Bogdan Chipirliu s-a detașat din nou în fruntea golgheterilor Ligii 2 după ”dubla” cu CFC Argeș: ”A fost o perioadă grea și mă bucur că am depășit acest moment.” Ce-l motivează pe atacantul Stelei să prindă din nou play-off-ul

Marius ANGHEL 06 Oct. 2023, 14:14 Liga 2
Bogdan Chipirliu s-a detașat din nou în fruntea golgheterilor Ligii 2 după ”dubla” cu CFC Argeș: ”A fost o perioadă grea și mă bucur că am depășit acest moment.” Ce-l motivează pe atacantul Stelei să prindă din nou play-off-ul

Steaua a obținut o victorie fără emoții în etapa a 9-a a Ligii 2, reușind să treacă cu scorul de 3-1 de Campionii FC Argeș, să își întrerupă seria de cinci partide fără succes în campionat, dar și să bifeze prima partidă câștigată acasă în acest sezon, după trei remize la scorul de 1-1.

După meciul desfășurat în Ghencea, joi seară, în deschiderea etapei, atacantul Bogdan Chipirliu, marcator a două goluri contra trupei piteștene, a vorbit despre traversarea unei perioade grele de către Steaua.

Bogdan Chipirliu, din nou golgheter detașat în Liga 2 după ”dubla” cu CFC Argeș

Pentru al doilea joc consecutiv, Steaua a reușit să înscrie de cel puțin trei ori. Față de săptămâna trecută, când a marcat de patru ori și a obținut doar o remiză acasă la Gloria Buzău (scor 4-4), acum, trupa lui Daniel Oprița a condus din nou cu 2-0 după prima jumătate de oră, însă nu a mai fost egalată. A avut chiar 3-0 și în prelungiri a primit gol la singurul șut pe poartă al alb-violeților, la capătul unei faze frumoase creată de Haită și Bertrand și finalizată de Andrei Zătreanu, fost jucător la Steaua pentru scurt timp, în sezonul în care era nou-promovată în Liga 2.

Pentru ”militari” au înscris Alin Raicu, în minutul 12, și Bogdan Chipirliu, în minutele 30 și 83, al doilea dintr-un penalty obținut de Bărbulescu.

Chipirliu, egalat la reușite de Alexandru Gîrbiță de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu în ultimele două etape, a marcat de două ori contra Argeșului și s-a desprins din nou în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 2, unde s-a situat și în precedentele două ediții ale campionatului, cu 15, respectiv 17 goluri marcate în câte 25 de partide jucate, dar și la capătul sezonului 2016-2017, când înscris nu mai puțin de 30 de goluri în 28 de meciuri disputate pentru Juventus București, cu care reușea atunci promovarea în prima ligă.

”Au fost multe egaluri și sper să legăm în continuare și cu alte victorii în următoarele meciuri.

A fost al patrulea meci în 11 zile. Am stat mai mult în cantonament decât acasă. A fost o perioadă grea, pentru că nici nu reușeam să câștigăm. Scoteam numai egaluri, egaluri, egaluri și mă bucur că am depășit acest moment”, a spus Chipirliu, la microfonul DigiSport, la finalul partidei cu Campionii FC Argeș.

”Nu câștigi și dacă termini pe locul 10, 11 sau 8 cine te mai ia după?”

Având în vedere multiplele schimbări din lotul Stelei făcute în vară, după ce în sezonul trecut s-a terminat pe locul 2, direct promovabil, însă echipa nu a fost lăsată în SuperLigă din cauza formei sale juridice, Chipirliu a fost întrebat dacă actualul grup de jucători poate repeta performanțele din ultimele două ediții ale Ligii 2, când s-a ajuns în play-off și s-a terminat, sportiv, pe loc de baraj de promovare, respectiv pe loc direct promovabil.

Atacantul Stelei a spus cum gândește el această situație a echipei, care nu are drept de promovare. Fără rezultate, Chipirliu crede că jucătorii nu vor reuși să atragă atenția altor cluburi, pentru a fi transferați.

”S-au schimbat foarte mulți jucători, însă eu am încredere în continuare că ne putem îndeplini obiectivul. Nu mă întrebați de promovare, pentru că nu știu absolut nimic. Tot ce aflu, aflu din presă. Însă noi trebuie să ne facem treaba pe teren, în primul rând, să câștigăm meciuri, fiindcă dacă nu am câștiga meciuri problema se pune unde pleci. Nu câștigi și dacă termini pe locul 10, 11 sau 8 cine te mai ia după?”, a declarat Bogdan Chipirliu.

Chipirliu, al doilea cel mai utilizat jucător și primul la număr de goluri marcate pentru Stelei în acest sezon

Chipirliu are 8 goluri marcate pentru Steaua în acest sezon de Liga 2, el fiind utilizat din primul minut în toate cele nouă partide disputate până acum de echipă, totalizând 786 de minute pe teren din totalul de 810, fiindcă în patru dintre ele a fost înlocuit.

Contra Argeșului a reușit a doua s-a ”dublă” în acest sezon, prima fiind în victoria cu 6-2 contra Unirii Dej. Trei dintre goluri le-a dat din lovituri de pedeapsă.

A marcat în meciurile cu Chindia (1-1), Unirea Dej (6-2, două), CSM Alexandria (1-1), CSC Șelimbăr (2-3), Gloria Buzău (4-4) și CFC Argeș (3-1, două). A înscris un gol și în cele trei meciuri disputate de Steaua în acest sezon al Cupei României, în 1-0 cu Unirea Dej, în play-off, din penalty.

  • Dintre toți jucătorii din lotul actual al Stelei, în toate cele nouă meciuri din Liga 2 au jucat doar Rober Sierra (793 minute, 1 gol), Chipirliu (786 minute, 8 goluri), Mancuso (525 minute) și Chunchukov (413 minute). Rober Sierra și Chipirliu sunt în topul minutelor jucate, fiind urmați apoi de Vîrtej, cu 720 de minute disputate în opt partide. Al doilea golgheter este Alin Raicu, cu 3 goluri marcate.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-panait-despre-eliminarea-sa-din-jocul-steaua-cfc-arges-3-1-19287792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-succes-in-partida-cu-campionii-fc-arges-3-1-19287769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-concluzii-dupa-steaua-campionii-fc-arges-3-1-19287768

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-cfc-arges-joaca-in-deschiderea-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19287648

Marius ANGHEL 06 Oct. 2023, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă