Daniel Oprița s-a înțeles cu altă echipă din Liga 2, dar Steaua a blocat mutarea: ”Asta, ca să se știe cum au stat lucrurile”

Andrei PASCU 06 Oct. 2023, 14:25 Liga 2

Daniel Oprița a ținut să lămurească situația sa la Steaua, echipă cu care mai este sub contract până la finalul sezonului de Liga 2 în curs. Clubul bucureștean nu are un început promițător de campionat, cu numai două victorii în primele nouă etape.

Cu toate acestea, Oprița nu mai ia în calcul plecarea, deși în vară a vrut să renunțe, văzând că șefii clubului nu rezolvă problema interdicției la promovare. Spune că avea o ofertă de la altă formație din Liga 2 și ar fi dorit să-i dea curs, dar conducerea Stelei nu i-a oferit dezlegarea contractuală. Informația a fost făcută publică la finalul partidei cu Campionii FC Argeș, scor 3-1, din dorința sa, nefiind întrebat despre acest lucru de reporterul care i-a luat interviul imediat după joc.

Daniel Oprița s-a înțeles cu o echipă din Liga 2, dar Steaua nu l-a lăsat să plece!

Antrenorul s-a gândit la plecare, dar oamenii din conducere l-au anunțat că trebuie să respecte contractul și să rămână, pentru că dreptul de promovare nu va mai fi o problemă pentru sezonul în curs. După cum a spus Oprița, au existat unele discuții pe care le-a avut cu conducerea, iar ulterior a decis să continue și pentru acest sezon, ultimul în care mai are contract cu Steaua, al cincilea de când a preluat echipa.

Daniel Oprița ajunsese la acord cu o altă formație din Liga 2, căreia nu i-a dat numele, doar că șefii Stelei nu i-au permis să plece liber de contract. Steaua a făcut două sezoane de Liga 2 foarte bune, de când este în această competiție. Chiar dacă echipa nu a avut drept de promovare, problemă cu care se confruntă și acum, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

Daniel Oprița voia să schimbe echipa în vară, să nu mai continue la Steaua

”Principalul” echipei de seniori a clubului din Ghencea a declarat că nu este confortabil cu situația de la Steaua, chiar dacă a fost acuzat, și nu de puține ori, că preferă să rămână la echipă pentru că are ”un loc cald”. Oprița este decis, se pare, din vară poate, să dea curs unei alte provocări.

”Eu, în vară, ca să terminăm cu aceste discuții, am vrut să plec, nu am vrut să stau! Dacă am văzut că nu se rezolvă cu dreptul de promovare, am vrut să plec. Am stat doi ani în Liga 2, voiam să fiu și eu cu Burcă, cu Dorinel Munteanu în Liga 1, cu Leo Grozavu. Am câștigat acest drept și nu din vina mea nu am ajuns acolo.

De aceea și spuneam, de ce atât de multă presiune pe mine? Nu s-a rezolvat nimic! Dar nu am fost lăsat să plec, mi s-a spus că trebuie să stau, să respect contractul pentru că se va rezolva cu promovarea. Nu s-a rezolvat și am rămas, dar nu plec acum! De ce să mai plec? Și dacă pierdeam cu Argeș, și dacă pierdem următoarele cinci meciuri… numai dacă vine conducerea și îmi cere să discutăm vedem ce facem.

Am vrut să plec, nu am vrut să stau și să antrenez… . Am avut ofertă din Liga 2, m-am înțeles cu o echipă. Asta ca să se știe cum au stat lucrurile. Nu am stat că sunt mulțumit cu postul pe care îl am, să fie un loc călduț.

Chiar dacă nu am avut drept de promovare, am avut presiune. A fost presiune degeaba. Presiune să terminăm în primele două echipe că se va avea grijă. Am terminat și … .”, a spus Daniel Oprița la finalul partidei cu Campionii FC Argeș, la microfonul Digi Sport.

Steaua a urcat pe locul 7 în Liga 2, dar a jucat prima în etapa a 9-a

Steaua are 12 puncte în Liga 2 și e pe locul 7 momentan, între CS Mioveni și CSC Dumbrăvița, care nu au jucat în această rundă cu numărul 9 momentan. Steaua joacă în etapa următoare, a 10-a a Ligii 2, pe terenul Unirii Slobozia, acum pe locul 2, cu 18 puncte, la două puncte de liderul CSC Șelimbăr. Până la victoria cu Campionii FC Argeș, Steaua nu mai câștigase în Liga 2 de cinci meciuri.

După 6-2 cu Unirea Dej, din etapa a 3-a, ”militarii” au bifat următoarele rezultate: 1-1 cu CSM Alexandria, 2-3 cu CSC Șelimbăr, 0-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu CSM Slatina și 4-4 cu Gloria Buzău.

Steaua, victorie după cinci meciuri în Liga 2, 3-1 cu Campionii FC Argeș

Trupa din Ghencea a marcat de două ori în prima jumătate de oră a duelului cu Campionii FC Argeș. A deschis scorul Alin Raicu (minutul 12), iar tabela a arătat 2-0 din minutul 30, când a punctat Bogdan Chipirliu.

Andrei Panait a simplificat calculele Stelei (minutul 45), atunci când a văzut al doilea cartonaș galben și și-a lăsat echipa, pe Campionii FC Argeș, în inferioritate numerică. Steaua a făcut apoi, în repriza a doua, 3-0 prin același Bogdan Chipirliu, dar oaspeții au fost cei care au închis tabela, în minutul 90+3, când a punctat Andrei Zătreanu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-s-a-detasat-din-nou-in-fruntea-golgheterilor-ligii-2-dupa-dubla-cu-cfc-arges-19287801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-panait-despre-eliminarea-sa-din-jocul-steaua-cfc-arges-3-1-19287792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-concluzii-dupa-steaua-campionii-fc-arges-3-1-19287768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-succes-in-partida-cu-campionii-fc-arges-3-1-19287769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-joaca-in-deschiderea-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19287648

Andrei PASCU 06 Oct. 2023, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă