Dan Alexa vede un ”meci cheie” cu Progresul Spartac: ”Este important dacă vrem să obținem ceea ce ne-am propus.” Pentru FC Brașov pot debuta mai mulți jucători

Adi MARICA 01 Sep. 2022, 17:48 Liga 2
Dan Alexa vede un ”meci cheie” cu Progresul Spartac: ”Este important dacă vrem să obținem ceea ce ne-am propus.” Pentru FC Brașov pot debuta mai mulți jucători

Abia câștigător al unui meci de când a preluat FC Brașov, în patru etape, Dan Alexa are așteptări mari de la partida cu Progresul Spartac, echipă aflată pe o poziție superioară în clasamentul Ligii 2. Jocul e programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul sintetic de la Buftea al bazei federației, în cadrul etapei a 5-a.

Dan Alexa laudă nou-promovata Progresul Spartac: ”Îți poate pune mari probleme dacă nu joci cu determinare și agresivitate”

Dan Alexa spune că Progresul Spartac este o echipă atipică pentru Liga 2, iar mesajul pentru jucătorii săi este unul cât se poate de clar: determinare și agresivitate.

”Avem o deplasare la Buftea unde vom întâlni o echipă nou-promovată, o echipă specială ca stil de joc, o echipă cu o filozofie clară, cu jucători care joacă împreună de 5-6 ani. Progresul este o echipă care iese puțin din tiparul Ligii a 2-a, o echipă de posesie, care joacă, cu jucători care au jucat și la futsal și ce aceea și preferă să evolueze pe teren sintetic. Ne așteptăm la un ritm bun al lor atunci când au mingea, pentru că aici excelează. Au adus trei-patru jucători care au crescut calitativ valoarea lotului. Progresul este o echipă care îți poate pune mari probleme dacă nu joci cu determinare și agresivitate. E un meci important și dacă vrem să obținem ceea ce ne-am propus este obligatoriu să legăm trei-patru victorii. Meciul cu Progresul Spartac este unul cheie al acestui start de campionat”, a spus Alexa.

După patru etape, Progresul Spartac are șase puncte acumulate și se află pe locul 9, cu golaveraj 5-3, în timp ce FC Brașov e pe poziția a 11-a, cu 5 puncte și golaveraj 2-2.

FC Brașov nu s-a antrenat pe sintetic înaintea acestui meci

Deși meciul de sâmbătă se va disputa pe terenul sintetic de la Buftea, jucătorii echipei FC Brașov s-au antrenat în această săptămână doar pe terenuri de iarbă.

”E un avantaj pentru cei de la Progresul că meciul se joacă pe teren sintetic. În sezonul trecut, ei au jucat doar pe sintetic meciurile de acasă. Important este să ne adaptăm repede la suprafața de joc de la Buftea. Am vrut să facem un antrenament pe sinteticul de la ICIM, dar calitatea terenului nu este așa cum ne-am fi dorit, astfel că am preferat să nu mai facem. Oricum, sinteticul de la Buftea este diferit față de alte terenuri sintetice și nu cred că ne-ar fi ajutat foarte mult dacă ne pregăteam pe un teren sintetic la Brașov”, a declarat Alexa.

Debutul lui Izata se amână. Pot juca Kirilenko, Mbombo și Mitrov

Alexa nu se va putea baza la meciul de sâmbătă pe Tomislav Sorsa și Adi Chică-Roșă, ambii accidentați. Izata, un jucător în care Alexa crede foarte mult, nu va juca la Buftea pentru că vine după o accidentare și oricum nu a fost legitimat.

”Deși au venit actele, Izata se află încă în recuperare după o accidentare suferită acum trei săptămâni. El se antrenează cu echipa, dar este destul de riscant să-l folosesc mai ales că jucăm pe sintetic. În schimb, pe Kirill Kirilenko, Yanis Mbombo și Zoran Mitrov sunt jucători care ne pot ajuta și pe care mă voi baza la meciul cu Progresul.

Sorsa este accidentat și va sta trei-patru săptămâni. Pe acest post am doar două soluții, Burlacu și Hodzic. Într-un moment am vrut să renunțăm la Hodzic și să găsim o altă variantă, dar nu s-a putut. Hodzic este un băiat admirabil și dacă va fi nevoie mă voi baza pe el. Chică-Roșă este și el accidentat și va sta două-trei săptămâni. Noi l-am luat pe Mbombo fără să știm că Adi Chică-Roșă se va accidenta”, a spus Alexa.

Yanis Mbombo Lokwa, atacant belgian fost la Excel Mouscron, Sochaux, Standard Liege sau Auxerre, poate juca pentru FC Brașov după ce s-a alăturat în această săptămână echipei.

Se plătesc restanțele mai vechi

Dan Alexa a venit și cu vești bune pentru jucătorii brașoveni care au restanțe din sezonul trecut. Este vorba de o rată în care sunt incluse salariile pe două luni și jumătate care va fi achitată cel târziu vineri.

”Restanțele vechi sunt proritare acum, nu cele ale jucătorilor noi care au doar un salariu restant. Am înțeles că problemele s-au rezolvat și cel târziu vineri jucătorii își vor primi banii. A fost o situație pe care nu și-a dorit-o nimeni, nici eu ca antrenor, nici jucătorii și nici cei care conduc clubul. Important este că s-au mișcat lucrurile”, a spus Alexa.

Declarațiile lui Dan Alexa înainte de Progresul Spartac – FC Brașov:

Foto și video: FC Brașov

Adi MARICA 01 Sep. 2022, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă