Daniel Oprescu, declarații despre primele achiziții de la CSM Slatina și ce alți jucători s-ar putea alătura lotului: ”Suntem în discuții”

Marius ANGHEL 10 Jun. 2024, 14:52 Liga 2
Daniel Oprescu, declarații despre primele achiziții de la CSM Slatina și ce alți jucători s-ar putea alătura lotului: ”Suntem în discuții”

CSM Slatina a comunicat numele primilor jucători de care s-a despărțit după încheierea sezonului de Liga 2, dar și primele achiziții pentru noua ediție de campionat, câte șase de fiecare categorie.

Lotul pe care trupa olteană se va baza în sezonul 2024-2025 este departe de a fi stabilit în acest moment, antrenorul Daniel Oprescu vorbind zilele trecute de cel puțin doi noi jucători pe care îi dorește.

  • CSM Slatina are stabilită reunirea la data de 17 iunie 2024 pentru începerea pregătirii sezonului 2024-2025 de Liga 2, programat să debuteze în primul weekend din luna august.

Cel puțin un atacant și un mijlocaș ar putea să mărească numărul achizițiilor la CSM Slatina

Fundașii Alexandru Sălcianu, Jhon Mondragon și Robert Riza, mijlocașii Alexandru Ciocâlteu şi Mircea Donca și atacantul Valentin Alexandru sunt primii plecați de la CSM Slatina în această vară, iar la capitolul achiziții sunt, momentan, portarul Paul Toroc (ex CSC Dumbrăvița), fundașii David Savu (ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și Alexandru Sima (ex CS Tunari), mijlocașii Emilian Pacionel (ex Progresul Spartac) și Cătălin Golofca (ex Chindia Târgoviște) și atacantul Cătălin Țîră (ex Dinamo).

Antrenorul Daniel Oprescu spune că vor mai fi efectuate transferuri, deoarece se poartă negocieri cel puțin cu un atacant şi un mijlocaş.

”Odată cu aducerea acestor băieţi, să încercăm să avem o clasare mai bună decât sezonul care tocmai s-a încheiat şi să oferim publicului slătinean, că până la urmă acest lucru este important, meciuri cât mai frumoase. Cu toţi cei care am reuşit să semnăm înţelegeri, pentru campionatul ce urmează, acestea sunt valabile de la 1 iulie, pentru că până pe 30 iunie, sunt sub contract cu echipele pentru care au evoluat.
Nu este închisă lista de transferuri, am mai avea nevoie de un mijlocaş central şi de un atacant, cu care suntem în discuţii, şi bineînţeles, orice jucător care poate apărea în orice moment, care se încadrează în fondul nostru salarial şi este peste ceea ce avem”
, a declarat, citat de NewsFlux, antrenorul echipei CSM Slatina.

Stadionul Metalurgistul, viitoarea casă a CSM Slatina după ce arena 1 Mai va fi demolată. Daniel Oprescu, despre importanța unui nou stadion în Slatina

Declarația lui Daniel Oprescu a fost făcută în cadrul evenimentului organizat de club, vinerea trecută, după ce Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un stadion ultramodern la Slatina, care va fi construit în locul actualei arene 1 Mai.

”Sportivi din cadrul celor 16 secţii, alături de antrenorii care de-a lungul timpului au pus Slatina pe harta competiţiilor naţionale şi internaţionale, au luat parte la momentul ce reprezintă practic „piatra de temelie” a ceea ce peste 30 de luni, cât durează proiectarea şi construirea noului stadion, va deveni cel mai mare complex sportiv din Slatina şi judeţul Olt.
Practic, într-un mod simbolic, sportivii şi-au luat rămas bun de la Stadionul „1 Mai”, cu emoţii, pentru că acolo au cunoscut bucuria rezultatelor pozitive, cât şi dezamăgirea înfrângerilor. Atât victoriile, dar şi eşecurile, i-au făcut pe toţi mai puternici”, a transmis CSM Slatina după acel eveniment desfășurat pe gazonul arenei unde echipa de seniori de fotbal și-a disputat jocurile de acasă.

Oprescu este încântat că la Slatina va fi construit un nou stadion. Ne-am bucurat cu toţii. Se ştia de mult timp că administraţia lucrează la acest proiect de foarte multă vreme. Băieţii sunt cei mai fericiţi că în doi, trei ani, vor putea să joace pe noua arena, şi bineînţeles că şi sportivii celorlalte secţii vor beneficia de acest stadion, care va fi prevăzut şi cu pistă de atletism”, a spus Daniel Oprescu, care a devenit nostalgic când a venit vorba de demolarea arenei: Mă încearcă destule emoţii, pentru că în ultima perioadă, de când am venit în Slatina, în 2009, atunci când am şi reuşit promovarea cu Alro Slatina, am luat parte la ceea ce se întâmplă în fotbalul slătinean, cu o pauză de patru, cinci ani, şi au fost câteva meciuri superbe. Este adevărat că sunt emoţii, dar emoţiile construirii unei noi arene sunt incomparabile cu faptul că aceasta se demolează.”

După ce stadionul 1 Mai va intra în procesul de demolare, CSM Slatina va trebui să se mute cu jocurile de acasă pe o altă arenă. Se dorește o revenire pe stadionul Metalurgistul, al doilea ca importanță din municipiu. Se fac demersuri pentru a evolua, în tot acest timp, tot la Slatina, probabil pe Metalurgistul. S-a aşteptat aprobarea hotărârii de Guvern, şi începând de săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare, autorităţile să demareze discuţii cu proprietarii bazei Metalurgistul. Timpul este foarte scurt, timpul ne presează, iar baza trebuie modificată şi adusă la standardele unei competiţii de Liga a 2-a”, a mai spus Oprescu, citat de NewsFlux.

Foto: CSM Slatina și NewsFlux

Marius ANGHEL 10 Jun. 2024, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă