Daniel Oprița răspunde după analiza lui George Ogăraru: ”Eu știu ce se vrea, da? Să plec și să joace cu juniori, să conducă echipa. O să mai stau câțiva ani, să înnebunească toți”

Andrei PASCU 17 Dec. 2023, 14:06 Liga 2
Daniel Oprița răspunde după analiza lui George Ogăraru: ”Eu știu ce se vrea, da? Să plec și să joace cu juniori, să conducă echipa. O să mai stau câțiva ani, să înnebunească toți”

Daniel Oprița a terminat disputa din public cu Florin Talpan, dar are în continuare neînțelegeri cu anumite persoane din interiorul clubului Steaua. George Ogăraru a precizat că la formația din Ghencea trebuie să joace mai mulți tineri, iar antrenorul i-a răspuns.

Oprița a oferit o reacție în acest sens, precizând, în primă fază, că nu știe dacă el este ținta lui George Ogăraru. Dat fiind faptul că el decide, totuși, cine joacă și cine nu în Liga 2, putem să intuim că Daniel Oprița pare a fi omul la care Ogăraru, conducător al Academiei Steaua, a făcut referire.

Noi disensiuni la Steaua. Daniel Oprița, reacție după o analiză publică a lui George Ogăraru

Antrenorul Stelei a precizat că disensiunile vor fi rezolvate la nivel intern, după o discuție, dar în acest moment se gândește, mai în glumă, mai în serios, să mai continue la echipă, fiind ambiționat de părerile anumitor oameni din club. La fel ca George Ogăraru, Daniel Oprița nu a declarat nici el numele vreunei persoane când și-a spus nemulțumirile, dar nu se mai gândește că ar putea pleca înainte de finalul întrecerii din Liga 2.

Explicațiile oferite de Oprița, cu privire la postarea lui Ogăraru, sunt fondate și realiste, anume că nu se poate promova un număr foarte mare de tineri de la academie, iar în același timp să existe și performanță, cel puțin calificarea în play-off-ul de Liga 2. Argumentul lui Oprița este susținut de cele întâmplate cel puțin în România, la nivelul primelor două divizii, unde, în mare măsură, echipele cu realizări au contat cu precădere pe fotbaliști cu experiență, nu pe tineri.

Daniel Oprița, după analiza lui George Ogăraru: ”Vrea să plec eu și să joace cu juniori, să conducă clubul”

Daniel Oprița simte că se dorește îndepărtarea sa, iar anumiți oameni să conducă Steaua și în privința deciziilor de la nivelul staffului tehnic. Acest aspect îl ambiționează să continue și să rămână la echipă cel puțin până în vară, când expiră actualul acord dintre părți.

Mda. Nu vreau să îi răspund în presă lui Ogăraru. Nu știu la cine s-a referit. Dacă s-a referit la mine sau nu. Chiar nu pot să spun lucrul ăsta. Lucrurile astea se pot rezolva la club.

Cei care conduc clubul trebuie să discute, să vadă cum stau lucrurile. Dacă sunt atacuri la persoana mea, vom vedea la club. Nu vreau eu să discut în media despre lucrurile astea.

Dacă el (n.r. – George Ogăraru) crede lucrul ăsta, e problema lui. Chiar nu mă interesează. Eu am drumul meu, știu ce am de făcut. Eu zic că am promovat destui tineri. Mai departe, asta nu mă interesează.

Vreau ca cei de la club, care conduc, să ia deciziile care trebuie și să aibă discuții. Dacă nu, înseamnă că aceste lucruri sunt cu acordul celor care conduc clubul și o să discut lucrurile astea, dacă e așa.

Mă atacă! Clar! Dacă ar fi specialiști, ar ști că, atunci când schimbi mulți jucători, e nevoie să faci o schimbare de lot, și să nu apară imediat rezultatele, da? Astea sunt lucruri pe care specialiștii ar trebui să le știe.

Sunt multe echipe care nu promovează așa juniorii. Nu bagă nimeni șapte juniori în teren. Cele care bagă probabil sunt pe ultimele locuri. Sunt la retrogradare. Cam asta e diferența.

