Daniel Oprița se visa Alex Ferguson de România: ”Mă gândeam să stau mult la Steaua, ca el. Să iau campionate, să merg în cupele europene”

Andrei PASCU 24 Dec. 2023, 14:36 Liga 2
Daniel Oprița se visa Alex Ferguson de România: ”Mă gândeam să stau mult la Steaua, ca el. Să iau campionate, să merg în cupele europene”

Situația lui Daniel Oprița la Steaua e una complicată, iar relația antrenorului cu conducerea nu pare cea mai bună. Dincolo de ce se întâmplă la nivel intern, au fost și unele reacții în spațiul public care au confirmat contextul de la clubul din Ghencea.

Acum, la final de an, Daniel Oprița nu știe ce va face, tinde să rămână dacă Steaua va obține dreptul legal de promovare din Liga 2 în SuperLiga României, pentru sezonul 2024/2025, dar în caz contrar ar dori să meargă în altă parte, unde să poată spera la performanțe mai importante.

Daniel Oprița se vedea la Steaua precum Alex Ferguson la Manchester United

Daniel Oprița visa, în momentul în care a venit la Steaua, că va petrece ani buni la formația din Ghencea și se vedea chiar antrenând-o în SuperLiga României. Sportiv, acest obiectiv a fost îndeplinit, sezonul trecut terminând Liga 2 pe loc direct promovabil. În urmă cu două sezoane, dacă ar fi avut dreptul de promovare, Steaua ar fi trebuit să joace baraj pentru accederea în prima ligă.

Deși a îndeplinit ce i s-a cerut, conducerea este nemulțumită din anumite motive, iar ultimul care a reacționat, în spațiul public cel puțin, a fost omul care se ocupă de academia formației bucureștene, George Ogăraru, care a lăsat de înțeles că Steaua trebuie să mizeze mai mult pe tinerii pe care îi formează și îi crește la centru.

Daniel Oprița a vorbit din nou despre situația sa la Steaua

Oprița este dispus să plece și acum de la Steaua, dacă oamenii din conducere vor o schimbare la nivelul băncii tehnice, dar cel mai probabil, dacă tensiunea nu va fi eliminată, atunci va părăsi echipa în vară, la finalul stagiunii de Liga 2, când îi expiră contractul.

Am spus că o să plec atunci când se termină contractul, în vară. Sau în acest moment, dacă și cei din club își doresc asta. Nu spun sută la sută, dar dacă se dorește altceva, stăm de vorbă, e clar. Sau dacă eu am o ofertă bună, să mă bat pentru ceva și să am un obiectiv, atunci probabil că… .

În sezonul acesta chiar nu am mai avut speranțe și nu am mai crezut nici eu. Voiam să prindem play-off-ul, ca să nu mai fie nici acea presiune mare. Eu mi-aș dori să rămân aici cât mai mult, să promovez cu echipa. Mă gândeam așa, să stau cum a stat Ferguson, dacă se poate.

Să iau campionate, să merg în cupele europene. Te gândești la lucrurile acestea frumoase”, a spus Daniel Oprița pentru VictoryCup, citat de Digi Sport.

Daniel Oprița nu-i mai mulțumește pe conducătorii echipei Steaua, deși și-a făcut treaba

După ce a spus, în urmă cu o lună, că nu se mai simte dorit, ”principalul” ”militarilor” a și dat impresia că nu mai are speranțe în privința unei prelungiri cu Steaua. Echipa a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, dar în actuala stagiune e sub locurile de play-off momentan, pe locul 7.

Clubul din Ghencea nu are un parcurs solid de campionat, cu numai cinci victorii în primele 15 runde. E la numai un punct de locul 6, dar Daniel Oprița declară că nu se opune unei demiteri, dacă oamenii din conducere vor decide asta.

În urma reacției lui George Ogăraru de zilele trecute, antrenorul afirma, poate sub formă de glumă, că vrea să stea la Steaua tocmai pentru că se simte nedorit: ”Să mai stau vreo câțiva ani, să înnebunească toți”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-socant-al-unui-fotbalist-al-chindiei-19296524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-comentat-reactia-lui-nicolae-dica-antrenor-dispus-sa-vina-la-campionii-fc-arges-19296520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-vrea-intariri-in-fiecare-compartiment-la-ceahlaul-19296515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-vrea-cantonament-extern-cu-campionii-fc-arges-19296509

Andrei PASCU 24 Dec. 2023, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă