au fost alături de noi tot sezonul, că ne-au spijinit atât acasă, cât și în deplasare. Sperăm ca în sezonul următor să facem mai multe.

Ne-am propus să ajungem pe un loc de promovare, chiar dacă nu era un obiectiv. Acum rămâne de văzut. Șansele sunt destul de mici, pentru că s-a anunțat că o să meargă locul 5, dar speranța moare ultima, vedem ce va fi. E greu contra unei echipe din Liga 1, dar și noi astăzi am avut multe absențe. Cei care au intrat și-au făcut datoria, au reușit să câștige, așa că îi felicit. Am improvizat astăzi puțin, chiar am jucat cu toată linia de fund nouă, așa că îi felicit că s-au descurcat destul de bine, chiar dacă a avut și Unirea câteva situații în care putea să înscrie. Vreau să îl felicit și pe Adi Mihalcea pentru parcursul pe care l-au avut, pentru că a creat o echipă frumoasă, o echipă bună, care poate să pună probleme oricui”, a spus Oprița la microfonul DigiSport.

Oprița anunță o Steaua cu multe absențe la jocul cu FC Hermannstadt

Oprița a efectuat mai multe schimbări în echipă pentru meciul cu Unirea Slobozia, din cauza indisponibilităților, și spune că la ultimul joc, cu FC Hermannstadt, la Mediaș, va avea și mai multe absențe.

După ce sibienii le-au administrat cu 4-1 în Ghencea, steliștii riscă să piardă și mai rău la Mediaș, unde sibienii vor avea încă o miză importantă dacă ”U” Cluj nu-i învinge în această rundă.

”Mergem să jucăm cu Hermannstadt, dacă mergem până acolo, chiar dacă în continuare o să avem absenți, o să vină și juniori. Azi am debutat încă un junior, Erhan, pe care îl felicit și pe el. A intrat foarte bine la pauză. Un debut cu o victorie, așa că mă bucur pentru el. Pacionel a înscris, dar trebuie să o facă mai des, pentru că poate.

Nu știu cine va merge în Liga 1, toate trei au șanse să termine pe primele două locuri. Vom vedea. Petrolul are prima șansă, pentru că are meciul cu Concordia Chiajna acasă, pe care dacă îl câștigă e promovată matematic”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua în victoria cu 2-0 cu Unirea Slobozia: Bălbărău – Răsdan (cpt.), Beța (Ad. Ilie 20′), Bactăr, Rob. Neacșcu – Ad. Popa, Enceanu, Mihăescu, Donose (Erhan 46′) – Chipirliu (Em. Pacionel 73′), Cl. Dragu (Huiban 39′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – T. Marin, Buhăescu, Rz. Florea, Ius. Răducan.

Steaua are 49 de puncte și nu mai poate pierde locul 4, dar nici să urce mai sus. În ultima etapă va evolua la Mediaș, cu FC Hermannstadt.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 08 May. 2022, 17:57 Liga 2
Pe aceeași temă