Am evaluat fiecare jucător, am jucat și meciuri amicale. Acei jucători, Raicu și Matei, sunt de doi ani, de aproximativ doi ani se antrenează cu mine. Matei e produs la Dinamo, nu e al academiei. Și Raicu e venit, nu sunt crescuți de la 6 ani aici la noi.

Eu vreau la nivel de club, de conducere, să se discute și să vedem cum fac sau cum gândesc cei din conducere. Cum trebuie să se termine lucrurile astea. Că nu sunt normale.

Eu știu ce se vrea, da? Să plec eu și să joace cu juniori, să conducă clubul. Mă ambiționează și mai mult. Asta e greșeala (n.r. – râde). Eu chiar aș fi vrut să plec, dar parcă mă ambiționează mai mult.

Să mai stau vreo câțiva ani să înnebunească toți. Aia e problema. Că, dacă ar sta liniștiți, m-aș duce că vreau altceva. E clar că la Steaua e Steaua. Ai condiții, ai tot. Ai suporteri, ai tot ce îți trebuie. E normal.

Doar că, problema asta cu promovarea… eu nu sunt să stau doar așa. Eu vreau să merg mai sus. Am alte planuri. Și aș fi avut cu Steaua, dar la momentul ăsta, cu situația care este și presiunea care se pune să renunț, din toate părțile, de la o persoană, nu vreau să-i dau numele… și, dacă clubul îi acceptă lucrul ăsta și nu se iau măsuri, vom vedea ce va fi”, a spus Daniel Oprița pentru iAMsport.ro.

Daniel Oprița mai are contract cu Steaua până în vară

Oprița mai este sub contract până la finalul sezonului de Liga 2 în curs, până în vara lui 2024. Echipa din Ghencea nu are un parcurs solid de campionat, cu numai cinci victorii în primele 15 runde.

După ce a spus, în urmă cu o lună, că nu se mai simte dorit, ”principalul” ”militarilor” a și dat impresia că nu mai are speranțe în privința unei prelungiri cu Steaua. Echipa a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, dar în actuala stagiune e sub locurile de play-off momentan, pe locul 7.

Oprița nu a primit, până acum, propunerea de prelungire cu Steaua

E la numai un punct de locul 6, dar anterior acestei intervenții Daniel Oprița declara că nu se opune unei demiteri, dacă oamenii din conducere vor decide asta. Oprița pune, așadar, la îndoială siguranța continuării acordului cu Steaua și după acest sezon.

Am contract până în vară și atunci vom vedea. Nu mai contează dacă vreau eu sau nu vreau. Clubul mi-a spus clar. Trebuie să stau până la vară să respect contractul și atâta tot.

Mai departe, dacă vor găsi soluții și sunt alții care au alte obiective, cu promovarea tinerilor, să joace numai juniori, atunci pot să mă înlocuiască pentru că nu voi sta eu.

Am alte planuri. Unii spun că trebuie să băgăm tineri, dar trebuie să intrăm și în play-off și să luăm chiar și primele două locuri. Să-și asume altcineva.

Dacă vor ei așa, să-și asume. Pentru că suporterii nu sunt de acord cu lucrurile astea, ca Steaua să nu fie. Și până acum, noi ne-am făcut treaba. E un sezon în care, dacă vreau să spun specialiștii, care se cred ei specialiști, se încearcă să arunce în el.

Am văzut și eu de salarii. Astea nu sunt în regulă. Sper ca cei din conducerea clubului să rezolve problemele astea pentru că sunt lucruri interne și n-ar trebui în afara clubului.

Știu că salariul, și al meu și al altora, sunt discuții care vin tot de acolo, de unde a venit și informațiile astea”, a mai spus Oprița.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-ogararu-vrea-si-mai-multi-tineri-jucatori-in-lotul-lui-oprita-19296131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-l-a-pierdut-pe-alexandru-core-19296209

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-morariu-a-semnat-alexandru-ciui-pleaca-de-la-csc-dumbravita-19296224

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-tinte-nerealiste-pentru-2024-19296214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-resemnata-ca-va-retrograda-din-liga-2-in-liga-3-19296211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-deac-a-semnat-cu-csc-selimbar-19296205

Andrei PASCU 17 Dec. 2023, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă