VIDEO | Eroii de la Sevilla, sărbătoriți de clubul Steaua pe gazon, la pauza meciului Steaua – Unirea Slobozia! Au trecut 36 de ani de când echipa din Ghencea câștiga Cupa Campionilor Europeni

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 08 May. 2022, 13:38 Liga 2

Meciului dintre Steaua și Unirea Slobozia, din cadrul etapei a 9-a a play-off-ului Ligii 2, a dat prilejul clubului Steaua să-i celebreze pe jucătorii care în urmă cu 36 de ani reușeau cea mai importantă realizare a vreunul club sportiv de fotbal din România: câștigarea Cupei Campionilor Europeni, competiție care acum poartă numele de Liga Campionilor.

Legendele Stelei, premiate de club la pauza meciului Steaua – Unirea Slobozia, la aniversarea a 36 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

La pauza jocului dintre echipele lui Daniel Oprița și Adrian Mihalcea, legendarii jucători ai Stelei au fost invitați pe teren, unde au fost premiați de club și apoi au făcut o fotografie de grup având în față replica trofeului Cupei Campionilor Europeni.

În spatele lor, în Peluza Sud, galeria Stelei a realizat o coregrafie specială pentru acest eveniment și au afișat un banner pe care a fost scrisă data la care Steaua învingea Barcelona la loviturile de departajare și câștiga Cupa Campionilor Europeni: 7 mai 1986.

Legendele Stelei au mers apoi la galerie și au aplaudat suporterii, care, la rândul lor, aplaudau.

  • Adrian Bumbescu, Tudorel Stoica, Ștefan Iovan, Marius Lăcătuș, Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu și Mihail Majearu s-au aflat printre cei premiați.
  • Helmut Duckadam a fost invitat și el, însă nu a venit. Anton Weissenbacher, Ladislau Boloni și Dumitru Stângaciu, invitați și ei, sunt plecați din țară și nu au putut fi prezenți.
”Eroii de la Sevilla, sărbătoriți pe gazon!
Legendele Stelei au primit un fanion aniversar şi un tablou portret, la pauza meciului cu Unirea Slobozia”, a anunțat Steaua pe pagina sa de Facebook.
  • Lovitura de start simbolică a meciului Steaua – Unirea Slobozia a fost dată de Victor Pițurcă. Acesta aniversează chiar astăzi vârsta de 66 de ani.
  • Helmut Duckadam, portarul care apăra patru lovituri de pedeapsă în finala cu Barcelona, un susținător înfocat al FCSB, a lipsit de la acest eveniment de premiere.

https://www.youtube.com/watch?v=cU1TpLwlWxk&t=35s

Foto și video: Carmen Mandiș
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1200-echipa-lui-daniel-oprita-isi-poate-asigura-matematic-locul-4-in-play-off-ul-ligii-2-care-in-mod-normal-duce-la-barajul-de-promovare-19230394

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 08 May. 2022, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă